Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Δημ. Κουτρομάνος VS Δημ. Τσιαντή

Μάχη στήθος με στήθος στη λίμνη Πλαστήρα. Από την ανατολική πλευρά ο επίσημος του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Τσιαντής, μάλλον τα έχει βρει μπαστούνια αφού ο «αντάρτης» τής από εκεί μεριάς (της πιο τουριστικής μάλιστα) Δημήτρης Κουτρομάνος, φαίνεται να παίρνει κεφάλι στην κούρσα των εκλογών για τον ενιαίο δήμο Λίμνης Πλαστήρα.

Κούρασε (και όχι μόνο) ο Τσιαντής τόσες τετραετίες δήμαρχος, λένε όσοι από τους πρώην ψηφοφόρους του νυν δημάρχου Πλαστήρα καλοβλέπουν πλέον τον Νεοχωρίτη αντίπαλό του Κουτρομάνο.

Στον (νυν) δήμο Νεβρόπολης, ο δήμαρχος Φώτης Παπαντώνης δεν πήρε το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ και έκανε στο πλάι (δεν τον ένοιαζε ιδιαίτερα όπως γνωρίζουμε) βοηθώντας –όπως λένε οι «κακές γλώσσες»- υπογείως τον συγχωριανό του Κουτρομάνο. Άλλωστε ο Κουτρομάνος στηρίζει το ψηφοδέλτιό του, όπως είναι φυσικό, κυρίως στην ομάδα του Παπαντώνη…

Ο κ. Κουτρομάνος, λοιπόν, έβαλε πλώρη για να «μπει» στο υπερσύγχρονο δημοτικό κατάστημα του Μορφοβουνίου, προτείνοντας λύσεις για ζητήματα που αφορούν και τα «χωράφια» του κ. Τσιαντή.

Με χθεσινό του δημοσίευμα αναφέρεται στην Ανατολική Παραλίμνια Οδό, η μελέτη της οποίας έχει εγκριθεί από το 1995, αλλά ποτέ δεν προχώρησε το έργο. Ο κ. Κουτρομάνος επιρρίπτει ευθύνες (και δικαίως μάλλον) στους «τοπικούς άρχοντες» (βλέπε Τσιαντής δηλαδή!) που «δεν φαίνεται να ασχολήθηκε» ίσως επειδή «είχαν άλλα (πιο σοβαρά;) ενδιαφέροντα» να κάνουν!!!

Διαβάστε τη δημοσίευση του Δημ. Κουτρομάνου:

«Εδώ και χρόνια  η λεγόμενη «Ανατολική Παραλίμνια Οδός»  θεωρούνταν  από όλους ένα από τα σημαντικότερα αναπτυξιακά έργα του νομού.  Πρόκειται  για το δρόμο που οδεύει στην ανατολική πλευρά της Λίμνης Πλαστήρα (από Μορφοβούνι προς Λαμπερό) με τις απαραίτητες  «κάθετες» συνδέσεις, όπως  π.χ. με το Μεσενικόλα.

Μάλιστα προχώρησε και η εκπόνηση οριστικής μελέτης η οποία παραμένει εγκεκριμένη από τις 31-7-1995! (για το Α’ τμήμα)

Και ενώ από τότε η μελέτη θα μπορούσε να ολοκληρωθεί-επικαιροποιηθεί  και το έργο να έχει ήδη ενταχθεί στο Ε.Σ.Π.Α. και  να ξεκινήσει η διαδικασία κατασκευής του (όπως έγινε πρόσφατα με την «παράκαμψη Νεοχωρίου - Μπελοκομύτη») κανείς δεν φαίνεται να ασχολήθηκε έκτοτε, ίσως γιατί οι τοπικοί άρχοντες είχαν άλλα (πιο σοβαρά;) ενδιαφέροντα.

Σήμερα το έργο γίνεται ακόμα πιο επίκαιρο, δεδομένου ότι η κατασκευή της «Ανατολικής Παραλίμνιας» έχει  καθοριστική σημασία για την ισόρροπη ανάπτυξη του νέου δήμου Λίμνης Πλαστήρα,  η οποία  θα αποτελέσει έναν απ’ τους κύριους στόχους της νέας δημοτικής αρχής,  όπως άλλωστε όφειλε να κάνει και η απερχόμενη,  αντί να ασχολείται μόνο με τις απευθείας αναθέσεις, τη  μικροπολιτική και την ψηφοθηρία.
 Δημήτρης Κουτρομάνος
Υποψήφιος Δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα»

3 σχόλια: