Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Αυτοί που έκλειναν τα μικρόφωνα στον Κύρκο

Ξεπέρασαν τα όρια η κ. Διαμαντοπούλου και ο κ Παπουτσής την Παρασκευή στη Βουλή.
Είχαν το θράσος να αναφερθούν στον ιστορικό ηγέτη της Αριστεράς Λεωνίδα Κύρκο και στο αποχαιρετιστήριο κείμενό του.
Είναι όμως εξωφρενικό να αναφέρονται στον Λεωνίδα Κύρκο εκείνοι που του έκλειναν το μικρόφωνο στη Βουλή, για να του αφαιρέσουν τον λόγο, παρουσία του τότε ηγέτη τους Ανδρέα Παπανδρέου!!
Έτσι, για να θυμόμαστε οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεώτεροι.

ΣΧΟΛΙΟ του Άγγελου Μανταδάκη από την ΑΥΓΗ


Το αποχαιρετιστήριο μήνυμα του Λεωνίδα Κύρκου
Το χειρόγραφο μήνυμα που άφησε πριν φύγει από τη ζωή ο Λεωνίδας Κύρκος και διαβάστηκε στην κηδεία του από τον μικρότερο γιο του Μίλτο, ήταν το εξής:
«Φεύγω. Ζήσαμε – η γενιά μου – μια συναρπαστική περιπέτεια, γνώρισα από κοντά τη φτώχεια, τους κατατρεγμούς, τη φρίκη. Αλλά σε διαλείμματα και τη χαρά. Και έβαλα το λιθαράκι μου στον αγώνα για το φως, το δίκαιο και την ανθρωπιά. Ενιωσα συντετριμμένος όταν έσβησε το κόκκινο αστέρι στην κορυφή του Κρεμλίνου βουτηγμένο στη βία, στο ψέμα και στη ντροπή. Αλλα πίστεψαν οι άνθρωποι, άλλα λάλησαν οι προφήτες. Οπως άλλος ήταν ο σοσιαλισμός για τον οποίο αγωνιστήκαμε και γι’ αυτόν τον σοσιαλισμό, με δημοκρατία, ελευθερία και σεβασμό στον κάθε άνθρωπο να συνεχίσετε τον αγώνα, γιατί δεν έχει άλλη λύση ο κόσμος. Φεύγω, σας χαιρετώ όλους, και εσάς που πορευτήκαμε μαζί και εσάς τους άλλους της κάθε φορά αντίπερα όχθης, και έχω μόνο ένα να σας πω: σύγκρουση ιδεών, όχι βία και μισαλλοδοξία, δεν οδηγούν πουθενά, γεια σας».

** Η τελευταία φράση (και ενώ ο Λεωνίδας δεν μπορούσε πια να ακούσει και να μιλήσει), ερμηνεύτηκε από τα φασιστοειδή του ΠΑΣΟΚ -Διαμαντοπούλου και Παπουτσή- κατά πώς θέλουν οι ίδιοι!!
Τη χρησιμοποίησαν για να διλαιολογήσουν τις βρωμιές τους και το φασισμό του από το βήμα της Βουλής, από εκεί που κάποτε οι προκάτοχοί τους υπουργοί του ΠΑΣΟΚ έκλειναν τα μικρόφωνα (εντελώς... δημοκρατικά!!) κόβοντας το λόγο από τον Κύρκο!!!
Δεν θέλουν να καταλάβουν ακόμα πως ο κόσμος τους πήρε χαμπάρι και ξέρει ότι οι ίδιοι είναι οι μισαλλόδοξοι και οι βιαστές της κοινωνίας και του ελληνικού λαού κι όχι η Αριστερά....

Αλλά έτσι είναι: Το θηρίο όταν βλέπει να κινδυνεύει, όχι μόνο βρυχάται αλλά καταστρέφει ό,τι υπάρχει μπροστά του!...

** Ο Λεωνίδας Κύρκος, πριν ένα χρόνο έπαψε να είναι μέλος του ΣΥΝ, ακολουθώντας τον Φώτη Κουβέλη στο νέο του κόμμα, τη Δημοκρατική Αριστερά (ΔΗΜΑΡ). Δυστυχώς, δεν είδαμε τον Κουβέλη και κανέναν της ΔΗΜΑΡ να κάνουν κάτι, για να προστατέψουν τη μνήμη του Κύρκου. 
Παρά το γεγονός ότι επιθυμούν και προσπαθούν να οικειοποιηθούν το σύνολο της διαδρομής του εκλιπόντος ηγέτη, αφήνουν τους αχρείους του ΠΑΣΟΚ να τον διασύρουν και να τον γελοιοπούν...

Λυπηρό για την Αριστερά στο σύνολό της το πώς η ιστορία μερικές φορές ξαναγράφεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου