Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Το τραίνο στη δυτική Θεσσαλία

Άλλη μια ημερίδα για το μέλλον του σιδηροδρομικού δικτύου δυτικής Θεσσαλίας, γίνεται την Κυριακή στην Καρδίτσα...

Ημερίδα για τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη του σιδηροδρομικού δικτύου δυτικής Θεσσαλίας, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Ιουνίου στην Καρδίτσα.
Οι πρόσφατες εξελίξεις που σχετίζονται και με το ξεπούλημα του ΟΣΕ, αλλά και οι προοπτικές για τον θεσσαλικό σιδηρόδρομο – και ειδικότερα σε ό,τι αφορά αυτόν της δυτικής Θεσσαλίας, θα τεθούν και πάλι στο τραπέζι.
Συγκεκριμένα, όπως ειπώθηκε από πλευράς του δήμου Καρδίτσας (που συν-διοργανώνει την εκδήλωση μαζί με το σύλλογο Φίλων Σιδηροδρόμου νομού Καρδίτσας), στόχος της ημερίδας είναι να αναδειχτούν όλα τα ζητήματα που αφορούν το παρόν και το μέλλον του σιδηροδρόμου στην περιοχή.
Ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βερίλλης, μιλάει για «διεκδίκηση της επαναδρομολόγησης του Intercity που αναίτια διακόπηκε το περασμένο καλοκαίρι», ενώ πάγια διεκδίκηση είναι «η επέκταση της ηλεκτροκίνησης στη Δυτική Θεσσαλία, ώστε τα πλεονεκτήματα του ηλεκτροκινούμενου σιδηροδρόμου, να διαχυθούν και στην υπόλοιπη Θεσσαλία αναβαθμίζοντας την ενδοπεριφερειακή σύνδεση και την πρόσβαση στα μεγάλα αστικά κέντρα, με τη μορφή ενός Προαστιακού Σιδηροδρόμου».
Επίσης, κατά τον κ. Βερίλλη, «στρατηγικός στόχος ήταν και παραμένει πάντα η επέκταση του σιδηροδρομικού δικτύου προς Κοζάνη και Ηγουμενίτσα, έτσι ώστε ο σιδηρόδρομος μαζί με την Ε65 και τα άλλα οδικά δίκτυα που βρίσκονται στο στάδιο της υλοποίησης να άρουν την σιδηροδρομική και οδική απομόνωση της περιοχής μας και να την καταστήσουν κέντρο μεταφορών και συγκοινωνιών».

Καλά κι άγια όλα τα παραπάνω που αναφέρει ο δήμαρχος, αλλά όπως είναι γνωστό… «άλλαι αι βουλαί της κυβέρνησης», που έχει ήδη προχωρήσει στις περικοπές (και άλλων!) δρομολογίων και παράλληλα έβαλαν πλώρη για το ξεπούλημα του ΟΣΕ…
Για να δούμε, θα απομείνει κάτι όρθιο σ' αυτή τη χώρα;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου