Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Λαφοντέν: Καζίνα με τζογαδόρους είναι οι τράπεζες...

Ο Όσκαρ Λαφοντέν, το τρομερό παιδί της γερμανικής πολιτικής, πρώην κορυφαίο στέλεχος των Σοσιαλδημοκρατών και υποψήφιος παλαιότερα για την καγκελαρία, γύρισε τη δεκαετία του ’90 τα νώτα στην παράταξή του και εντάχθηκε στο κόμμα της Αριστεράς, όπου έγινε και επικεφαλής του.
Πολέμιος του ευρώ, επικρίνει με σφοδρότητα τη δέσμη ιδεών Μέρκελ-Σαρκοζί, τάσσεται κατά της οικονομικής κυβέρνησης, υπέρ του ευρωομολόγου και ρίχνει το ανάθεμα στις τράπεζες.

«Χωρίς μια νέα τάξη πραγμάτων στον τραπεζικό τομέα, χωρίς τάξη σε αυτά τα καζίνα με τους τζογαδόρους δεν υπάρχει εξυγίανση της παγκόσμιας οικονομίας και δεν υπάρχει εξυγίανση του ευρώ», τονίζει ο Όσκαρ Λαφοντέν σε συνέντευξή του στο Γερμανικό Ραδιόφωνο.
«Το δεύτερο είναι ότι εάν οι μεγάλες οικονομίες της Ευρώπης, και κυρίως η Γερμανία, συνεχίσουν να κάνουν λάθη με πολιτική ντάμπινγκ στους μισθούς και στη φορολογία, τότε θα καταρρεύσει ολόκληρο το σύστημα του ευρώ. Στη Γερμανία τα τελευταία 10 χρόνια τηρείται μισθολογική πολιτική που φέρνει σε μεγάλη δυσκολία τα γειτονικά μας κράτη. Αυτή η μισθολογική πολιτική θα πρέπει να συντονιστεί μέσα στο πλαίσιο μιας οικονομικής κυβέρνησης, που σημαίνει ότι όλες οι χώρες θα πρέπει αναλογικά με την απόδοση της οικονομίας τους να αυξήσουν μισθούς και ημερομίσθια. Ένα θα πρέπει να ξέρουν όλοι οι εμπειρογνώμονες: ότι με μαζικές μειώσεις μισθών, καμιά οικονομία δεν εξυγιαίνεται».
ΠΗΓΗ: Deutsche Welle
Από το tsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου