Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Υπερόπτης, αλαζόνας, επικίνδυνος…

Δείτε έναν άνθρωπο που θέλει να γίνει ο πρώτος (αιρετός) κυβερνήτης της Θεσσαλίας. Τι καλλιτέχνης! Τι χορευτικές κινήσεις των χεριών είναι αυτές!! Αλλά ρε παιδί μου δεν συμβιβάζονται με τίποτα αυτά τα «καλλιτεχνικά» του κορμιού, με το βόθρο που ξεχειλίζει από το μυαλό του ανδρός - και ενίοτε και από το στόμα του…
Τι πολιτικός κάφρος, γλίτσας και γλείφτης! Ψεύτης, υπερόπτης και αλαζόνας, μας γέμισε μπουρμπούτσαλα εδώ και μήνες, κατηγορώντας αντιπάλους τους χωρίς λόγο, με ανύπαρκτα γεγονότα και κατασκευασμένα επιχειρήματα.

Για παράδειγμα: Απόψε Παρασκευή πριν τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών, καλεί τους Θεσσαλούς να δουν το τηλεοπτικό ντιμπέιτ μεταξύ του ιδίου και του Αγοραστού.
Το διαβάσαμε και σκεφτήκαμε: Μα ο Παπατόλιας χθες εγκαλούσε (μάλλον έβριζε) τον Αγοραστό ότι δεν θέλει να συζητήσει μαζί του, δεν θέλει τη δημοκρατία και την ενημέρωση των πολιτών της Θεσσαλίας, κ.λπ.
Βέβαια, απ’ ό,τι θυμάμαι (και θυμάμαι καλά, γιατί αυτή είναι η δουλειά μου), ο ΔΗΘΕΝ δημοκράτης Παπατόλιας, σε όλη την προεκλογική περίοδο, γκρίνιαζε να κάνει ντιμπέιτ με τον Αγοραστό, αρνούμενος να συζητήσει με τους άλλους υποψήφιους. Μήπως φοβόταν;; Μάλλον ναι, απ’ ό,τι διαπιστώσαμε παρακολουθώντας τηλεοπτικές συζητήσεις όλων μεταξύ τους (ο νόμος δεν κάνει χατίρια στους Τόληδες να συζητάν μόνο με όσους γουστάρουν, για να μην αποκαλυφθούν!), όπου ο Παπατόλιας προκάλεσε ανθυποψηφίους του της Αριστεράς και έλαβε τις απαντήσεις που έπρεπε!!!

Και τώρα κάτι χαρακτηριστικό για τον πανικό που έχει πιάσει τους «παπατολικούς»:
Φανατικοί ΠΑΣΟΚτζήδες υποδέχονται την πρόσκληση Παπατόλια να δουν το αποψινό ντιμπέιτ, με υβριστικά σχόλια (στο faceBook) φυσικά κατά του Αγοραστού αλλά και των αριστερών, γενικώς.
Κάπου παρεμβαίνει ένας «ψύχραιμος» και τους ζητάει να σταματήσουν γιατί δημιουργούν «κλίμα ηττοπάθειας» (λες και δεν υπάρχει ήδη!!), υποστηρίζοντας ότι στους αριστερούς, οικολόγους, κ.λπ. «υπάρχουν και άνθρωποι  δικοί μας, που κρίνουν πρώτα απ’όλα τα πρόσωπα»!!
Ακριβώς εδώ θέλω να σταθούμε και να κρίνουμε ΚΑΙ τα πρόσωπα!!
Γιατί δεν παίζει ρόλο μόνο η ομάδα, η ιδεολογία και η πολιτική τοποθέτηση, αλλά και ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ που θα πάνε μπροστά το «όχημα».
Και εδώ φίλοι ΠΑΣΟΚτζήδες, υστερείτε κατά πολύ στην Περιφέρεια Θεσσαλίας: Ο Παπατόλιας είναι ο πλέον ακατάλληλος να αναλάβει τη διοίκηση της Θεσσαλίας. Φανταστείτε τι έχει να μας συμβεί όταν αναλάβει αυτός που από υποψήφιος ακόμα συμπεριφέρεται σαν Ναπολέων Βοναπάρτης!!

Όσο για τον υποψήφιο της Δεξιάς, τον Αγοραστό, μάλλον πρόκειται για ένα ακίνδυνο κουτάβι, σε σχέση με τον ραδιούργο, αλαζόνα, φιλόδοξο αρχομανή και υπόγειο τύπο -και γι’ αυτό άκρως επικίνδυνο- κ. Παπατόλια.

Κάποιοι από τους σχολιαστές της πρόσκλησης Παπατόλια στο facebook μπερδεύουν τα πράγματα (γιατί δεν τους εξήγησες ρε Τόλη;) πιστεύοντας ότι ο «δικός τους» εκλέγεται στο Βόλο. Και όσο κι αν κάποιος εξηγεί την κατάσταση, εκείνοι πάντα ξεχωρίζουν το Βόλο από την υπόλοιπη Θεσσαλία (Τόλη, μείνε στο Βόλο, δεν σε θέλουμε!!)

Και ένα τελευταίο για να γελάσουμε:
Γράφει ένας μετανάστης, φίλος του Τόλη: «Είσαι ο μόνος μετά τον πρωθυπουργό που έχεις ενσωματώσει και τους μετανάστες στο πρόγραμμά σας…κ.λπ.»
Εσύ Τόλη μου και ο Γιωργάκης!!! Κανείς άλλος στον κόσμο όλον. ΜΟΝΟ εσείς οι δύο!!!
Να σας χαιρόμαστε…
Άντε ρε Τόλη, καλή επιτυχία… (στο Βόλο!!!)
Εμείς στην (υπόλοιπη) Θεσσαλία δεν έχουμε ανάγκη από Βαρβάρους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου