Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Μπάχαλο στο Πανεπιστημιακό!!!

Την ώρα που συνεχίζεται η απαξίωση της δημόσιας υγείας από το αρμόδιο υπουργείο και την κ. Ξενογιαννακοπούλου, το Ακτινολογικό Εργαστήρι του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας ξέμεινε από φιλμ και μελάνι!!!

Μπορεί το υπουργείο Υγείας και προμηθευτές να συμφώνησαν λύνοντας το εμπάργκο των νοσοκομειακών υλικών, όμως στο Ακτινολογικό Εργαστήριο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας... «δεν υπάρχει σάλιο»!!
Ή, για να ακριβολογούμε, δεν υπάρχει ούτε μελάνι, με αποτέλεσμα η διάγνωση των ακτινογραφιών να γίνεται επί της οθόνης!
Πριν από λίγες μέρες το εργαστήριο «έμεινε» από φιλμ, με αποτέλεσμα οι ακτινογραφίες να εκτυπώνονται σε χαρτί προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι γιατροί του νοσοκομείου (και φυσικά οι ασθενείς).
Τώρα όμως που οι εκτυπωτές έμειναν και από μελάνι (!), οι γιατροί αναγκάζονται να μεταβαίνουν οι ίδιοι στο Ακτινολογικό Εργαστήριο για να κάνουν επί τόπου τις διαγνώσεις από την οθόνη του υπολογιστή.

* Σημειωτέον ότι στα νοσηλευτικά ιδρύματα των προηγμένων χωρών (και για λόγους οικονομίας) τα φιλμ έχουν καταργηθεί, δίνοντας τη θέση τους στις νέες τεχνολογίες, δηλαδή στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, όπου μέσω του εσωτερικού δικτύου του νοσοκομείου οι ακτινογραφίες προβάλλονται στα εμπλεκόμενα τμήματα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου