Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Στρος Καν: Δουλέψαμε υπόγεια στην Ελλάδα


Το λογοκριμένο απόσπασμα από τη συνέντευξη του Στρος Καν, στο οποίο αποκαλύπτει ότι είχε "υπόγειες συζητήσεις" (έτσι ακριβώς το είπε) με τον Γιωργάκη από το Νοέμβριο του 2009 για τη... "συνεργασία" της χώρας μας με το ΔΝΤ!!!
Ψυχρό ντους για τον πρωθυπουργό "μας" από το αφεντικό του. Αλλά δε βαριέσαι, τη δουλειά που ανέλαβε (πριν ακόμα από τις εκλογές του Οκτώβρη 2009, τότε που επισκέφτηκε τις ΗΠΑ λίγες μέρες πριν την κάλπη) την έφερε σε πέρας (με το αζημίωτο... υποπτεύομαι, γιατί ηλίθιος και μαλάκας ναι, αλλά κάτι θα έβαλε στην 'τσέπη' του κι αυτός).
Τα spreads έφτασαν στα ύψη, η χώρα έπιασε πάτο, η ελληνική κοινωνία διαλύθηκε, ψυχορραγεί... Τα διεθνή αφεντικά τρίβουν τα χέρια τους. Κι ο Γιωργάκης, το Αμερικανάκι, χαμογελά ευχαριστημένος - και πάντα ...αισιόδοξος!!!
Τι κι αν το αφεντικό του "τον έδωσε" στεγνά...
Είχε καλά αποτελέσματα ο... κόπος του. Και όπως πάντα, το αποτέλεσμα μετράει. Και αυτό το "αποτέλεσμα" είναι που ζούμε σήμερα όλοι μας...

Να λοιπόν τι δήλωσε ο επικεφαλής του ΔΝΤ:
"Όταν λέω υπερβάλλοντας ότι όταν ήρθε το ΔΝΤ στην Ελλάδα, κλείσαμε το θέμα σε 15 ημέρες. Το κλείσαμε σε 15 ημέρες διότι δουλέψαμε επί μήνες πριν με τις ελληνικές αρχές και το κάναμε υπόγεια. Γιατί αυτό; Γιατί οι ελληνικές αρχές επιθυμούσαν την παρέμβαση του ΔΝΤ, αν και ο Παπανδρέου για πολιτικούς λόγους δεν το έλεγε στο λαό. Αλλά από την αρχή με είχε πάρει πολλές φορές τηλέφωνο".

Όπως ήταν φυσικό, υπήρξαν αντιδράσεις από πλευράς αντιπολίτευσης σχετικά με το βίντεο και όσα αποκάλυψε για τον Γιωργάκη ο Ντομινίκ Στρος Καν...

Αυτό όμως που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι η αντίδραση της κυβέρνησης, φυσικά από τον εκπρόσωπό της, τον Πεταλωτή (...των πράσινων μουλαριών και γαϊδάρων) και των καλοπληρωμένων γκεμπελίσκων της Ιπποκράτους.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής χαρακτήρισε ως "συστηματική παραπληροφόρηση και διαστρέβλωση της αλήθειας" τον τρόπο που τα κόμματα της αντιπολίτευσης έσπευσαν να επικρίνουν τον πρωθυπουργό , σχετικά με αφορμή την προβολή, από τηλεοπτική σατιρική εκπομπή, παλιότερων δηλώσεων του επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν.
"Με γκεμπελικό τρόπο δεν λένε ότι μετά την λιποταξία της ΝΔ από την κυβέρνηση ήμασταν ένα βήμα από την χρεοκοπία και δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες και να καταβληθούν οι μισθοί του κράτους". (Άλλα λόγια ν'αγαπιόμαστε ο Πεταλωτής).

Ο Πεταλωτής δήλωσε ακόμα ότι όλα έγιναν δημόσια και στο φως!! Και επικαλέστηκε (πάλι!) δηλώσεις του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες 11/12/2009 και στις 11/2/2010, στις οποίες ο κ. Παπανδρέου είχε αναφέρει ότι «έχω επαφές με τον Στρος Καν για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση στη χώρα και η κυβέρνηση έχει ζητήσει τη συνεργασία του ΔΝΤ» (άλλο συνεργασία Γιωργάκη κι άλλο "καπέλο" - εσένα ψήφισε ο κόσμος κι όχι τον Στρος Καν - και γιατί στην Αθήνα άλλα δήλωνες;).
Ο Πεταλωτής επικαλέστηκε και ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών στις 13/1/2010, η οποία αναφερόταν στις συζητήσεις που είχε το οικονομικό επιτελείο με αντιπροσωπεία του ΔΝΤ, στην Αθήνα για την παροχή και συνδρομή τεχνικής βοήθειας, σε θέματα φορολογίας και εφαρμογής του προϋπολογισμού. (Μα χαζοβιόλη, το "καπέλο" μνημονίων-τρόικας-ΔΝΤ, είναι απλή... "τεχνική βοήθεια"; Σε ποιους ηλίθιους νομίζεις ότι απευθύνεσαι;)
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι ο πρωθυπουργός, ως όφειλε, διερευνούσε όλες τις δυνατότητες για να μπορέσει να δανειστεί η χώρα, αφού δεν υπήρχε ο μηχανισμός στήριξης και τα εργαλεία της Ε.Ε. (Γι' αυτό και τα spread πέταξαν στα ουράνια!)

Ο Πεταλωτής αντέκρουσε την κριτική για τις "υπόγειες διαδρομές της κυβέρνησης", λέγοντας ότι "σε λίγο θα μας πουν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου έβαλε την Πορτογαλία και την Ιρλανδία στο μηχανισμό" (Ρε κερατούκλη, είσαι και μαρτυριάτης!! Είναι ψέμα ότι με μπροστάρη το γιο της Αμερικάνας Μαργαρίτας Τσαντ, η Τρόικα που έγινε για μας ..."πετάλωσε" και την Πορτογαλία και την Ιρλανδία - και θα έρθουν κι άλλες χώρες;;;).

Εκτός του χαζοχαρούμενου εκπροσώπου της κυβέρνησης, και το ΠΑΣΟΚ με το καθημερινό του φυλλάδιο "Βασικός Σχολιασμός Θεμάτων Επικαιρότητας", έβαλε στο στόχο την αντιπολίτευση αλλά και το Λαζόπουλο. Και είναι περίεργο μία κυβέρνηση να ξεκινά διαμάχη με σατιρική εκπομπή. Το μήνυμα του ΠΑΣΟΚ απευθύνεται προς "Συγγρού και τους Λαζόπουλούς της", ταυτίζοντας ουσιαστικά τους δύο τους (καημένε Λαζόπουλε τι σου 'μελλε να πάθεις).

Στο φυλλάδιο του ΠΑΣΟΚ τονίζεται:
"Εμείς κάναμε το πατριωτικό μας καθήκον και σώσαμε την Ελλάδα από τη χρεοκοπία. Εσείς τι κάνατε"; (Άκου τι λένε οι κρετίνοι, οι γκεμπελίσκοι της δεκάρας: "σώσαμε την Ελλάδα από τη χρεοκοπία"!!!)
Στο κείμενο αναφέρεται επίσης ότι "ο Γιώργος Παπανδρέου και η κυβέρνησή του, και το ΠΑΣΟΚ έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους, χτύπησαν κάθε πόρτα για να αποφύγει η Ελλάδα τη χρεοκοπία", στην οποία "είχε οδηγήσει τη χώρα η κυβέρνηση Καραμανλή".

Στην ίδια παράγραφο αναφέρεται επίσης πως "την αποφύγαμε". (Ας μην λεν μεγάλες κουβέντες τα αληταριά της Ιπποκράτους. Δεν αποφύγαμε τη χρεοκοπία, απλά την καλύπτουν για να μην την δούνε οι ηλίθιοι στους οποίους απευθύνονται και που ακόμα είναι πρόθυμοι να τους ψηφίσουν κι ας μην έχουν να φάνε. Θα έρθει η ώρα, που θα μάθουμε κι αυτή την αλήθεια, όπως μάθαμε και τις προηγούμενες που αφορούσαν άλλους σωτήρες, τους Σημίτηδες, τους Καραμανλήδες, κ.λπ. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Σύντομα θα μάθουμε -και όχι με καλό τρόπο...- ότι η χρεοκοπία ήρθε προ καιρού, είναι εδώ και δεν το ξέρουμε...).

Όλο και περισσότερο ακούμε και διαβάζουμε τις τελευταίες μέρες ότι η "αναδιάρθρωση" είναι αναπόφευκτη, το λένε και εντός του ΠΑΣΟΚ.

Όλο και περισσότερο ακούγεται η άποψη ότι υπήρχε κι άλλος δρόμος για να αντιμετωπίσουμε την οικονομική κρίση, όταν μέχρι πριν λίγο καιρό επιτίθοντο οι Παγκαλοδιάφοροι βρωμιάρηδες σε όσους (από την Αριστερά κυρίως) ψέλλιζαν την άποψη μιας άλλης αντιμετώπισης του προβλήματος.
(Τελικά δηλαδή... δεν φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ;; Και αυτό θα το μάθουν σύντομα, όλοι εκείνοι που ακόμα δεν το πήραν χαμπάρι)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου