Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Σαμαράς, μία από τα ίδια!!

Τελικά, «ήρθε η ώρα του Σαμαρά», όπως μας λέει περιχαρής καρδιτσιώτικη εφημερίδα;;;
Έτσι φαίνεται, αλλά όχι ακόμα. Εν ευθέτω χρόνω θα γίνει και αυτό. Για την ώρα, ο Γιωργάκης έχει την εμπιστοσύνη των εντός και εκτός Ελλάδας αφεντικών του. Μόλις κάνει και την επόμενη βρωμοδουλειά, και αναλόγως τις αντιδράσεις, θα τον απομακρύνουν νύχτα («υπογείως», όπως και η συνεργασία του με το ΔΝΤ).  Ήδη οι διάδοχοί του στο κόμμα (Λοβέρδος, Διαμαντοπούλου) έχουν σηκώσει κεφάλι , δηλώνοντας ότι οι ίδιοι είναι ικανότεροι να φέρουν σε πέρας το (όποιο) μνημόνιο, είναι ικανότεροι να υπηρετήσουν πολύ καλύτερα τα αφεντικά της χώρας μας, τρόικα και ΔΝΤ.

Πρώτη εφεδρεία όμως για τα αφεντικά είναι ο Σαμαράς, που έχει πάρει το «χρίσμα» (έξωθεν) για να είναι ο επόμενος πρωθυπουργός, είτε σε κυβέρνηση ΝΔ (που δεν φαίνεται) είτε σε κυβέρνηση συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ (ή μήπως και με το ΛΑΟΣ; - γιατί της Ντόρας δεν της βγαίνουν τα νούμερα).
Άρχισαν λοιπόν να κωλοτρίβονται κάποιοι εκδότες, κάνοντας παιχνίδι υπέρ Σαμαρά. Έτσι, παρουσιάζουν τις προτάσεις της ΝΔ (στο περιβόητο «Ζάππειο 2») ως ικανές να αλλάξουν την πορεία της χώρας, να αναστήσουν την «πεθαμένη» ελληνική κοινωνία, να φέρουν την ανάπτυξη και να μειώσουν την ανεργία!!
«Πρόκειται για μια τολμηρή φιλελεύθερη πρόταση που έρχεται να ανατρέψει κατεστημένες νοοτροπίες και να εγγυηθεί τις κοινωνικές κατακτήσεις των εργαζομένων», έγραψε χθες  η «Πατρίδα», σε ανυπόγραφο σχόλιό της, δημοσιευμένο σε ένα εντυπωσιακό μαύρο φόντο στη σελίδα των σχολίων της. 
[[Προφανώς με το μαύρο, ήθελε να αναδείξει τον «σωτήρα Σαμαρά», αλλά έχοντας υπόψη τις προτάσεις του «Ζαππείου 2», πιστεύουμε πως είναι το μαύρο τής κηδείας (μας)…]]

 Ποιες είναι λοιπόν οι «σωτήριες» προτάσεις «επανεκκίνησης» (τρομάρα μας) του Σαμαρά;
1. Μας υπόσχεται ο Σαμαράς μείωση του ΦΠΑ. Αλλά πώς θα περάσει αυτό στα προϊόντα κατανάλωσης όταν γνωρίζουμε ότι πάντα οι μειώσεις δεν περνάνε στον καταναλωτή ενώ οι αυξήσεις έρχονται νωρίτερα από την επιβολή τους (βλέπε καύσιμα).
2. Υπόσχεται και μείωση των εργοδοτικών εισφορών!! Τι επίπτωση θα έχει αυτό στα ταμεία;; Μήπως ακόμα μεγαλύτερο βούλιαγμα; Και δεν μας λέει τίποτα για το πώς οι επιχειρήσεις θα ξεχρεώσουν τα ταμεία, στα οποία χρωστάνε τεράστια ποσά…
3. Υπόσχεται μεγαλύτερες ποινές «σε όσους πιάνονται να φοροδιαφεύγουν», αλλά δεν μας λέει: Όσοι δεν πιάνονται, γιατί δεν πιάνονται και τι θα κάνει για να πιαστούν; Εδώ «μυριζόμαστε» ότι θα ισχύσει το γνωστό «τα δικά μας παιδιά» θα τα προφυλάξουμε!... Και με ποιο μέτρο θα αποφεύγεται η φοροδιαφυγή;; Μα, με την «μείωση των φορολογικών συντελεστών» μας λέει ο Σαμαράς. Ε, δεν είμαστε καλά…
4. Ο κ. Σαμαράς υπόσχεται ότι θα «τακτοποιηθούν τα αυθαίρετα» και θα απαγορευτεί στο εξής η ανέγερση αυθαιρέτων, τα οποία θα γκρεμίζονται αμέσως!!! Βρε τι μας θυμίζει η πρόταση αυτή;;; Εσάς σας θυμίζει κάτι από το παρελθόν;; Από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ των προηγούμενων κυβερνήσεών τους;;; Μία από τα ίδια λοιπόν, τσάμπα υποσχέσεις…
5. Άλλη πρόταση είναι η «εξόφληση χρεών του κράτους προς τους ιδιώτες». Το ζήτημα είναι ποιους εννοεί όταν λέει «ιδιώτες». Γιατί εδώ μας βρωμάει πολύ μούχλα…
6. Διαβάστε και το καλύτερο: Θα δεσμευτούν οι τράπεζες, λέει ο Σαμαράς, «να προσφέρουν στο εξής στην πραγματική οικονομία ποσοστό 20-30% των εγγυήσεων που παίρνουν»!!! Και χωρίς ίχνος ντροπής μας θυμίζει ότι οι τράπεζες έχουν πάρει (από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) 63 δισεκατομμύρια σε τρία χρόνια και προχθές «ψηφίσαμε καινούργια ρύθμιση ύψους 30 δισεκατομμυρίων ευρώ».
7. Τέλος, ο Σαμαράς υπόσχεται (λες και βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο) «βελτίωση της ψυχολογίας της αγοράς με 5 ‘ανάσες’», όπως είναι η επιδότηση επιτοκίου πρώτης κατοικίας! Αλήθεια, ποιος σκέφτεται στην εποχή μας από τα φτωχά στρώματα να πάρει δάνειο για κατοικία; Ποιος έχει αυτή τη δυνατότητα; Επίσης άλλη μια ‘ανάσα’ που υπόσχεται ο Σαμαράς είναι η «αύξηση της απορροφητικότητας των ευρωπαϊκών κονδυλίων». Καλά μας δουλεύει; Πώς θα μας δώσουν περισσότερα κονδύλια αν δεν ξέρουν τι θα τα κάνουμε και πού θα τα τοποθετήσουμε; Μήπως Αντωνάκη προηγούνται άλλες ενέργειες που θα αυξήσουν την απορροφητικότητα;;

Τέτοιος «σωτήρας» λοιπόν ο Σαμαράς. Τόσο πολύ «διαφέρει» η πολιτική που θα εφαρμόσει από αυτήν που εφαρμόζει σήμερα το ΠΑΣΟΚ!!!
Τα πυροτεχνήματα όμως του Αντωνάκη ήταν πολλά, σε μια προσπάθεια να πείσει τον κόσμο ότι διαφέρει από τον φίλο και συμφοιτητή του Γιωργάκη!
Τόσο πολύ «διαφωνεί» από την πολιτική του ΠΑΣΟΚ!!
Τόσο πολύ «διαφωνεί» με την επιβολή των αφεντικών, ΔΝΤ-Τρόικας.
Και μας υπόσχεται «επανεκκίνηση» και «δημιουργικό σοκ»!!
«Πριν αποκρατικοποιήσουμε οτιδήποτε, πρέπει να σοβαρευτούμε» είπε ο Σαμαράς, αλλά ξέφυγε από το θέμα του ξεπουλήματος των ΔΕΚΟ, μιλώντας για την αναγκαιότητα «αλλαγής του καθεστώτος των αφύσικων προνομίων στις ΔΕΚΟ». Αυτά που λένε δηλαδή όλοι λίγο πριν αναλάβουν την εξουσία. Δεν πείθει όμως κανέναν ο Αντωνάκης – ευτυχώς…

Βέβαια, την ευθύνη για τα προνόμια των συνδικαλιστών των ΔΕΚΟ την έριξε στο ΠΑΣΟΚ ο Αντωνάκης! Ξεχνάει προφανώς  ότι και ο ίδιος και το κόμμα του κυβέρνησαν, αλλά τίποτα δεν άλλαξαν! Πριν δύο χρόνια δεν υπήρχαν τα προνόμια Αντωνάκη;;; Μην μας κουφαίνεις καμάρι του …Μητσοτάκη!!!

Είναι γεγονός πάντως πως ο Σαμαράς με τις προτάσεις του πλειοδοτεί έναντι της κυβέρνησης σε νέες φοροαπαλλαγές και προνόμια προς το μεγάλο κεφάλαιο, το οποίο και ευθύνεται για την κρίση. Πρόκειται δηλαδή για σκληρά ταξικές προτάσεις, συμπληρωματικές των πολιτικών της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, προτάσεις υπέρ των μεγάλων επιχειρήσεων, υπέρ των «εχόντων και κατεχόντων»

** Απαντώντας ο Πεταλωτής, απηύθυνε και πάλι προς τον Σαμαρά πρόσκληση – πρόταση για συναίνεση, τονίζοντας ότι αυτή η πρόταση είναι «διαρκής προς τη ΝΔ»!! Και πού στηρίζει αυτή την πρότασή της προς τη ΝΔ η κυβέρνηση;; Μα στο ότι «πολλά από όσα πρότεινε ο αρχηγός της ΝΔ υλοποιούνται από την κυβέρνηση» του ΠΑΣΟΚ, όπως είπε ο Πεταλωτής, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο κάποιες από τις προτάσεις του Σαμαρά να τις μελετήσει και να τις υλοποιήσει η τωρινή κυβέρνηση!!
Μετά την συνεταιρική αγκαλιά του Πεταλωτή, ποιος έχει αμφιβολία για την «διαφορετικότητα» των προτάσεων Σαμαρά, και την αλλαγή πολιτικής που θα εφαρμόσει ως κυβέρνηση η ΝΔ;; Κανένας!!! Ο Σαμαράς θα είναι μία από τα ίδια του Γιωργάκη!!
** Ξεφτίλα κάνει όμως τον πρόεδρο της ΝΔ και ο διπλανός συγκάτοικος της πολυκατοικίας, το ΛΑΟΣ, που χαρακτήρισε τον Σαμαρά «κακό αντιγραφέα» των δικών του προτάσεων"!!! Λογικό μου ακούγεται – και ας μην ξεχνάμε ότι το ΛΑΟΣ είχε ψηφίσει και στηρίζει ακόμα το μνημόνιο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου