Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Η "κούρσα" του δημάρχου

Ακυρώθηκε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μουζακίου

Γράψαμε για τον πόλεμο ανακοινώσεων και δημοσίων επιστολών μεταξύ του δημάρχου Μουζακίου και τριών δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης την περασμένη εβδομάδα…
Τη Δευτέρα 13 Δεκέμβρη η περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Γερακούδη ακύρωσε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μουζακίου για τη δωρεά δύο υπηρεσιακών αυτοκινήτων από τον δήμο Μουζακίου στις δημοτικές επιχειρήσεις ΔΗΚΕΜ και ΔΕΥΑ (η τελευταία… έπαιρνε το επίμαχο πολυτελές αυτοκίνητο, που θα έπρεπε να παραδοθεί στον ΟΔΔΥ, σύμφωνα με την υπουργική εγκύκλιο, στα πλαίσια της περικοπής εξόδων δημοσίου).
Συγκεκριμένα, η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μουζακίου, αφορά τη δωρεάν παραχώρηση της κυριότητας ενός αυτοκινήτου μάρκας HYUNDAI τύπου MATRX GL 1,6 με αριθμό κυκλοφορίας ΚΗΙ 2248 στη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Μουζακίου (ΔΗΚΕΜ) και ενός αυτοκινήτου μάρκας AUDI τύπου Α4 1,8 με αριθμό κυκλοφορίας ΚΗΙ 2260 στη ΔΕΥΑ Μουζακίου.
Μετά την απόφαση της κ. Γερακούδη, οι τρεις σύμβουλοι, δικαιωμένοι, επανήλθαν με νέα επιστολή τους στον Τύπο, με την οποία δηλώνουν περιχαρείς ότι «οι μεθοδεύσεις του δημάρχου Μουζακίου για την "κούρσα του" δεν πέρασαν. Η απόφαση ήταν παράνομη και ακυρώθηκε» και ζητούν να ανασκευάσει ο κ. Κωτσός τα όσα υποστήριξε με ειρωνικό τρόπο για το πρόσωπό τους!!

Η επιστολή των τριών δημοτικών συμβούλων Μουζακίου

«Κύριε Διευθυντή
Σε συνέχεια των καταγγελιών μας  για το αυτοκίνητο του δημοτικού  άρχοντα, το οποίο με  απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο, σε μία νύχτα και μετά από δική του εισήγηση, το έκαναν δώρο στην ΔΕΥΑ Μουζακίου, ενημερώνουμε τους δημότες, ότι αυτή η απόφαση ήταν παράνομη και ακυρώθηκε, δημιουργώντας μέγιστο ηθικό ζήτημα για το Δημοτικό Συμβούλιο Μουζακίου.
Το θλιβερό της υπόθεσης είναι ότι ο δήμαρχος Μουζακίου ήξερε ότι  αυτό που έκανε δεν ήταν νόμιμο και εκ προθέσεως το εισηγήθηκε, παρασύροντας το Δημοτικό Συμβούλιο σε μία τέτοια απόφαση, για να έχει στη διάθεσή του πολυτελές αυτοκίνητο 1.800 κυβικών, παρότι γνώριζε ότι εκ του νόμου δεν το δικαιούται.
Και σα να μην έφτανε αυτό, μας κατηγορούσε σε ένα χυδαιολόγημά του, ότι σκοπίμως παραποιούμε την αλήθεια. Μας εξύβρισε, μας συκοφάντησε, μας λασπολόγησε, προσέβαλε την τιμή και την υπόληψή μας αποκαλώντας μας επαγγελματίες, αποτυχόντες, σερίφηδες, άλογα, σαλούν και άλλα τέτοια γραφικά με σκοπό και εκ προθέσεως, να μειώσει την προσφορά μας στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Εκ του αποτελέσματος και με βάση την ακυρωτική απόφαση της Περιφέρειας, ο δήμαρχος εκ προθέσεως έλεγε ψέματα.
Ανεξάρτητα των δικών μας ενεργειών, τον καλούμε τάχιστα να φροντίσει για την αποκατάσταση της τιμής, αξιοπρέπειας και υπόληψής μας την οποία προσέβαλε βάναυσα. Πέραν τούτων, του στέλνουμε μήνυμα ότι ο δήμος Μουζακίου δεν είναι ξέφραγο αμπέλι για να κάνει ό,τι θέλει. Είμαστε εδώ για να τον ελέγχουμε και δεν θα του επιτρέψουμε άλλες σπατάλες και αυθαιρεσίες.
Μουζάκι 13/12/2010
Βασιλάκος Αστέριος, Τσιρογιάννης Ευρ., Μόκκας Κων/νος
Δημοτικοί Σύμβουλοι Μουζακίου


Η απόφαση της περιφερειάρχη κ. Γερακούδη

Στην απόφαση της περιφερειάρχη Θεσσαλίας, με ημερομηνία Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010, περιλαμβάνεται αρχικά το σκεπτικό της ακύρωσης της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Μουζακίου και καταλήγει:
«ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
Ακυρώνουμε την αριθμ. 268/2010 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μουζακίου, για τους λόγους που αναφέρονται στο σκεπτικό της παρούσας.
Κατά της παρούσας απόφασης μπορεί να ασκηθεί προσφυγή ενώπιον της επιτροπής του άρθρου 152 του Ν. 3463/2006 από οποιονδήποτε έχει έννομο συμφέρον, εντός προθεσμίας ενός (1) μηνός από την έκδοση της απόφασης ή την κοινοποίησή της ή αφότου έλαβε γνώση αυτής.»

Για να δούμε, θα τολμήσει κάποιος (που έχει συμφέρον!) να ασκήσει προσφυγή κατά της απόφασης της Περιφέρειας; Θα έχει και συνέχεια το… σίριαλ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου