Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Υποψηφιότητα με το στανιό!!


Kοντά στο ΠΑΣΟΚ πλέον το κόμμα που δημιούργησε ο Φώτης Κουβέλης,  
ματαίως προσπαθεί να αναδειχτεί ως ένας διαφορετικός και μάλιστα αριστερός πολιτικός φορέας
ματαίως επίσης προσπαθεί να πείσει τα λιγοστά μέλη του (και) στη Θεσσαλία πως πρέπει να πάει μόνο του στις εκλογές του Νοέμβρη – μακριά από το μητρικό κόμμα του ΣΥΝ και βεβαίως μακριά από τις υπόλοιπες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι πρόσφατα συνοδοιπόροι.

Εκεί, λοιπόν, που είχαμε πληροφορίες ότι οι συζητήσεις της Δημοκρατικής Αριστεράς με τον ΣΥΝ για την περιφέρεια Θεσσαλίας προχωρούσαν κανονικά (ακόμα και μετά την αιφνίδια αποχώρηση και αυτόνομη κάθοδος των Οικολόγων Πράσινων) και ότι ο εκπρόσωπος του κόμματος του Φ. Κουβέλη θα έπαιρνε μια υποψηφιότητα για αντι-περιφερέρεια (πιθανόν τα Τρίκαλα), την ώρα επίσης που αυτό το νεότευκτο κόμμα κατέκρινε τους Οικολόγους Πράσινους πως «τους πουλήσανε» κατεβαίνοντας μόνοι τους, ήρθαν κι έπραξαν ακριβώς το ίδιο!!! «Πουλήσανε» τον ΣΥΝ με τον οποίον σχεδόν είχαν συμφωνήσει, αποχωρώντας από τις συζητήσεις και κατεβαίνοντας αυτόνομα...

Πληροφορίες μας από τη Λάρισα, πριν 10 μέρες περίπου, έλεγαν πως υπήρξε εντολή από την Αθήνα -και μάλιστα από το γραφείο του προέδρου Φώτη Κουβέλη- να κατέβει το κόμμα «οπωσδήποτε» μόνο του στην Περιφέρεια Θεσσαλίας!! Όπερ και εγένετο - ή τέλος πάντων γίνεται προσπάθεια κόντρα στο γεγονός, ότι τα μέλη [όπως λένε οι… «κακεντρεχείς»(;)] είναι πολύ λίγα για να σχηματιστεί ψηφοδέλτιο και στους τέσσερις νομούς όπως ορίζει ο νόμος του «Καλλικράτη».

Το προηγούμενο σαββατοκύριακο, λοιπόν, έπεσε στα χέρια μας δελτίο Τύπου όπου τονίζεται:
«Το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας αποφάσισε τη συμμετοχή της Δημοκρατικής Αριστεράς στην Περιφερειακή Αυτοδιοικητική Κίνηση "Κοινόν των Θεσσαλών" και με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Θανάση Ζαχαρόπουλο».

Και ποιο είναι το Περιφερειακό Συμβούλιο του κόμματος;  
Μα ο εκ Τρικάλων κ. Ζαχαρόπουλος, συμπατριώτης του κ. Κουβέλη!! Αυτός ουσιαστικά είναι και το κόμμα στη Θεσσαλία, με μερικές παρουσίες ακόμα στη Λάρισα…
Και ποια είναι η Κίνηση "Κοινόν των Θεσσαλών";  
Μα ο Ζαχαρόπουλος και κάποιοι φίλοι του – μέλη του κόμματος!

Ο κ. Ζαχαρόπουλος, λοιπόν, φτιάχνει την Κίνηση και στη συνέχεια αποφασίζει να … συμμετάσχει σ’ αυτήν!! 
Πολύ καλό. Μα πάρα πολύ καλό… Χαμογελάστε!!
Αλλά για τους αριστερούς δεν είναι διόλου αστείο και δεν μπορούν ούτε να χαμογελάσουν, έστω και θλιμμένα.. 

Μιλάμε για τους αριστερούς εκείνους, που βλέπουν την Αριστερά να διασπάται από κάποιους τυχοδιώκτες που θέλουν να γίνουν ηγέτες (έστω χωρίς μέλη-οπαδούς) για να «παίζουν» στα μέσα ενημέρωσης ή για να «μεταφέρουν» στη συνέχεια τις (όποιες) ψήφους τους στο κυβερνών κόμμα, ξεχρεώνοντας πιθανές υποχρεώσεις, ή εξαγοράζοντας μελλοντικές «εκδουλεύσεις» και «θέσεις» (απίθανο; Δεν νομίζω!!)…
Αυτά οι αριστεροί τα βλέπουν. 
Οι «Ζαχαρόπουλοι» δεν τα βλέπουν (ή δεν θέλουν να τα δουν);;;…

Γράφει επίσης η (εκ της Δημοκρατικής Αριστεράς) ανακοίνωση ότι:
«Συζητήθηκαν οι βασικές αρχές του προγράμματος και οι αρχές λειτουργίας της αυτοδιοικητικής κίνησης. Το υπό συγκρότηση ψηφοδέλτιο παραμένει ανοικτό και απευθύνεται σε όλους τους ενεργούς πολίτες της κοινωνίας της Θεσσαλίας. Μέσα στις επόμενες ημέρες, θα δοθεί συνέντευξη Τύπου».
Αναμένοντας, λοιπόν, τη συνέντευξη Τύπου, να ευχηθούμε –για το καλό του κ. Ζαχαρόπουλου, που υποσχέθηκε πολλά στον αρχηγό του κ. Φ. Κουβέλη- το ψηφοδέλτιό του, που (ακόμα) «παραμένει ανοικτό», να γεμίσει από Θεσσαλούς… «ενεργούς πολίτες» όπως επιθυμεί ο ίδιος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου