Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

«Παίρνουν διπλό και τριπλό μισθό»!!

Αποκαλυπτική ήταν η επιστολή που λάβαμε από φίλο αναγνώστη μας, την οποία και δημοσιεύουμε. Γνωρίζουμε για ποιο δήμο πρόκειται, αλλά δεν το δημοσιεύουμε για την ώρα. Η επιστολή έχει ως εξής:

Αγαπητοί φίλοι,
Διαβάζουμε σήμερα σε ιστοσελίδα ότι, 
κάποιοι δημοτικοί υπάλληλοι, 2-4 σε κάθε Δήμο, κατά «σατανική» σύμπτωση εργαζόμενοι σε τομείς οικονομικών ή έργων, απολαμβάνουν την μέγιστη υπερωριακή απασχόληση σε αμοιβές, δηλαδή εργάζονται πέρα του ωραρίου 7.30 έως 3 το μεσημέρι.
Εμφανίζονται στις μηνιαίες μισθολογικές καταστάσεις να εργάζονται από τις 10 το βράδυ έως τις 6 το πρωί της επόμενης ημέρας, εισπράττοντας διπλά χρήματα για το… ξενύχτι!!
Πού συμβαίνουν αυτά;
Όπως διαβάσαμε σε ρεπορτάζ τρικαλινού site,
συμβαίνουν σε δήμους του νομού Τρικάλων!!

Αμ, δε που συμβαίνουν μόνο εκεί!!!
Συμβαίνουν και σε δήμους (έναν τουλάχιστον!!) του νομού Καρδίτσας.
(Ψάξτε και στους άλλους νομούς, όλο και θα συμβαίνει και στους εκεί δήμους, ο δήμαρχος να «στηρίζει» υπαλλήλους που τον… στηρίξανε!!)
Σ’αυτόν, λοιπόν, τον (καποδιστριακό) δήμο του νομού Καρδίτσας, φαίνονται κάποιοι μόνιμοι υπάλληλοι να δουλεύουν παραπάνω(;), αφού, όπως λένε στην μικρή κοινωνία τού εν λόγω δήμου, οι τάδε και οι δείνα υπάλληλοι (γυναίκες κυρίως) «παίρνουν διπλό και τριπλό μισθό»!!
Δουλεύουν υπερωριακά; Δεν γνωρίζουμε ακριβώς! Αυτό που γνωρίζουμε, είναι ότι ο νυν δήμαρχος τις ανέθεσε να κάνουν και Γραμματείες σε οργανισμούς του δήμου.
Πότε προλάβαιναν να κάνουν τις κανονικές εργασίες τους για να κάνουν και τις Γραμματείες, ποτέ κανείς δεν κατάλαβε. Και ούτε θα μάθουμε ποτέ, με συγκεκριμένα στοιχεία. Τους επιπλέον μισθούς, πάντως, τους ελάμβαναν - και αυτό το ξέρουμε!!

Ελπίζουμε ο νέος δήμαρχος να βάλει κάποια τάξη στον καταχρεωμένο δήμο, που στο εξής θα συνυπάρχει με άλλους δύο, με τους οποίους καλείται (ως «καλλικρατικός» πλέον) να εξυγιανθεί οικονομικά και να αναπτυχθεί, αφού στον τομέα της ανάπτυξης και των έργων έμεινε πολλά χρόνια πίσω…
Δημότης - αναγνώστης σας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου