Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

«Καλλικράτης» όπως τον θέλει ο (δασολόγος) κ. Βασίλης Νίκου

.
Ένα από τα πολλά άρθρα που δημοσιεύτηκαν για τον «Καλλικράτη» ήταν του δασολόγου - οικονομολόγου Βασίλη Θ. Νίκου, πρώην αντιδημάρχου Καρδίτσας και νυν δημοτικού συμβούλου.
Ο εν λόγω κ. Βασίλης Νίκου (καμιά σχέση με τον συνονόματό του πρώην αντινομάρχη Βασίλη Νίκου), αφού «λιβανίζει» την κυβέρνηση για το «Πρόγραμμα Καλλικράτης» (να μην γράψουμε τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιεί, γιατί θα ξεράσουμε ομαδικά από την αηδία της γλίτσας…), προχωράει κανονικά σε προτάσεις για το χωροταξικό!!!!
Το έχει μάλιστα τόσο σίγουρο πως οι προτάσεις του θα γίνουν νόμος, που χρησιμοποιεί εκφράσεις τα μορφής «ο δήμος Τάδε ΘΑ περιλαμβάνει…»! Δηλαδή, δεν προτείνει «να γίνει αυτό». Το έχει σίγουρο: «Θα γίνει εκείνο…»!!! Τελεία και παύλα. Τόσο σίγουρος ο δασολόγος!!!

Πριν προβεί όμως στις «επιθυμίες» του για το νέο αυτοδιοικητικό χάρτη του νομού του, του νομού Καρδίτσας, ο δασολόγος κ. Νίκου, για να «μαλακώσει» προφανώς όσους θα εξοργιστούν από τις «προτάσεις» του (την εσωτερική του καούρα δηλαδή), γράφει:

«Με την παρούσα πρόταση δεν επιθυμώ να πείσω κανέναν για την αναγκαιότητα της εφαρμογής του Προγράμματος Καλλικράτη, διότι θεωρώ ότι όλοι είναι πεπεισμένοι. Θέλω όμως να εκφράσω μια σκέψη για την περιοχή μας του νομού Καρδίτσας, η οποία πιστεύω ότι θα βοηθήσει στην καλύτερη επιλογή συγκρότησης του αριθμού των δήμων. Προέκυψε δε μετά από την μακρόχρονη συμμετοχή μου στα κοινά, στην Τ.Α. και την ενασχόλησή μου επαγγελματικά σε επίπεδο μελετών του ιδίου, εφαρμογής αυτών καθώς και ποικίλων προγραμμάτων.
Mεταβαίνοντας σε όλους τους δήμους και την κοινότητα Ανατολική Αργιθέας
και επικοινωνώντας με εκπροσώπους της Τ.Α., κατοίκους των περιοχών, επαγγελματίες, επιστήμονες και άλλους παρευρισκόμενους σε επίπεδο πολιτικό, κοινωνικό, πολιτισμικό οικονομικό και εξυπηρέτησης κατοίκων, επαγγελματιών, επισκεπτών και κάθε ενδιαφερόμενου ο οποίος προσεγγίζει τις περιοχές, ότι είναι αναγκαία η συγκρότηση έξι δήμων».

Μάλιστα! Μετά από έρευνα και μελέτη, ο δασολόγος κ. Νίκου έβγαλε το συμπέρασμα πως χρειάζονται… έξι δήμοι στο νομό Καρδίτσας!!!

Ερωτήματα:
1. Αγαπητέ κ. Νίκου (δασολόγε): Μήπως θα πρέπει να ξανασκεφτείς αν «όλοι είναι πεπεισμένοι» για τον Καλλικράτη;;; Για ξαναψάξ’ το, μήπως και υπάρχουν πολλές αμφιβολίες στους πολίτες για την αποτελεσματικότητα του εγχειρήματος και σημαντικοί προβληματισμοί;;; Αν τα συμπεράσματά σου στοχεύουν σε ίδιον όφελος, δικό σου ή του κόμματός σου, να μας το πεις, να σας… γράψουμε κανονικά κι ομαδικά εκεί που δεν πιάνει μελάνι (είδες πόσο ευγενικός είμαι, όμως μην το τραβάς κι άλλο…)
2. Πόσο μακροχρόνια τελικά είναι η ενασχόλησή σου με τα κοινά, και αν είναι μακροχρόνια γιατί κοροϊδεύεις τον κόσμο που σ’ ακούει και σε διαβάζει, πετώντας στα μούτρα τους –κατάφατσα- τόσες μλκίες;;; Και ποιες είναι οι μελέτες που έχεις κάνει, πάνω σε τι ακριβώς, πώς εφαρμόζονται και ποια είναι τα …"ποικίλα προγράμματα";;; Για βγάλτα στη φόρα, να δούμε την αξία σου, γιατί ουδόλως φαίνεται από το άρθρο σου για τον Καλλικράτη…
3. Περιόδευσες, όπως μας λες, σε όλους τους δήμους και επικοινώνησες με τους κατοίκους, κ.λπ. Επικοινώνησες όμως (όπως επίσης λες) και με… παρευρισκόμενους!!!! Έλα ρε, τι μας λες;;; Και έβγαλες συμπέρασμα για το τι θα κάνει ο κάθε δήμος από τους… παρευρισκόμενους (σαν και σένα) στους δήμους αυτούς;;; Σπουδαία έρευνα και… μελέτη!!! Άντε και σ’ ανώτερα!!!
4. Μας λες επίσης, πως με τους «κατοίκους των περιοχών» αλλά και τους… «παρευρισκόμενους» (!) επικοινώνησες «σε επίπεδο πολιτικό, κοινωνικό, πολιτισμικό, οικονομικό και εξυπηρέτησης» και έβγαλες το συμπέρασμα πως «είναι αναγκαία η συγκρότηση έξι δήμων». Ζήτω το έθνος!!! Ζήτωωωωω!

Ας δούμε ποιοι είναι αυτοί οι, «αναγκαίοι» για λόγου σου, έξι δήμοι:

«Οι πέντε θα είναι οι υπάρχοντες Καρδίτσας, Μουζακίου, Παλαμά, Σοφάδων, Πλαστήρα εμπλουτισμένοι με άλλους δήμους, δημοτικά διαμερίσματα και την κοινότητα Ανατ. Αργιθέας και ο έκτος θα είναι σύνθεση των δήμων Ιτάμου, Μενελαϊδας, Καλιφωνίου, Ρεντίνας και Ταμασίου όπως περιγράφονται και παρουσιάζονται παρακάτω».
- Έλα ρε δασολόγε κ. Νίκου! Τι μας λες;; Θα είναι και «εμπλουτισμένοι» οι «υπάρχοντες» πέντε δήμοι;;; Οι άλλοι είναι ανύπαρκτοι;;; Και τι σημαίνει «σύνθεση δήμων»;;; Έτσι κατασκευάζεις εσύ δασολόγε τις «μελέτες» σου;;;

Δεν θα μείνω στις λεπτομέρειες της «πρότασής» σου για τους έξι δήμους, γιατί εν πολλοίς (ενώ όντως οι 6 δήμοι είναι αναγκαίοι) αυθαιρετείς σε κάθε περίπτωση.
Θα περάσω απλά σε ερωτήματα που τίθενται αβίαστα από την «πρότασή» σου:
1. Στις περιοδείες σου, π.χ. στο δήμο Ταμασίου, οι κάτοικοι (ή οι… παρευρισκόμενοι;) σου είπαν πως θέλουν να προχωρήσουν σε… «σύνθεση» με τους διπλανούς ορεινούς δήμους;;; Μήπως το Ταμάσι προτιμάει τους Σοφάδες και εσύ δεν άκουσες καλά, γιατί εκείνη την ώρα ρωτούσες τους… παρευρισκόμενους;;;
2. Πέρασες μήπως από τη Ματαράγκα και το Ερμήτσι και τους ρώτησες αν θέλουν να πάνε στους Σοφάδες;;; Και τι σου είπαν;;; Ή μήπως και εκεί βρέθηκες δίπλα σε… παρευρισκόμενους;;;
3. Και αν στα Καλογρηανά σου είπαν άπαντες πως θέλουν να πάνε στην Καρδίτσα και όχι στον Παλαμά, μήπως έτυχε να περιοδεύσεις (χωρίς… παρευρισκόμενους!) στο Πεδινό και στη Μαραθέα;;; Και τι σου είπαν; Εγώ είμαι σίγουρος πως αυτοί θέλουν να πάνε προς Παλαμά μεριά, γιατί με τον Παλαμά συναλλάσσονται καθημερινά…
4. Ο έκτος δήμος, μας λες, «θα περιλαμβάνει τους δήμους Ιτάμου, Καλλιφωνίου, Μενελαϊδας, Ρεντίνας και Ταμασίου με έδρα το Καλλιφώνι. Η ονομασία του δήμου θα καθορισθεί με την διαβούλευση». Μήπως έχει γίνει διαβούλευση μεταξύ των πέντε πρώτων (χωρίς το Ταμάσι, που δεν ενδιαφέρεται να πάει με τους ορεινούς) και ήδη βρήκε και όνομα, το οποίο έγινε γνωστό και δια του Τύπου (Δολοπία Αγράφων), πολύ πριν δημοσιεύσεις το άρθρο το οποίο σχολιάζουμε;; Γιατί, λοιπόν, ντε και καλά θέλεις να επιβάλεις τη… «μελέτη» σου;;;

Σε κάτι όμως θα συμφωνήσουμε μαζί σου (μερικώς):
Σωστά θέτεις το νυν δήμο Μητρόπολης μαζί με τους νυν δήμους Πλαστήρα και Νεβρόπόλης και επίσης σωστά επιλέγεις τη Μητρόπολη για έδρα του νέου δήμου, αφού το οδικό κύκλωμα της λίμνης Πλαστήρα καταλήγει στη Μητρόπολη, η οποία είναι επίσης μεγαλύτερος και πιο ανεπτυγμένος οικισμός…
Εδώ που θα τα χαλάσουμε είναι στο όνομα του δήμου, που πρέπει να διατηρηθεί το ιστορικό όνομα «Νεβρόπολη Αγράφων». Το φράγμα και η λίμνη είναι «Πλαστήρας» ο δήμος αφορά την περιοχή και αυτή έχει όνομα και λέγεται Νεβρόπολη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου