Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Το ΠΑΣΟΚ και οι γερμανικές αποζημιώσεις

Ήταν να το δούμε κι αυτό!!
Ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο βουλευτής του ΛάΟΣ, γνωστός και ως "τσιρίδας", έφερε στη Βουλή το θέμα των αποζημιώσεων της Ελλάδας από την Γερμανία για τις καταστροφές κατά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο!
Τώρα το θυμηθήκανε;

Αλλά δεν είναι να απορεί κανείς από την κίνηση του Άδωνι και της ακροδεξιάς. Λαϊκιστές είναι και ψήφους ζητάνε οι άνθρωποι...
Το ζήτημα είναι -και απορεί κανείς- ότι το κυβερνητικό ΠΑΣΟΚ, τώρα θυμήθηκε να ασχοληθεί με τις γερμανικές αποζημιώσεις (αν το πράξει τελικά), οι οποίες είναι ένα χρόνιο αίτημα των Ελλήνων πολιτών και πάντα τις έθετε η Αριστερά χωρίς να βρίσκει ανταπόκριση από τις ελληνικές κυβερνήσεις - μη χάσουμε λέει το έρισμά μας στη Γερμανία, μην τους θίξουμε που μας βοηθάνε τόσο!! (είπατε κάτι;;)
Ποτέ άλλοτε, λοιπόν, το ΠΑΣΟΚ δεν έθεσε το θέμα, στα 20 τόσα χρόνια που μας κατσικώθηκε στο σβέρκο μας...

Να, όμως, που τώρα -μόλις μίλησε ο προσφιλής τους Άδωνις- βγήκε ο επί της Δικαιοσύνης υπουργός κ. Καστανίδης και, απαντώντας στο Άδωνι, είπε πως η κυβέρνηση "εξετάζει τη νομική βάση του θέματος, ώστε να πετύχει η παρέμβαση της Ελλάδας..." (Θα κάνουν αλήθεια ...παρέμβαση;;)

Κάτι είναι κι αυτό! Η Ελλάδα του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να φέρει τη Γερμανία της Μέρκελ προ των υποχρεώσεών της προς την Ελλάδα (ή μήπως απλά είναι "στάχτη στα μάτια" μας; γιατί εκείνο το "εξετάζει" του Καστανίδη, εμένα δεν μου αρέσει καθόλου...)

Δεν είδα, όμως, ούτε τα κανάλια να απευθυνθούν στον Μανώλη Γλέζο που είναι πρόεδρος της Επιτροπής για τις γερμανικές αποζημιώσεις, για να ξαναφέρουν το θέμα στην επικαιρότητα, ούτε φυσικά ακούσαμε τον κ. Καστανίδη να αναφέρεται στον επί χρόνια αγώνα της Επιτροπής η οποία περιλαμβάνει και έναν σπουδαίο νομικό, τον Ευάγγελο Μαχαίρα, και έχει ήδη ψάξει τα νομικά ζητήματα που τώρα θυμήθηκε ο υπουργός...

Οπότε η απορία μας παραμένει: Μήπως το ΠΑΣΟΚ δεν έχει αλλάξει καθόλου και απλά μας δουλεύει και πάλι???????

1 σχόλιο:

  1. ΕΡΩΤΗΣΗ προς τους υπουργούς Οικονομικών, Εθνικής Άμυνας, Εξωτερικών, Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, κατέθεσαν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγελία Αμμανατίδου-Πασχαλίδου, Θεόδωρος Δρίτσας, Μιχάλης Κριτσωτάκης, Παναγιώτης Λαφαζάνης και Βασίλης Μουλόπουλος, οι οποίοι αναφέρονται στις «Ιστορικές και πολιτικά εγκληματικές εθνικές ευθύνες της κυβέρνησης, η οποία, ακόμα και τώρα, που η χώρα πνίγεται στα χρέη, δεν διεκδικεί από τη Γερμανία τις αποζημιώσεις για τις καταστροφές που προκάλεσαν στη χώρα μας τα κατοχικά στρατεύματά της».

    http://www.syn.gr/gr/keimeno.php?id=21268

    Οι βουλευτές ρωτούν την κυβέρνηση ποιο είναι το συνολικό ύψος των πολεμικών χρεών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, αν συνυπολογιστούν και οι τόκοι και «για ποιο λόγο η κυβέρνηση, ακόμα και τώρα δεν δραστηριοποιείται άμεσα, όπως έχει εθνική υποχρέωση, για τη διεκδίκηση των οφειλών αυτών» εάν «υπάρχουν μυστικές συμφωνίες να παραιτηθεί η Ελλάδα από τις αποζημιώσεις» και αν «σκοπεύουν να διεκδικήσουν άμεσα τις παραπάνω οφειλές της Γερμανίας προς την χώρα μας» και «σε ποιες ενέργειες και με ποιο χρονοδιάγραμμα προτίθενται να προχωρήσουν προς αυτή την κατεύθυνση».

    ΑπάντησηΔιαγραφή