Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

"Όλοι μαζί κι ο ψωριάρης χώρια"!!

Οι τίτλοι των τοπικών εφημερίδων της Καρδίτσας την Παρασκευή, μια μέρα μετά τη συνάντηση των φορέων του νομού με τη Διαμαντοπούλου για το ΤΕΙ Δασοπονίας:
ΓΝΩΜΗ: Με άδεια χέρια γύρισαν από τη Διαμαντοπούλου οι φορείς
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ: Πολιτικά και όχι ακαδημαϊκά τα κριτήρια για την υποβάθμιση του ΤΕΙ Δασοπονίας
ΝΕΟΣ ΑΓΩΝ: Με πολιτικά κριτήρια η υποβάθμιση του ΤΕΙ – Παραδέχτηκε η Διαμαντοπούλου και τόνισε πως θα σωθεί μόνο με εκσυγχρονισμό και εισαγωγή καινοτομίας
ΠΑΤΡΙΔΑ: Με πολιτικά κριτήρια η κατάργηση του ΤΕΙ – Πριστικά δεν θα δεχτεί σπουδαστές το τμήμα Δασοπονίας – Αφοπλιστικά ειλικρινής η Διαμαντοπούλου – Ζήτησε προτάσεις επαναπροσδιορισμού του αντικειμένου για το μέλλον 
ΠΡΩΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ: Πολιτικά και όχι ακαδημαϊκά τα κριτήρια για την υποβάθμιση του ΤΕΙΟ Δασοπονίας αναγνώρισε η υπουργός Παιδείας…
* Στο ίδιο μήκος κινήθηκαν και όλα τα τοπικά blog και site...

Μετράτε τις εφημερίδες και δεν σας βγαίνουν;;
Σωστά, γιατί υπάρχει ΜίΑ εφημερίδα (μόνο μία!!!) που.... ξεχώρισε! Όπως είναι γνωστό, η εν λόγω φυλλάς πάντα θέλει να ξεχωρίζει, ακόμα και αρνητικά! Αρκεί να ξεχωρίζει!! Το έχει στο αίμα του ο ιδιοκτήτης της (και εκδότης - αρθρογράφος - σχολιαστής - κ.λπ., κ.λπ.)
Έγραψε λοιπόν η ΑΛΗΘΕΙΑ στην πρώτη της σελίδα: 
"Αλλαγή κλίματος… - στις σχέσεις των φορέων της Καρδίτσας και του υπουργείου Παιδείας"
(Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του...)

  • Βρε πώς μας δίνει και πάλι αφορμές ο αξιαγάπητος "εκδότης μας - όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω" να ασχολούμαστε μαζί του!! Κι ύστερα φταίμε εμείς, λέει. Εμείς, που δεν κάνουμε τίποτα άλλο, παρά μόνο να του "δείχνουμε" αυτά που γράφει!!! 

Επί της ουσίας; Ουδέν σχόλιο...
Πάντως -όπως συμβαίνει πάντα με την εν λόγω εφημερίδα- επί της ουσίας, ο αγαπητός εκδότης ούτε κουβέντα!!
Σε κάποιο σχόλιό του, επικρίνει μέρος των εκπροσώπων των φορέων που δεν τόλμησαν να "αρθρώσουν λέξη" μπροστά στη Διαμαντοπούλου, την οποία για άλλη μια φορά δικαιολογεί μπλέκοντάς της το εγκώμιο, κάνει λόγο για "ρήγμα στην επιτροπή φορέων" και τέλος (σε μια προσπάθεια να αποδείξει ότι βγαίνει δικαιωμένος) καταλήγει πως ό,τι είπε η υπουργός είναι "αυτά που υποστηρίζουμε εμείς εδώ και καιρό".!!!!!!

Παρουσίασε στοιχεία η υπουργός, λέει ο εκδότης της "Αλήθειας". Αυτά που είχε παρουσιάσει κι ο ίδιος!!  (...αλλά και τόσοι άλλοι,οι οποίοι όμως παρουσίασαν και άλλα στοιχεία που έκρυψε επιμελώς η αγαπητηή φυλλάς, όπως ήταν οι αξιολογήσεις των τριών Δασοπονιών των ΤΕΙ Καρδίτσας, Καρπενησίου και Δράμας, που έδειχναν ότι της Καρδίτσας είναι μακράν πρώτο!!)

Θυμίζουμε ένα "ΥΓ." παλιότερης ανάρτησής μας. Γράφαμε:
"Ας αφιερώσουμε στον αγαπητό μας εκδότη την παρακάτω είδηση:
http://www.trikalanews.gr/article/28859/
Κάνα σχόλιο επ’ αυτού, θα έχει στο αυριανό του φύλλο;; Γιατί στο χθεσινό του δεν ανέφερε καν την αξιολόγηση των δασοπονικών τμημάτων ΤΕΙ, όπου αυτό της Καρδίτσας είναι ανώτερο εκείνων του Καρπενησίου και της Δράμας, τα οποία θα έχουν και φέτος εισαχθέντες και θα συνεχίσουν να λειτουργούν."

Φυσικά, ούτε σχόλιο έκανε ο σπουδαίος αυτός εφημεριδάς και (από πού κι ως πού;;) δημοσιογράφος, αλλά ούτε έγραψε γι' αυτές τις αξιολογήσεις (απ' όσο μπορέσαμε να ελέγξουμε τα γραφόμενά του επί του θέματος της Δασοπονίας).

Γιατί λοιπόν, μας λέει σήμερα ξεδιάντροπα η Αννούλα σου αγαπητέ μας εκδότη, ότι με πολιτική απόφαση έκλεισε η Δασοπονία Καρδίτσας (επειδή... "ΕΠΡΕΠΕ να κλείσει ένα τμήμα και στην Καρδίτσα, αφού στο Καρπενήσι δεν υπάρχει άλλο τμήμα και στη Δράμα έκλεισε ένα άλλο" - αυτά ακριβώς είπε κυνικότατα στους φορείς του νομού), ενώ μέχρι προχθές μας αραδιάζατε (και εσύ και η υπουργός σου) παχιά λόγια περί αξιολόγησης κ.λπ. (και συνεχίζεις κατά πώς σε βολεύει, ως φερέφωνο και ίσως εντεταλμένος της Ιπποκράτους στα μέσα της Καρδίτσας).

Σίγουρα δεν θα πάρουμε απάντηση (και γι' αυτό το θέμα), ούτε εμείς ούτε οι (λιγοστοί έστω) αναγνώστες σου...


Ρε, μας δουλεύεις; Είσαι σοβαρός;
ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ, είχαμε και δήλωση του "δικού μας"(!!) υφυπουργού, που δεν μας πολυέρχεται πλέον στην Καρδίτσα, (ενώ -θυμάστε;;- την 25η Μαρτίου ολόκληρες διμοιρίες αστυνομικών τον φύλαγαν στην παρέλαση)...
Άλλος ένας "ψωριάρης" (=μόνος στη γωνία του), λοιπόν, ο αγαπητός κ. Ρόβλιας, με γραπτή δήλωσή του σημειώνει ότι η Διαμαντοπούλου "επιβεβαίωσε αυτά που έχω πει δημοσίως (σ.σ. κι άλλος δικαιωμένος!!). Πρώτο ότι το ΤΕΙ δεν κλείνει ούτε καταργείται. Δεύτερον ότι θα πρέπει να ανακατευθυνθεί ώστε να υπάρχει ενδιαφέρον από φοιτητές να φοιτήσουν και μετά να βρουν δουλειά. Σ' αυτή τη βάση θα πρέπει όλοι να εργαστούμε με σοβαρότητα".

- Και αφού δεν βάζετε φοιτητές Ντινάκο, πώς μας λες ότι "το ΤΕΙ δεν κλείνει";
- Και γιατί παρακαλώ, θα πρέπει να μην μπουν φοιτητές, για να μπορέσει "να ανακατευθυνθεί";;
- Γιατί τόσα χρόνια δεν γινόταν (ή έστω και τώρα αλλά με φοιτητές μέσα) η "ανακατεύθυνση";; Ρε μας δουλεύετε;; Σας πήραμε χαμπάρι, δεν το καταλαβαίνετε;;
- Και πώς θα βρουν δουλειά ρε, όταν δεν υπάρχουν επαγγελματκά δικαιώματα στις σχολές των ΤΕΙ;; (Και δεν είναι μόνο η Δασοπονία...)
- Ρε συ Ντινάκο, ζητάς σοβαρότητα από όλους. Δεν μου λες: Εσύ πιστεύεις ότι είσαι σοβαρός με όλα αυτά που μας λες;;; Δεν νομίζω...
"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου