Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Τοπική… «επιλεκτική χρεοκοπία»!

Σχολίασε ο Αβαδαίος στον «Νέο Αγώνα» της Καρδίτσας:

"Τι σημαίνει «επιλεκτική χρεοκοπία» τοπικώς;
Σημαίνει ανάσα για τον κ. Ρόβλια, βαριανάσα για την κα Θεοχάρη, τεχνητή αναπνοή για τον κ. Σαλαγιάννη, δύσπνοια για τον κ. Τσιάρα, ασφυξία για την κα Ασημίνα και ευκαιρία για επίκαιρη επερώτηση από τον κ. Ταλιαδούρο…"

Εισαγωγές...

Και παρακάτω μας υπενθυμίζει ότι ως χώρα…
"Εισάγουμε βοδινό κρέας 90%, χοιρινό 80%, πρόβειο 20%, πουλερικά 20%, πατάτες 15%, κρεμμύδια 7%, καρότα 6%, σέλινα 30%, κολοκυθάκια 5%, μαρούλια 5% και σκόρδα22%... για τη βασκανία, που να μην βασκαθούμε!"
Και να φανταστείτε ότι ο κάμπος μας έβγαζε κάποτε μπόλικα σκόρδα…
Για τους νεότερους, να τους πούμε ότι ο Παλαμάς είχε το… παρατσούκλι «σκορδο-Παλαμάς» - και αντίστοιχα οι κάτοικοι «σκορδο-Παμαλιώτες» ή «σκορδάδες», από τη μεγάλη παραγωγή σκόρδων.
Για τους μεγαλύτερους, να θυμίσουμε το τι χαμός γινόταν από τους Παλαμιώτες που έρχονταν στο παζάρι της Καρδίτσας κάθε Οκτώβρη για να πουλήσουν τα σκόρδα τους…

** Όσο για την εισαγωγή τόσων μεγάλων ποσοτήτων κρέατος, τι να πούμε; Η ανεργία τσακίζει τους (νέους κυρίως)  Έλληνες και οι κυβερνήσεις δεν θεωρούν ανάπτυξη της χώρας την στήριξη κτηνοτροφίας που θα γίνει με κίνητρα σε νέους που θα θέλουν να επενδύσουν στην κτηνοτροφία. Τα κίνητρα (λεφτά χαμένα) τα δίνουν για άλλου τύπου «δουλειές»… Αλίμονό μας.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία
Κωνσταντίνος
Καρδίτσα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου