Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Βαϊόπουλος ή Παπακυρίτσης;


Χαμός έγινε χθες αργά το απόγευμα στον νομό Καρδίτσας από το… «λάθος» που έγινε στην ανακοίνωση νέων υποψηφιοτήτων για δήμους της χώρας από το ΠΑΣΟΚ.
Τα ονόματα αφορούσαν 77 δήμους οι οποίοι ξαφνικά έγιναν …76, αφού αφαίρεσαν τον... "λάθος" υποψήφιο στο δήμο Παλαμά!!!

Μας γράφει σχετικά -μεταξύ αλλων- αναγνώστης μας από τα Καλυβάκια:

Το… «πολύκεντρο» της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, δεν προσέχει καθόλου! 
Κάποιος πρέπει να τους βάλει σε τάξη, να τους τραβήξει το αυτί!!

Συγκεκριμένα, είχαν ανακοινώσει και το όνομα του (περσινού υποψηφίου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ) Γιάννη Βαϊόπουλου για υποψήφιο δήμαρχο Παλαμά, αφού ήταν ένας από τους δύο που κατέθεσαν αίτηση υποψηφιότητας.

Η ανακοίνωση λέγεται ότι έγινε επίτηδες από κάποιον μέσα στην Ιπποκράτους που ήθελε να «χαλάσει τη σούπα» που ετοιμάζεται στον Παλαμά. Πράγματι μπορεί να συμβαίνει και αυτό και υπάρχουν στοιχεία που μας κάνουν να το πιστεύουμε…
Ακολούθησε αναστάτωση στα «επιτελεία» του Σίσκου και του Παπακυρίτση, θορυβήθηκε και η ομάδα-αχταρμάς  του «ντορικού» δημάρχου Καραδήμου που κυβερνά σήμερα το δήμο, έσκασαν χαμόγελα στους φίλους του Βαϊόπουλου και στη συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ σε Παλαμά, Σέλλανα και Φύλλο, αλλά μόνο για λίγο…
Μόλις έπεσαν τα ανάλογα τηλέφωνα, η ανακοίνωση άλλαξε, με το δήμο Παλαμά να μην υπάρχει στη λίστα…
Κάποια μέσα ενημέρωσης σήμερα, παρόλ’αυτά, είχαν την λάθος λίστα με τον Βαϊόπουλο εντός, με αποτέλεσμα να προκαλείται σύγχυση στον κόσμο…

** Να αναφέρουμε -για όσους δεν γνωρίζουν- ότι ο κ. Παπακυρίτσης επιβλήθηκε από κάποιες πλευρές του «νομαρχιακού» ΠΑΣΟΚ και του νυν δημάρχου Παλαμά Βασίλη Καραδήμου (για «ξεχρέωμα υποχρεώσεων των περασμένων εκλογών»). Ο κ. Παπακυρίτσης, δεν είχε καταθέσει υποψηφιότητα στο ΠΑΣΟΚ, αφού η χειμερινή κάθοδός του στον Παλαμά είχε άδοξο τέλος, με τον ίδιο να δηλώνει ότι αποχωρεί  από διεκδικητής του δήμου για προσωπικούς λόγους. Στην ουσία, όμως, αιτία ήταν το ξεφωνητό –κοινώς κράξιμο- που έλαβε από τους πολίτες και των τριών δήμων που συναποτελούν πλέον το νέο δήμο Παλαμά.

Τελικά, μετά την άδοξη υποψηφιότητα τριών ημερών, του νυν δημοτικού συμβούλου Γιώργου Σακελαρίου (για την οποία λέγονται πολλά…), επανήλθε το όνομα «Παπακυρίτσης» (παλιό γνωστό «αρπαχτικό», κατάλληλο για να μπει μπροστά σε μια τόσο δύσκολη εποχή για το ΠΑΣΟΚ της περιοχής Παλαμά).
Όπως είναι γνωστό στην τοπική κοινωνία, με παρέμβαση άνωθεν (νταβατζήδες, βουλευτάδες, παλιο-καραβάνες, κ.λπ.) ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ με το «έτσι θέλω» (εν μιά νυχτί, σε "υψηλή" σύναξη "επιλέκτων" στο πάρκο – έχουν γνώση οι... φύλακες!!) ο πρώην (αποτυχημένος σύμφωνα και με το τότε ΠΑΣΟΚ) νομάρχης (1994-1998) κ. Παπακυρίτσης εις βάρος του τοπικού στελέχους, καθηγητή και υπεύθυνου αγροτικής πολιτικής για το νομό Καρδίτσας Γιάννη Βαϊόπουλου, με αιτιολογικό ότι ο υποψήφιος δήμαρχος πρέπει να είναι από τον Παλαμά κι όχι από μικρότερο δήμο που συνενώνεται στο δήμο Παλαμά, όπως είναι το Πεδινό του δήμου Σελλάνων από όπου κατάγεται ο κ. Βαϊόπουλος.

Ουδόλως όμως πείραξε τους όσους επέβαλαν τον κ. Παπακυρίτση όπως και τη σημερινή Νομαρχιακή Επιτροπή του Σίσκου, το γεγονός ότι ο κ. Παπακυρίτσης ουδέποτε διέμενε στον Παλαμά, το πατρικό του το έχει γκρεμίσει εδώ και χρόνια, ενώ τα τελευταία 12 χρόνια (από τότε που το τότε ΠΑΣΟΚ δεν τον επανεξέλεξε νομάρχη και ο ίδιος ως αντάρτης έλαβε μόλις το 8% στο νομό) μένει μόνιμα στην Αθήνα όπου και… «εργάζεται»!!! (ή απεργάζεται πολιτική ανηθικότητα και αστάθεια στην ελληνική πολιτική σκηνή – όπως λένε οι γνωρίζοντες… Και «όπου καπνός υπάρχει και φωτιά», λέω εγώ).
 Α.Κ.
Καλυβάκια Παλαμά



Η λίστα υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ

Στους 76 δήμους που ανακοίνωσε υποψηφίους χθες το ΠΑΣΟΚ βρίσκονται και οι θεσσαλικοί δήμοι:
Στα Τρίκαλα στηρίζει τον Χρήστο Λάππα, στην Καλαμπάκα τον Δημήτρη Σακελλαρίου και στη Φαρκαδόνα τον εκλεγμένο από τη βάση Κώστα Οικονόμου.
Για τον δήμο Βόλου το «χρίσμα» πήρε ο παλιός νομάρχης Πάνος Σκοτεινιώτης (κόντρα στον νυν δήμαρχο Αλέκο Βούλγαρη) και στη Λάρισα το ΠΑΣΟΚ στηρίζει τον Γιάννη Σάπκα.
Στον Δήμο Ελασσόνας την στήριξη πήρε ο Γιώργος Πασχόπουλος, στον δήμο Τυρνάβου ο Νίκος Μαλάκος, στον δήμο Φαρσάλων ο Άρης Καραχάλιος, στον δήμο Αγιάς ο Αντώνης Γκουντάρας, στον δήμο Τεμπών ο Κώστας Κολλάτος και στον δήμο Κιλελέρ ο Ρίζος Κομίτσας.
Στον νομό Καρδίτσας πήρε την στήριξη για τον δήμο Λίμνης Πλαστήρα ο Δημήτρης Τσιαντής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου