Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

«Όχι» στην αύξηση της τιμής του ψωμιού

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ενάντια σε οποιαδήποτε αύξηση στην τιμή του ψωμιού αλλά και με σειρά άλλων σχετικών αιτημάτων, πραγματοποίησαν χθες το πρωί, το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ, η ΠΑΣΕΒΕ, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και η Ένωση Γυναικών Ελλάδας (μέλος ΟΓΕ), οι εκπρόσωποι των οποίων δήλωσαν ότι «οι νέες αυξήσεις στο αλεύρι, το ψωμί, τα ζυμαρικά και σε άλλα προϊόντα ευρείας λαϊκής κατανάλωσης που σχεδιάζουν οι μεγαλέμποροι μεγαλοεισαγωγείς και οι αλευροβιομήχανοι, θα κάνουν ακόμα πιο δραματική την κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και ο λαός της χώρας μας».
Οι διαμαρτυρόμενοι κάλεσαν τους εργαζόμενους, τη φτωχομεσαία αγροτιά και τους αυτοαπασχολούμενους:
* Να απαιτήσουν άμεσα να απαγορευτεί η οποιαδήποτε αύξηση στο ψωμί και στα τρόφιμα.
* Να μειωθεί η τιμή του ψωμιού και να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
* Να καθοριστεί κατώτερη εγγυημένη τιμή στα σιτηρά, με εγγυημένο και αξιοπρεπές εισόδημα για τους μικρούς παραγωγούς.
* Να δυναμώσουν τον αγώνα ενάντια σε Ε.Ε., μονοπώλια και τις πολιτικο-συνδικαλιστικές δυνάμεις που υπηρετούν τις πολιτικές τους.
* Με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα να οικοδομήσουν το αντιμονοπωλιακό μέτωπο με στόχο να γίνουν λαϊκή περιουσία τα μονοπώλια στην παραγωγή και το χονδρεμπόριο. Να στηριχθούν οι παραγωγικοί συνεταιρισμοί της μικρομεσαίας αγροτιάς και ο πλούτος που παράγεται με κεντρικό κρατικό σχεδιασμό να υπηρετήσει της εργατικές λαϊκές ανάγκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου