Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Απεργούμε και διαδηλώνουμε!!

Από την Πρωτοβουλία Εργαζομένων Καρδίτσας λάβαμε την παρακάτω ανακοίνωση:



Τετάρτη 15 Δεκέμβρη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

Όλοι στους δρόμους

Την Τετάρτη 15 Δεκέμβρη 
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ! 

- Ενάντια στο Μνημόνιο και στα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης. Αντιστεκόμαστε στην πολιτική που μειώνει το εισόδημά μας, που χειροτερεύει το βιοτικό μας επίπεδο, που πετσοκόβει μισθούς-συντάξεις-δώρα-επιδόματα, που μας αφαιρεί δικαιώματα και καταχτήσεις, που υποθηκεύει για δεκαετίες τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας.
- Ενάντια στην πολιτική που φορτώνει στο λαό και τους εργαζόμενους τα βάρη της κρίσης.
- Ενάντια στη φορομπηχτική πολιτική, στην ακρίβεια και στις νέες αυξήσεις που ετοιμάζονται σε ΦΠΑ, ΔΕΗ, ΟΤΕ, συγκοινωνίες, είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ! 
- Ενάντια στην πολιτική της ανεργίας, στην πολιτική που απελευθερώνει τις απολύσεις, που νομιμοποιεί τη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, που καταργεί τη μονιμότητα.
- Ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα με τα ελαστικά ωράρια, τα part time, τα «μπλοκάκια», τους εργαζόμενους-λάστιχο, χωρίς δικαιώματα-χωρίς ζωή. Αντιστεκόμαστε στην κατεδάφιση των εργασιακών μας σχέσεων. Για να μην περάσει η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, για να διεκδικήσουμε αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα που να ανατρέπουν την εισοδηματική πολιτική φτώχειας που μας επέβαλαν κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ.
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ! 
Όχι γιατί μας καλούν οι ξεπουλημένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Αυτοί έδειξαν ότι δεν θέλουν αγώνες. Στηρίζουν την κυβέρνηση, σπέρνουν αυταπάτες και αποπροσανατολίζουν τους εργαζόμενους. Οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν παραιτηθεί από την υπεράσπιση των εργατικών συμφερόντων. «Για την τιμή των όπλων», κάτω από την πίεση των εργαζόμενων και λόγω της σφοδρότητας των αντιλαϊκών μέτρων, αναγκάζονται που και που σε κάποιες κινητοποιήσεις. Χωρίς συνέχεια, χωρίς κλιμάκωση μόνο και μόνο για να εκτονώσουν την οργή και την αγανάκτησή μας. Στην ουσία συναινούν στο Μνημόνιο γι αυτό και ακολουθούν μια πολιτική αδράνειας, εξωραϊσμού της κυβερνητικής πολιτικής, αποπροσανατολισμού των εργαζόμενων, υπονόμευσης και διάσπασης των εργατικών κινητοποιήσεων.
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ! 
Για να δείξουμε την οργή μας. Για να γίνει η αγανάκτησή μας δράση, απεργία, διαδήλωση, κίνημα. Για να γίνει ο ψίθυρός μας φωνή, κραυγή, σύνθημα αγώνα και αντίστασης. Εμείς έχουμε τη δύναμη και πρέπει να τη δείξουμε. Μόνο εμείς, ο λαός και οι εργαζόμενοι, μπορούμε να τους σταματήσουμε, μπορούμε να αποτρέψουμε τα χειρότερα που μας ετοιμάζουν.

Την Τετάρτη 15 Δεκέμβρη στέλνουμε μήνυμα:
ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΟΥ!
Μόνη ελπίδα για το λαό είναι ο ίδιος ο λαός! Η αποδιοργάνωση-αποσυγκρότηση, ο αποπροσανατολισμός, η ιδιώτευση, οι αυταπάτες, η χρόνια τώρα διάλυση του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος, οδήγησαν στην σημερινή κατάσταση. Για να αλλάξει η κατάσταση, για νάχουμε νικηφόρα αντίσταση στα μέτρα, προϋπόθεση είναι η οργάνωση και συγκρότηση του λαού και των εργαζόμενων. Όπου δουλεύουμε, όπου ζούμε, όπου σπουδάζουμε, παντού να στήσουμε από τα κάτω επιτροπές, πρωτοβουλίες, συλλογικότητες. Να ξαναζωντανέψουν οι σύλλογοι, τα σωματεία, τα συνδικάτα. Να ξεπηδήσουν εστίες αντίστασης παντού.
• Για την ανατροπή του Μνημόνιου.
• Για να φύγει η τρόικα από τη χώρα.
• Για τις σύγχρονες ανάγκες μας, για δουλειά, εισόδημα, δικαιώματα, ελευθερίες.

Την Τετάρτη 15 Δεκέμβρη
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ! 
Για όσα μας αφαίρεσαν και για όσα θέλουν να μας αφαιρέσουν. Για τα δικαιώματα και τις καταχτήσεις μας. Για την ίδια μας τη ζωή! Για μας και για τα παιδιά μας!

Τετάρτη 15 Δεκέμβρη, 10 το πρωί, 
Κεντρική Πλατεία

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου