Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Ξύπνησε το ελληνικό κράτος;;

«Καμπάνα» 50 εκ. ευρώ έριξε το Ελληνικό Δημόσιο στην «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» για τις καθυστερήσεις στα έργα της ΠΑΘΕ. Κι αυτό γίνεται για πρώτη φορά…
Συγκεκριμένα, το πρόστιμο επιβλήθηκε μετά από προσφυγή της επιβλέπουσας του έργου δημόσιας εταιρίας «Εγνατία Οδός Α.Ε.» και αφορά υπέρβαση και της δεύτερης αποκλειστικής προθεσμίας που περιλαμβάνει και τα μέτρα καθαρισμού και προστασίας από τις βραχοπτώσεις στα Τέμπη.
Διαβάζουμε ότι το Ελληνικό Δημόσιο προτίθεται να ζητήσει κι άλλες αποζημιώσεις από κατασκευάστριες εταιρίες και άλλων εθνικών οδικών αξόνων, όπως είναι η Ε-65 και η Ιόνια οδός.
Είναι η πρώτη φορά που το Δημόσιο ενεργοποιεί τις ποινικές ρήτρες που προβλέπονται από τις συμβάσεις με τις κοινοπραξίες. Λέτε να έβαλε μυαλό ετούτη η κυβέρνηση, σκεπτόμενη ότι τόσα χρόνια το κράτος έχανε δεκάδες δισ. ευρώ με την αδιαφορία (όλων!) των κυβερνήσεων; Α, μπα! Μάλλον γίνεται στα πλαίσια συγκέντρωσης χρημάτων υπέρ Μνημονίου!! Είναι αυτό που λένε «όταν μας μπει το νερό στον κ@λο» …τρέχουμε να σωθούμε!!
Πάντα κατά πληροφορίες, το Δημόσιο βάζει χέρι στις εταιρίες – κοινοπραξίες και για τα πολλά και ακριβά διόδια, αλλά και στις 43 τράπεζες που συμμετέχουν στη χρηματοδότηση των οδικών έργων και έχουν «κλείσει τη στρόφιγγα» της χρηματοδότησης των εργολάβων με αποτέλεσμα να σταματήσουν τα έργα…
ΟΛΟΚΛΗΡΟ το ρεπορτάζ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου