Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Γιατί έχασε ο Παπατόλιας;


Λάβαμε και δημοσιεύουμε μια επιστολή αναγνώστη μας, που αφορά τον κ. Παπατόλια, η προεκλογική τακτική του οποίου οδήγησε σε ήττα την παράταξη του ΠΑΣΟΚ στις περιφερειακές εκλογές. 
Γράφει λοιπόν ένας «Καρδιτσιώτης που ζει στο Βόλο»: 
 
«Αυτά που γράψατε για τον Παπατόλια, δεν απέχουν της πραγματικότητας. Ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ έχασε τις εκλογές από τον χαρακτήρα του και τον τρόπο που πολιτεύτηκε. Αφηνίασε ο νομάρχης Μαγνησίας και δεν άρεσε στους Θεσσαλούς η αλαζονεία του…
Αλλά αυτό που είναι ανήκουστο, είναι η επίθεσή του στους πολίτες της Καρδίτσας, την επομένη της ήττας του. Πώς γνωρίζει αλήθεια ο κ. Παπατόλιας ότι υπήρξαν «υπόγειες διαδρομές ψήφων» στο νομό Καρδίτσας, όταν ακόμα και το ΠΑΣΟΚ στην Καρδίτσα, απ' ό,τι γνωρίζω, δεν ισχυρίστηκε κάτι τέτοιο.
Πράγματι, τα τελικά νούμερα της δεύτερης Κυριακής στην Καρδίτσα, δείχνουν διαρροή ψηφοφόρων του Παπατόλια της πρώτης Κυριακής. Προς τα πού όμως πήγαν αυτές οι ψήφοι; Και γιατί έφυγαν;
Λέει ο κ. Παπατόλιας:
«Ο νομός Καρδίτσας είναι ο μοναδικός νομός που δεν σημείωσε εκλογική ανάκαμψη, σε σχέση με τα αποτελέσματα της προηγούμενης Κυριακής. Επιτρέψτε μου δε να θυμίσω με έμφαση ότι η Καρδίτσα ήταν ο πρώτος νομός σε εκλογική απήχηση κατά τον πρώτο γύρο. Και για να γίνω πιο σαφής και συγκεκριμένος, είναι ο μοναδικός νομός που έχει σημειωθεί μείωση ψήφων σε απόλυτο αριθμό».
Αυτό ακριβώς κ. Παπατόλια. Οι άνθρωποι την πρώτη Κυριακή δεν ψήφισαν εσένα (και το συνδυασμό σου ίσως) αλλά τους υποψηφίους συμβούλους. Τη δεύτερη Κυριακή, λοιπόν, έφυγαν! Δεν σου ανήκαν! Πήγαν σπίτι τους, γιατί δεν ήθελαν να σε βλέπουν να δικτατορεύεις στην Περιφέρεια της Θεσσαλίας. Γιατί δεν τους έδειξες το «καλό» σου πρόσωπο (αν έχεις, που δεν το νομίζω…) αλλά ένα πρόσωπο αυστηρού, απόλυτου, σκληρού και αλαζόνα, τύπου Βοναπάρτη (όπως είσαι και ως νομάρχης), καλώντας τους να σε ψηφίσουν για κυβερνήτη Θεσσαλίας. Και αυτές οι ψήφοι δεν έκαναν καμιά "υπόγεια διαδρομή" κύριε Παπατόλια. Έφυγαν όπως ήρθαν, στο φως της μέρας!!
Οι πολίτες «Ναπολέοντά» μας, έχουν κρίση και αποφασίζουν σοφά: Επέλεξαν οριακά τον αντίπαλό σου, για να απορρίψουν εσένα. Δεν είχαν άλλη επιλογή…
Και εδώ να σε ρωτήσω κάτι απλό (και απευθύνομαι σε όλο το ΠΑΣΟΚ): Αν ήταν ο ήπιος και χαμηλών τόνων Αλεξάκος υποψήφιος περιφερειάρχης, θα έπαιρνε ή όχι τη νίκη; Η απάντηση πιστεύω (και πολλοί το πιστεύουν πια) είναι ΝΑΙ!! Ο Αλεξάκος θα κέρδιζε τις εκλογές (παρά τα αρνητικά του ίσως – όσοι ζουν στην Καρδίτσα θα ξέρουν), κάτι που εσύ δεν κατάφερες γιατί πίστεψες πως είχες τους Θεσσαλούς στο χέρι!! Γελάστηκες, και θα φάμε στη μάπα για 4 χρόνια τον πολύ «λίγο» κ. Αγοραστό.
Συγχαρητήρια κ. Παπατόλια για την ήττα σου… (δική σου, εντελώς προσωπική ήταν!).
Καρδιτσιώτης που ζει στο Βόλο»


ΣΗΜΕΙΩΣΗ δική μας: 
Για την ιστορία του πράγματος, να αναφέρουμε ότι η παράταξη Παπατόλια (σύμφωνα με την ανακοίνωση του ιδίου) κατά τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών:

1. Στη Μαγνησία σημείωσε αύξηση κατά 7 με 8 χιλιάδες ψήφους.
2. Στη Λάρισα αύξηση κατά 4.500 ψήφους
3. Στα Τρίκαλα αύξηση κατά 3.000 ψήφους
4. Στην Καρδίτσα σημείωσε απώλειες 3.500 ψήφων σε σχέση με τον πρώτο γύρο.


Και κάτι που ο φίλος μας δεν το αναφέρει στην επιστολή του:
Είπε ακόμα ο κ. Παπατόλιας:
- «Ο κ. Αγοραστός προηγείται με 3.700 ψήφους, αντιλαμβάνεσθε όλοι που κρίθηκε η μάχη. Όλοι μας δε, γνωρίζουμε τις ιδιαιτερότητες της Καρδίτσας…»!!!!!
Την απάντηση την πήρε «πληρωμένη» από τον Βαγγέλη Μπούτα, ο οποίος «μυγιάστηκε» από τη φράση που Παπατόλια και του τα έχωσε. Αλλά δεν του είπε το απλούστατο: Παπατόλια, εντάξει δεν σε ψηφίσαμε εμείς του ΚΚΕ, αλλά γιατί δεν σε ψήφισαν 3.500 πολιτών που την Α’ Κυριακή σε είχαν ψηφίσει; Μήπως ήθελες να τους καλύψεις με δικούς μας ψήφους;

- Είπε ακόμα ο Παπατόλιας: «Θα ήθελα τέλος να επισημάνω, ότι παρά τις μεγάλες μας προσπάθειες, δεν καταφέραμε να ανατρέψουμε και να υπερνικήσουμε τοπικιστικά στερεότυπα».

Σωστά! Αλλά αυτό μήπως είναι και ένα «καρφάκι» προς τη Λάρισα, η οποία δεν σε έβγαλε πρώτο όπως έκανε η πόλη σου, ο Βόλος;;
Πες όμως κι ένα ευχαριστώ στη Λάρισα, που σου χάρισε την έδρα  (ελέω «Καλλικράτη»!!), με τη Μαγνησία να έχει αναλογικά τους περισσότερους αντιπροσώπους στο Περιφερειακό Συμβούλιο!!!




13 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μάλλον δεν ξέρεις τι σου γίνεται φίλε μου…
    1. Και τι είναι το ΚΚΕ (το κάθε ΚΚΕ) για να μαντρώνει τους ψηφοφόρους του στην κάλπη τού (όποιου) Παπατόλια και τού όποιου ΠΑΣΟΚ;
    2. Και ποιος έβγαλε το συμπέρασμα πως οι αριστεροί που ψήφισαν Μπούτα, τη δεύτερη Κυριακή δεν ψήφισαν τον "δημοκράτη"(!) Παπατόλια; Εσύ, ο Παπατόλιας, ή μήπως ο "γνωστός" Σίσκος, που με τόση ευκολία έδωσε αβέρτα κουβέρτα για άλλη μια φορά δήμους στη Δεξιά; Ποιος; Και πού το ξέρετε, ποιοι Καρδιτσιώτες ψήφισαν τη δεύτερη Κυριακή Παπατόλια και ποιοι όχι; Γι' αυτό λέω πως ΔΕΝ ξέρεις τι σου γίνεται και απλά προσπαθείς, εντελώς γκεμπελίστικα, να μας πείσεις πως οι ΚΚΕδες στην Καρδίτσα δεν ψήφισαν Παπατόλια. Μου δίνεις το δικαίωμα λοιπόν να χαρακτηρίσω εσένα και την (πολιτική) φάρα σου ως αληταράδες της πολιτικής.
    3. Ο Παπατόλιας έχασε -όπως γράφτηκε στο blog, αλλά δεν αξιώθηκες να αναφερθείς σ’ αυτό- από εκείνους τους ψηφοφόρους της πρώτης Κυριακής που δεν πήγαν να (ξανα)ψηφίσουν το συνδυασμό σας. Και εξηγήθηκε γιατί. Αν σας ενοχλεί και δεν θέλετε να το παραδεχτείτε, δεν φταίει κανείς άλλος παρά μόνο εσείς! ΕΣΕΙΣ είστε που θα πρέπει να απολογηθείτε και να απαντήσετε στους Θεσσαλούς: ΓΙΑΤΙ ΔΩΣΑΤΕ (με τις πολιτικές επιλογές σας) τη Θεσσαλία στη ΔΕΞΙΑ??? (και την αντιπεριφέρεια Καρδίτσας στον Τσιάκο που... "δεν ξέρει τίποτα από αυτοδιοίκηση" όπως λες). ΔΙΚΕΣ σας οι ευθύνες. Και ιδιαίτερα του Σίσκου... (ψαχτείτε!!!). Το "αίσχος", λοιπόν, ΔΙΚΟ ΣΑΣ!!!!
    4. Μεγάλες κουβέντες λες, αλλά προς λάθος κατεύθυνση. Όσες αμαρτίες και να έχει το ΚΚΕ, οι «ξεπουλημένοι» (στους Αμερικανούς και τα μεγάλα συμφέροντα) είναι άλλοι και το γνωρίζει ο ελληνικός λαός που ζει στο πετσί του τα αίσχη του Γιωργάκη και της παρέας του. Το καλύτερο λοιπόν που έχετε να κάνετε είναι να το βουλώσετε!!!! (γιατί ..."η Ιστορία γράφει", όπως λες).
    5. Για τον Τέγο και τη συνεργασία του με τη Δεξιά (της Ντόρας) τα πράγματα είναι γνωστά και δεν θα γίνω απολογητής της πολιτικής κανενός ΚΚΕ, κανενός Τέγου ή Μπούτα. Αλλά να το ξαναπώ: ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΦΤΑΙΞΑΝ ΑΥΤΟΙ που έχασε ο Παπατόλιας. Οι επιλογές του ΠΑΣΟΚ φταίνε. Αλλάξτε όσο είναι καιρός (αλλά δεν το βλέπω).
    6. Γιατί δεν αναφέρεσαι καθόλου στις ψήφους του ακροδεξιού ΛΑΟΣ; Πού πήγαν τη δεύτερη Κυριακή; Γνωρίζεις μήπως για την υπόγεια συμφωνία Παπατόλια – Ροντούλη, η οποία "κυκλοφόρησε" πριν τη Β' Κυριακή και στη Λάρισα (που υπολείπονταν ο Παπατόλιας) αλλά και στην Καρδίτσα;
    7. Να ρωτήσουμε και κάτι άλλο; Μήπως περιμένατε και τις ψήφους των "ντορικών" του Τέγου, αλλά (και αυτοί) τελικά ΔΕΝ ΣΑΣ ΒΓΗΚΑΝ; Είναι για γέλια πραγματικά η κατάσταση που ΕΣΕΙΣ βιώνετε αγαπητέ! Και την οποία φυσικά ΕΣΕΙΣ δημιουργήσατε… Αλλά δεν μπορεί κανείς να την αλλάξει, παρά ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ (που δεν σας βλέπω να το θέλετε, αν κρίνω από τα εύκολα "συμπεράσματά" σου και τη γλώσσα που χρησιμοποιείς, αλλά και από την ευκολία με την οποία επιρρίπτεις το φταίξιμο το δικό σας, σε άλλους).
    6. Να σημειώσω ότι αν δεν είχαμε δεύτερη Κυριακή, ο Παπατόλιας μπορεί να ήταν περιφερειάρχης. Γιατί χρειάζονται, λοιπόν, οι δεύτερες Κυριακές; Δεν θα μπορούσε οι 51 έδρες να μοιραστούν αναλογικά την πρώτη Κυριακή και ο περιφερειάρχης να έβγαινε από το Συμβούλιο; Ποιος θα τολμούσε από τους αριστερούς συμβούλους να ψηφίσει Αγοραστό; Εάν το τολμούσαν τότε και μόνο θα μπορούσατε, εσύ κι ο Παπατόλιας, να τους καταγγείλετε. Με την ΑΝΤΙδημοκρατική εκλογική διαδικασία, με την ενισχυμένη αναλογική και τις έδρες-μπόνους, που το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να ακολουθεί (με τους νόμους που ψηφίζει μαζί με τη ΝΔ επί 35 χρόνια), φτάσαμε σ’ αυτό το πολιτικό σκηνικό, με την Ελλάδα βουλιαγμένη στο βούρκο. ΕΥΘΥΝΗ δική σας!!!
    7. Κλείνω με παράφραση του δικού σου επιλόγου: Κάποτε το ΚΚΕ παρέδωσε τα όπλα (σ.σ. ποιος ήταν πρωθυπουργός εκείνα τα μαύρα χρόνια; Θυμάσαι;) Τώρα, εσείς, τα "εγγόνια" εκείνων των προδοτικών ξεπουλημένων κυβερνήσεων, ξαναπουλάτε τη χώρα και τους Έλληνες σε Αμερικανούς και ΔΝΤ...

    ΥΓ. Την καλημέρα μου και να προσέχεις τι γράφεις φίλε μου...

    ΚΑΡΔΙΤΣΙΩΤΗΣ (κι εγώ!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. * Με το πρώτο σου σχόλιο, δείχνεις να μην ξέρεις τι σου γίνεται...
    * Με το δεύτερο σχόλιό σου, αποδεικνύεις την ασχετοσύνη σου, καθώς και την εμπάθειά σου, προς κάθε τι και προς τον καθένα που έχει μια διαφορετική πολιτική εκτίμηση από τη δική σου - και κυρίως όταν αυτή η άποψη βασίζεται στη λογική και όχι στο αυναίοσθημα όπως η δική σου άποψη (... η αλήθεια είναι ότι ακόμα αναρωτιέμαι αν έχεις άποψη επί του θέματος...).

    1. Πόσο βλάκας μπορεί να είσαι όταν εντελώς κουτοπόνηρα προσπαθείς να μας πείσεις ότι εγώ είμαι ο ανώνυμος όταν υπογράφω το ίδιο με σένα (ΚΑΡΔΙΤΣΙΩΤΗΣ κι εγώ), ενώ εσύ δεν είσαι ανώνυμος...

    Δεν θα ήθελα να συνεχίσω την κουβέντα με βλάκες ή (κυρίως) με κουτοπονηρό-βλαχους (δεν έχω τίποτα με τη γενιά των Βλάχων, εννοώ το άξεστο, την αμορφωσιά... - συγνώμη κιόλας)
    Μερικά όμως θα διαβάσεις παρακάτω, θες δεν θες:

    2. Αν εσύ λες πως είσαι του ιδιωτικού τομέα, του μεροκάματου, κ.λπ., μπράβο σου, αλλά δεν μας λύνεις και την απορία: Τόσο πολύ του μεροκάματου και παραμένεις στο ΠΑΣΟΚ; Ή μήπως δεν κατάλαβες ότι το ΠΑΣΟΚ μας, έγινε Πανελλήνιο ΣοσιαλΗστικό Κίνημα;;
    Και γιατί να σε πιστέψω ότι είσαι ένας μεροκαματιάρης κι όχι κάποιο ΒΟΛΕΜΕΝΟ golden boy, σε κάποια μεγαλο-εταιρία (και γιατί όχι κομματικό διορισμένος στέλεχος σε κάποια ΔΕΚΟ ή κάποια Επιτροπή από τις εκατοντάδες που έχει φτιάξει το ΠΑΣΟΚ στα χρόνια που κυβερνά;;)
    Εγώ θέλω να σε πιστέψω αλλά η ανωνυμία σου, σε καθιστά ύποπτο για ψεύτη ολκής!
    Ναι, και εγώ ανώνυμα γράφω (όπως και ΕΣΥ!! μην το ξεχνάς). Μόνο που εγώ δεν σου κλάφτηκα, είπα απλά τη γνώμη μου, έβαλα κάτω τα πράγματα και έκανα μια πολιτική εκτίμηση για το ΠΩΣ και ΓΙΑΤΙ έχασε ο Παπατόλιας και γιατί ΔΕΝ φταίει γι' αυτό το ΚΚΕ ή γενικά η Αριστερά, ούτε η Δεξιά, αλλά το ίδιο το ΠΑΣΟΚ και οι επιλογές του...

    Και για να έρθουμε πάτσι:
    Δεν είμαι κύριε (ας σε προσφωνήσω κι έτσι! κι ας δεν σου αξίζει - εκτίμησή μου) κάποιος δημόσιος υπάλληλος.
    Κάποτε αρνήθηκα να δεχτώ τέτοια θέση, τη δεκαετία του '80, από στέλεχος του κόμματός μου, του ΠΑΣΟΚ, τότε που ο Ανδρέας έστηνε το "πράσινο κράτος", το οποίο πληρώνουμε τώρα...
    Εγώ κύριε, είμαι του ιδιωτικού τομέα, που και αυτόν γκρέμισαν τα γαλαζο-πράσινα κοράκια που τρώνε τις σάρκες μας εις υγείαν των τραπεζών και τών πάσης φύσεως λαμόγιων...
    Αλλά εγώ, κύριε... επώνυμε(!),
    λέω τα πράγματα με το όνομά τους και δεν γλείφω κανενός τ'αρχίδια, ακόμα και τώρα που είμαι άνεργος για δεύτερη χρονιά, που δεν ξέρω τι μου ξημερώνει, που τρέμω στην ιδέα ότι αν δεν βρω δουλειά μέχρι το καλοκαίρι, το μόνο που μου μένει είναι μια πέτρα στο λαιμό και στα βαθιά της λίμνης...

    3. Οφείλω να σου, κύριέ μου, πως εσύ μπορεί να δηλώνεις "επώνυμος μεροκαματιάρης", αλλά υπάρχουν και οι "ανώνυμοι άνεργοι" που πληθαίνουν!!!
    Φυλάξου από αυτούς! Φυλάξου από όλους όσους αδίκησε η εξουσία και το σύστημα που στηρίζεις, το σύστημα των "πράσινων και βένετων".
    Φυλάξου, αν εξακολουθείς να στηρίζεις με νύχια και με δόντια το ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ και του ΔΝΤ, το ΠΑΣΟΚ των ληστών και των λαμόγιων, το ΠΑΣΟΚ των ξεπουλημένων στους Αμερικανούς...

    4. Δεν ανήκω σε κανένα ΚΚΕ. Χέστηκα για τον Μπούτα, τον Τέγο και όλα τα κόκκινα καθάρματα της Αλέκας, που ρήμαξαν ό,τι καλό έχει προσφέρει στον τόπο η Αριστερά επί δεκαετίες...

    ΥΓ.
    Σου ανέφερα κάποια ζητήματα δημοκρατίας και ισότητας της ψήφου του πολίτη... Έγραψες κάποιες παπαριές περί Στάλιν! Κατάλαβες τι σου είπα; Συμφωνείς ή διαφωνείς; Αν δεν κατάλαβες, ζήτα να σου τα εξηγήσω. Αν κατάλαβες, δεν θα έπρεπε να μιλάς εσύ για μένα περί Στάλιν, γιατί απλώς τον θυμίζεις με όσα γράφεις και (υπο)στηρίζεις!!

    ΤΕΛΟΣ!!!.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ρε συ KARDITSIOTIS, βλέπω από μέρες τα όσα γράφεις και αναρωτιέμαι έχεις κάνα δράμι μυαλό;
    Αλήθεια ποια είναι τα «απρόσωπα καθεστώτα» και τα «άψυχα πράγματα» στα οποία απαξιείς να απαντήσεις;
    Αλήθεια δεν ντρέπεσαι να δηλώνεις (άνθρωπος του «μεροκάματου» και του «μόχθου», όπως λες) ότι είσαι στο ΠΑΣΟΚ; Στο σημερινό ΠΑΣΟΚ του Μνημονίου και της τρόικας; Στο ΠΑΣΟΚ του Γιωργάκη και του Παπακωνσταντίνου που κόβουν τα μεροκάματα; Και συ επιμένεις να δηλώνεις (χωρίς ντροπή) ότι ανήκεις στο ΠΑΣΟΚ, σ’ αυτό το ΠΑΣΟΚ;
    Ρε βλάκα, ποιο είναι το δικό σου όνομα; KARDITSIOTIS; Και γιατί δεν γουστάρεις να… «φιλοσοφήσεις» με κάποιον άλλο που λέγεται επίσης ΚΑΡΔΙΤΣΙΩΤΗΣ; Φανέρωσες εσύ το όνομά σου για να είσαι ο επώνυμος και κατηγορείς τον άλλο που γράφει ως ανώνυμος; Πλάκα έχεις…

    Γιατί δεν απαντάς στα στοιχεία που σου ανέφερε στο σχόλιό του ο «ανώνυμος, ΚΑΡΔΙΤΣΙΩΤΗΣ κι εγώ» (αυτός τουλάχιστον δηλώνει ανώνυμος, εσύ πόσο επώνυμος είσαι;), στα ερωτήματα που σου έθεσε; Αν προσπαθούσες να απαντήσεις, θα καταλάβαινες τι συμβαίνει και δεν θα έμενες στα σκοτάδια της κομματικής καθοδήγησης.
    Γιατί δεν τόλμησες να αντικρούσεις τον «Ανώνυμο» στα όσα έγραψε, καθαρά και εμπεριστατωμένα, για τους λόγους που έχασε ο Παπατόλιας;
    Γιατί δεν απάντησες για την προσωπική «υπόγεια συμφωνία Παπατόλια – Ροντούλη»; Και τι καρπούς απέδωσε αυτή η συμφωνία;
    Γιατί δεν μας λες τίποτα για τη συμφωνία Ντόρας – ΠΑΣΟΚ για τη στήριξη του Παπατόλια τη δεύτερη Κυριακή; (Εγώ το λέω αυτό, δεν το γράφει ο «Ανώνυμος»).
    Γιατί δεν αναφέρεις τίποτα επί της ουσίας για το σύστημα εκλογής των τοπικών αρχόντων που θέτει ο «Ανώνυμος», για την απλή αναλογική και τις συνεργασίες στα Περιφερειακά Συμβούλια; (Και στα Δημοτικά Συμβούλια, θα έλεγα εγώ, αλλά και αλλού!)
    Φιλαράκο, που θέλεις να «φιλοσοφείς» κιόλας (αμπελοφιλοσοφίες του κώλου, λέω εγώ), ήταν μια παράγραφος (το 6) που θα έπρεπε, θα μπορούσες αν είχες λίγο μυαλό, να αρπάξεις την ευκαιρία και να δώσεις μαθήματα δημοκρατίας στον «Ανώνυμο» και σε μας που σε ανεχόμαστε! Αλλά φαίνεται σαν να υπακούς σε άλλων κελεύσματα (του Σίσκου μήπως, όπως αναφέρει με νόημα κι ο «Ανώνυμος») και τα μπουρδούκλωσες με εκείνο το… «TOLMAGE????????» (τι ακριβώς εννοούσες;) και ψελλίζοντας κάτι για Στάλιν… (πού κολλούσε αυτό;)
    Αλλά, τέλος, εκείνο που μ’ έκανε να ανατριχιάσω (και θλίβομαι συμπολίτη μου για τη βρώμικη ψυχή σου) είναι η φράση σου (την κάνω copy, δεν αντέχω να τη γράψω, φρίττω!): «min to paleyeis toso poly, to mikrovio pou exeis einai opos o karkinos sta osta… den yparxei geiatreia gia sena... sou eyxomai mono na katalikseis oso ginetai pio anodina...»
    ΝΤΡΟΠΗ και ΑΙΣΧΟΣ παλιάνθρωπε.
    Αλλά τολμώ να σου πω: Ξαναδιάβασέ τη, την ώρα που θα κοιτάς στον καθρέφτη σου. Σε σένα μάλλον ταιριάζει…

    Και ήρθε χθες η απάντηση του «Ανώνυμου», ο οποίος σε τάπωσε για τα καλά!
    Αλλά λίγα σου είπε… Για να δούμε, θα τολμήσεις, έστω τώρα, να απαντήσεις με σύνεση και λογική; Εσύ, ένα άτομο που του αρέσει όπως λες να… «φιλοσοφεί»!
    Ή πάλι θα βρεις δικαιολογίες της μορφής «δεν ξέρω ποιος είσαι και τι είσαι»;
    Και να μην ξεχνάς: Και εσύ ΑΝΩΝΥΜΟΣ είσαι!

    ΑΡΗΣ ΠΑΠ.
    Καρδίτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προς KARDITSIOTIS

    Τους "Ανώνυμους" τους αναγνωρίζουν με την ώρα που δημοσιεύουν το σχόλιο. Π.χ. απευθύνονται γράφοντας: "Ανώνυμος 2:18 π.μ.". ΟΚ?? Για να ξέρεις να τους ξεχωρίζεις.

    Και ο ΑΡΗΣ ΠΑΠ. (νομίζω πως κατάλαβα και εγώ για ποιον πρόκειται, νομίζω κι εσύ τον έχεις μυριστεί, όπως λες) δουλεύει και αυτός νύχτα εκτός Κυριακής!! Αλλά τέτοια ώρα που δημοσίευσες το σχόλιο έχει τελειώσει αυτός τη δουλειά του!! Ισως τα Σάββατο να τελειώνει νωρίτερα, πριν νυχτώσει. Σωστά μιλάω;

    Περιμένω με αγωνία να βρεις χρόνο να του απαντήσεις, όπως λες. Θα έχει ενδιαφέρον. Να του γράψεις και για τον καθρέφτη!

    Ρε συ, με έβαλες και ξαναδιάβασα όλο το σχόλιό του, για να βρω "απαρέμφατα". Αλλά δεν βρήκα. Ποια είναι; Πού βρίσκονται και δεν τα είδα; Ή μήπως εννοείς κάτι άλλο;

    Ρε συ, πολλές άγνωστες εκφράσεις χρησιμοποιείς ή εγώ είμαι αγράμματος. Τι θα πει sou aresei na akoumpas ti lepida; Σεξουαλικό υπονοούμενο είναι;

    Αυτά. Περιμένω με ενδιαφέρον...

    Μιχάλης
    Καρδίτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Με απογοήτευσες με την απάντησή σου! Δυστυχώς...
    Αντί να μου απαντήσεις, μάλλον τα μπέρδεψες τα πράγματα περισσότερο. Πού να καταλάβω εγώ τα υπονοούμενα που αφήνεις - δεν εξηγείται αλλιώς, υπονοούμενα είναι...

    Αισθάνομαι ότι με ειρωνεύεσαι. Ή κάνω λάθος; Αλλά ας είναι, δεν σε παρεξηγώ. Τι να κάνουμε, ανώνυμοι είμαστε, ενυπάρχει μια καχυποψία. Λογικό είναι...
    Πάντως, εγώ δεν σου είπα ότι "μυρίζει η ανωνυμία σου" ή κάτι σχετικό με σένα. Αλλά δεν πειράζει, είπαμε: εγώ σε καταλαβαίνω!

    "...myrizane oi kathreftes tou PAP kai arxise siga siga na tous ksefortonetai???..."
    Δεν σε πιάνω ρε αδερφέ! Τι εννοείς? Φαίνεται ότι δεν είμαι τόσο προχωρημένος...

    Σχετικά με τη "λεπίδα", δεν με απάντησες τελικά: τι εννοείς όταν λες "sou aresei na akoumpas ti lepida;". Δεν έχω κάνα πρόβλημα εγώ, αλλά αν δεν είναι σεξουαλικό υπονοούμενο, αναρωτιέμαι τι εννοείς; Αυτό σε ρωτούσα άλλωστε...

    Σίγουρα "kaneis den einai teleios", αλλά θέλεις να πεις κάτι όταν αναφέρεσαι στον "tropo skepsis" μου??

    Μιχάλης
    Καρδίτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν γνωρίζω ποιος μου είπε "Mixali geia...."
    Υποπτεύομαι ότι είσαι ο KARDITSIOTIS. Ισως και να κάνω λάθος...

    Αν είσαι εσύ, θέλω να σου πω πως απορώ με την ενέργειά σου να σβήσεις τα σχόλια που είχες γράψει. Δεν έπρεπε...
    Αφού σε αντιπροσώπευαν, όφειλες απέναντι στον εαυτό σου να τα υποστηρίξεις και σίγουρα ΝΑ ΜΗΝ τα διαγράψεις.
    Αν σε έπεισαν οι άλλοι σχολιαστές, και έπαψαν να σε αντιπροσωπεύουν τα σχόλιά σου, και πάλι ΔΕΝ έπρεπε να τα διαγράψεις.
    Δεν σβήνουμε τίποτα από ό,τι αφορά τη ζωή μας.
    Και τα λάθη μας, ακόμα κι αυτά, τα κρατάμε σα φυλαχτό. Σαν κομμάτι από τη δικιά μας ιστορία. Έστω κι αν παραδεχτήκαμε ότι ήταν λάθη μας...
    Αλλά, ο καθένας είναι ελεύθερος να φερθεί όπως νομίζει καλύτερα απέναντι στον εαυτό του και σε όσα αφορούν τον εαυτό του και την ιστορία του...

    Άντε γεια...
    (ελπίζω να διαβάσεις το σχόλιό μου αυτό)

    Μιχάλης
    Καρδίτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κάποιοι φίλοι μας, φαίνεται πως δεν αντέχουν απαντήσεις στα σχόλιά τους.

    Δεν εξηγείται αλλιώς, η απόφαση του φίλου-αναγνώστη μας που υπογράφει ως KARDITSIOTIS, ο οποίος μετά από ημερών συζήτηση (μέσω σχολίων βεβαίως) με άλλους αναγνώστες μας, αποφάσισε να σβήσει τα σχόλιά του...

    Λυπούμαστε ειλικρινά, αλλά η απόφαση για τη διαγραφή των σχολίων του είναι δική του, όπως και η ευθύνη γι' αυτή του την ενέργεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. MR Thessaly.press.....i apofasi gia diagrafi ton sxolion einai entelos dikia mou..alla den iksera oti exo KAI ευθύνη???? xmmm..δεν αντέχουν.. Etsi nomizeis??? NA kserete pos eimai edo...ARIS PAP..CHECK EN KARDITSI(orkomosia Agorastou)esy ti douleia exeis se ayti ti fotografia???????????? pali dipla piges kai pozares???? KOITA KALA TI FOTO KI ESY (KARDITSIOTI ) APO TO VOLO...........eiste gia klotsies kai oi dyo.. vlepete ton xamaileonta dipla ston Agorasto??? taka taka o vaggelas evgale tin kapa ki egine ena me to ksaderfaki tis Deksias...ante tora KARDITSIOTI apo to volo koita kai pes mou pos den eisai ki esy meros tis fotografias.....xronia polla Mixali...

    ΑπάντησηΔιαγραφή