Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Το αυτοκίνητο του δημάρχου...

Γράψαμε πριν μερικές μέρες για την κυβερνητική εγκύκλιο να παραδοθούν στον ΟΔΔΥ Λάρισας τα μεγάλα πολυτελή αυτοκίνητα των δημάρχων της Θεσσαλίας, λόγω της οικονομικής κρίσης…
Εδώ και τρεις μέρες παρακολουθούμε τον δημόσιο «διάλογο» του δημάρχου Μουζακίου κ. Κωτσού με τρεις δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης, που αφορά το 1800άρι κρατικό αυτοκίνητο του δημάρχου Μουζακίου…
- Με ανοιχτή επιστολή τους οι κ.κ. Βασιλάκος, Τσιρογιάννης και Μόκκας καταγγέλλουν το δήμαρχο κ. Κωτσό ότι μέσω της ΔΕΥΑ Μουζακίου προσπαθεί να κρατήσει το αυτοκίνητο!
- Ακολουθεί απάντηση του δημάρχου, ο οποίος με ειρωνικό και σκωπτικό τρόπο απαντάει στους τρεις συμβούλους, χωρίς να επικεντρώνει στην καταγγελία τους σχετικά με την απόφαση για παραχώρηση του αυτοκινήτου στη ΔΕΥΑ, πρόεδρος της οποίας είναι ο δήμαρχος!!
- Και χθες Σάββατο, οι «τρεις» επανέρχονται ισχυριζόμενοι ότι η μη ύπαρξη επιχειρημάτων για το θέμα του υπηρεσιακού αυτοκινήτου, οδήγησε το δήμαρχο στο να κατεβάσει το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης και καλούν τις αρμόδιες αρχές να επιληφθούν του ζητήματος που έχει προκύψει…
Ας δούμε τις τρεις (μέχρι τώρα!) επιστολές:


Η πρώτη επιστολή - καταγγελία των τριών δημοτικών συμβούλων

Κύριε Διευθυντή
Διαβάσαμε πρόσφατα ότι αποφασίστηκε λόγω οικονομικής κρίσης  οι δήμαρχοι, να παραδώσουν τα μεγάλα αυτοκίνητα  που χρησιμοποιούσαν. Στο Μουζάκι όμως, άλλα γίνονται.  Ο πρόσφατα επανεκλεγείς για τρίτη φορά δήμαρχος Μουζακίου, βρήκε τον "τρόπο" να καταργήσει την κρατική εγκύκλιο παράδοσης των πολυτελών δημαρχιακών αυτοκινήτων.
Εν μέσω της νυκτός παρέσυρε το Δημοτικό Συμβούλιο Μουζακίου στις 26/11/2010, εισηγήθηκε και  πήρε "γενναιόδωρη απόφαση"  να παραχωρήσει δωρεάν το πολυτελές 1.800 κυβικών αυτοκίνητο του δήμου, στη χρεοκοπημένη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης  Μουζακίου, η οποία δεν έχει χρήματα να πληρώσει τους εργαζόμενους, πόσο μάλλον ενδιαφέρεται να  συντηρήσει πολυτελές αυτοκίνητο, το οποίο και δεν χρειάζεται.
Για το αυτοκίνητο αυτό έχουν γίνει πάρα πολλές καταγγελίες ότι ο δήμαρχος το χρησιμοποιεί για ιδιωτικούς λόγους, σπαταλώντας τα χρήματα των δημοτών.
Στο εύλογο ερώτημα «γιατί να το παραδώσουμε στον ΟΔΔΥ Λάρισας και να μην το κρατήσουμε;» η απάντηση είναι μία:
Στη ΔΕΥΑ Μουζακίου πρόεδρος είναι ο δήμαρχος.
Ο οποίος θέλει να κυκλοφορεί αυτοκίνητο πολυτελείας και με πληρωμένα τα καύσιμα από τους δημότες, την ώρα που ολόκληρη η κοινωνία στενάζει  από την κρίση.
Μόνον αυτός μπορεί να ανατρέπει τέτοιες αποφάσεις. Μόνον αυτός μπορεί να προκαλεί τους πολίτες και αντί να ασχοληθεί με τα τεράστια προβλήματα του δήμου, το μυαλό του το έχει στις δωρεάν βόλτες. Γι’ αυτό καλούμε κάθε αρμόδιο να ακυρώσει την απόφαση και να βάλει τέλος στη σπατάλη και την αυθαιρεσία.-
Μουζάκι 09/12/2010
Βασιλάκος Αστέριος, Τσιρογιάννης Ευρ., Μόκκας Κων/νος
Δημοτικοί Σύμβουλοι Μουζακίου


Η ειρωνική απάντηση του δημάρχου

Κύριε Διευθυντά,
Αναφορικά με τη χθεσινή επιστολή των τριών συμβούλων της μειοψηφίας (του επαγγελματία συμβούλου μειοψηφίας κ. Βασιλάκου, του προσφάτως απωλέσαντος την ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου κ. Τσιρογιάννη και του αστυνομικού κ. Μόκκα) θέλουμε να παρατηρήσουμε τα παρακάτω:
Προφανώς δεν αντιλήφθησαν ότι στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές καταδικάστηκαν από τους δημότες του δήμου Μουζακίου με τον πλέον τρανταχτό τρόπο οι νοοτροπίες των μονίμως καταγγελλόντων και αυτών που σκοπίμως παραποιούν την αλήθεια.
Ειδικότερα για τον αστυνομικό κ. Μόκκα έχουμε να προσθέσουμε ότι αναφορικά με τη χρήση των κρατικών αυτοκινήτων προφανώς κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια. Το λέμε αυτό διότι οι Μουζακιώτες δεν ξεχνούν την εικόνα του αστυνομικού κ. Μόκκα με πολιτική περιβολή να παρκάρει παράνομα το περιπολικό της αστυνομίας έξω από καφετέρια στο κέντρο του Μουζακίου προκειμένου να πιει το καφεδάκι του (νοσταλγώντας ίσως την εποχή του Φαρ Ουέστ όταν ο σερίφης έδενε το άλογό του έξω από το σαλούν). Όλα αυτά όταν υπηρετούσε στο αστυνομικό τμήμα του Μουζακίου και πριν αποσπαστεί στο γραφείο του υφυπουργού κ. Ρόβλια.
Τέλος, τον επαγγελματία σύμβουλο της μειοψηφίας κ. Βασιλάκο θέλουμε να τον ευχαριστήσουμε πολύ διότι με τη γνωστή του συμπεριφορά διευκολύνει τα μέγιστα το έργο της δημοτικής αρχής και τον καλούμε να συνεχίσει το δημιουργικό του έργο αταλάντευτα.


Η ανταπάντηση των τριών συμβούλων

Γελάνε οι δημότες μας  με το ανάξιο σχολιασμού, αλαζονικό και υβριστικό χυδαιολόγημα του δημάρχου Μουζακίου. Τώρα που μαθεύτηκαν τα καμώματά του και οι νυχτερινές μεθοδεύσεις της 26/11/2010, προκειμένου ο άρχοντας του Μουζακίου να εξασφαλίσει πολυτελές αυτοκίνητο 1.800 κυβικών για τις δωρεάν μετακινήσεις του.
Ντρέπεται, φοβάται, δεν απαντάει σε τίποτα, κατεβάζει το επίπεδο πολιτικής αντιπαράθεσης και με λιβελογράφημα προσπαθεί να κρυφτεί. Έτσι αντιλαμβάνεται τη δημοκρατία, καιρός όμως να συνέλθει, ζητώντας τη συνδρομή της επιστήμης.
Πάντως εμείς για να ξεκαθαρίσουμε πλήρως τα πράγματα, δηλώνουμε στον δήμαρχο Μουζακίου ότι η επανεκλογή του, δεν τον νομιμοποιεί να κάνει σπατάλες και αυθαιρεσίες. Αυτό να το χωνέψει καλά και να αντιληφθεί ότι ο καιρός των απολυταρχικών καθεστώτων παρήλθε.
Δεν είναι υποχρεωμένοι σήμερα οι δημότες να πληρώνουν τις ιδιωτικές μετακινήσεις του δημάρχου. Δεν του το επιτρέπουμε είμαστε εδώ για να τον ελέγχουμε και να σας ενημερώνουμε, παραμένοντας πιστοί στον όρκο μας και στα καθήκοντά μας .
Θα προστατέψουμε με κάθε μέσο την περιουσία του δήμου Μουζακίου.
Θα προστατέψουμε την τιμή και την αξιοπρέπειά μας απέναντι στον βολεμένο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ο έμμισθος και καλοπληρωμένος δήμαρχος θα λογοδοτήσει σύντομα για τις ύβρεις και συκοφαντίες του.
Περιμένουμε τις ενέργειες των υπεύθυνων αρχών για να κινηθούμε ανάλογα.-
Μουζάκι 11/12/2010
Βασιλάκος Αστέριος, Τσιρογιάννης Ευρ., Μόκκας Κων/νος
Δημοτικοί Σύμβουλοι Μουζακίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου