Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Με το ΠΑΜΕ οι εμποροϋπάλληλοι Καρδίτσας...

"Όλοι στους δρόμους, να ματαιώσουμε το εφιαλτικό μέλλον που μας ετοιμάζουν. Όλοι στην απεργία την Τετάρτη 19 Οκτώβρη και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Κεντρική Πλατεία της Καρδίτσας στις 10:30 το πρωί", τονίζει στην ανακοίνωσή του το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων νομού Καρδίτσας, σημειώνοντας: 
"Η αντιλαϊκή επιδρομή δεν θα έχει τέλος αν τους αφήσουμε! Ο καθένας να πάρει θέση τώρα και όλοι μαζί, εργαζόμενοι στο Δημόσιο και στον Ιδιωτικό Τομέα, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, νέοι και νέες σε κοινό μέτωπο πάλης να εμποδίσουμε τα αντιλαϊκά μέτρα, αλλά και τα χειρότερα που έρχονται.

Στον πόλεμό τους, απαντάμε με πόλεμο.  Εμείς έχουμε τη δύναμη και θα νικήσουμε."

Ολόκληρη η ανακοίνωση:


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΥΠ. ΜΕ ΣΧΕΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται, κατόπιν πρότασης της τρόικας, να προχωρήσει σε κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων και της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας μετά από συνεννόηση με τους «κοινωνικούς εταίρους». Με πρόσχημα την τρόικα, η κυβέρνηση εδώ και ενάμιση χρόνο αποφασίζει και εφαρμόζει ολοένα και πιο άγρια αντεργατικά, αντιλαϊκά μέτρα, προκειμένου να θωρακίζεται το κεφάλαιο, για να βγει όσο γίνεται πιο αλώβητο από την οικονομική κρίση που καταστρέφει παραγωγικές δυνάμεις. Αλλά τα μέτρα κυβέρνησης - τρόικας καταστρέφουν την εργατική δύναμη. Έτσι, στο όνομα του να σωθεί η χώρα από τη χρεοκοπία, δηλαδή το κεφάλαιο, χρεοκοπούν τους εργαζόμενους. Η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων είναι απαίτηση των βιομηχάνων, των μεγαλεμπόρων, των τραπεζιτών, όλων των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων είναι η συνέχεια της μείωσης των μισθών μας, της απλήρωτης δουλειάς, της παύσης των πληρωμών στον ιδιωτικό τομέα, τις απολύσεις, την τρομοκρατία, της κατάστασης στην υγεία που είναι επικίνδυνη το κλείσιμο των παιδικών σταθμών, της υπολειτουργίας των σχολείων.

Όλα αυτά συνδέονται και με τις μαζικές απολύσεις και τη δραστική συρρίκνωση του δημόσιου τομέα, οδηγώντας στην εξαθλίωση εργατική τάξη και λαϊκά στρώματα
Δεν υποτιμούμε τη δύναμή τους, τις εφεδρείες τους, τα μέσα που χρησιμοποιούν, τη μαύρη προπαγάνδα, το ρόλο των ΜΜΕ του μεγάλου κεφαλαίου. Δεν είναι όμως ανίκητοι.
Εμείς είμαστε οι παραγωγοί του πλούτου. Χωρίς τη δική μας δουλειά θα σκουριάσουν οι μηχανές που παράγουν αμύθητα κέρδη για το κεφάλαιο και εξαθλίωση για την εργατική τάξη.
Η δύναμή μας είναι στην οργάνωση. Οργάνωση στον τόπο δουλειάς. Εκεί σπάει ο φόβος και η τρομοκρατία του εργοδότη.. Η δύναμή μας είναι στα συνδικάτα μας, στους ταξικούς αγώνες. Στους αγώνες που θα ξεδοντιάζουν τις πολιτικές που στηρίζουν τα κέρδη των καπιταλιστών. Στους αγώνες που θα συγκρούονται με την πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Τα δάνεια είναι για να μην πτωχεύσει το κεφάλαιο. Η εργατική τάξη και τα άλλα στρώματα ζουν τη φτώχεια που αφήνουν πίσω τα προηγούμενα και τα πρόσφατα αντιλαϊκά μέτρα . Δεν έχει καμία σχέση με το χρέος, είναι απαίτηση και ανάγκη του κεφαλαίου. Ούτε από την πρώτη, ούτε από την Πέμπτη, ούτε από τη δέκατη δόση θα πάρει ο λαός. Αυτά τα λεφτά δεν περνούν ούτε τα σύνορα, πάνε κατευθείαν στους λογαριασμούς των βιομηχάνων, των τραπεζιτών και των άλλων αρπακτικών του κεφαλαίου για να αυγατίσουν τα κέρδη τους.
Και με αυτά τα μέτρα, όπως και με τα προηγούμενα, στόχο έχουν να γίνει ο λαός, οι εργάτες φθηνότεροι, οι εργασιακές σχέσεις να γυρίσουν σε μεσαιωνικές εποχές.
Η μείωση του αφορολόγητου ορίου, στις 6.000 ευρώ, φωτογραφίζει που θέλουν να φτάσουν το μεροκάματο. Φωτογραφίζει την κατάργηση των ΣΣΕ, τη μείωση των μισθών των νεοπροσλαμβανόμενων στα 500 ευρώ περίπου, φωτογραφίζει την κάθετη πτώση του βιοτικού επιπέδου της λαϊκής οικογένειας. Εν κατακλείδι φωτογραφίζει τη φτώχεια, την ανέχεια, τις περικοπές για να τα φέρει βόλτα ο λαός.
Πάνω από 3000 ευρώ θα αφαιρέσουν το χρόνο από τη λαϊκή οικογένεια οι αυξήσεις στο ΦΠΑ με την μετάταξη ειδών λαϊκής κατανάλωσης από το συντελεστή του 13% στο 23%, οι αυξήσεις του πετρελαίου θέρμανσης, οι αυξήσεις των τελών κυκλοφορίας αυτοκινήτων κλπ.
Καρατομούν επιδόματα, πολυτέκνων, ΕΚΑΣ, ανεργίας με τη μέθοδο των εισοδηματικών κριτηρίων. Δρομολογούν τη μείωση των επικουρικών συντάξεων, έχουν ετοιμάσει την κατάργηση των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Η νέα καταιγίδα μέτρων σε συνδυασμό με μια σειρά μέτρα που πάρθηκαν το προηγούμενο διάστημα, αλλά και τα προηγούμενα χρόνια είναι στην κυριολεξία φωτιά για τη νεολαία, για τα παιδιά μας, για τα παιδιά των λαϊκών στρωμάτων, για αυτούς που μπαίνουν και θα μπουν στην παραγωγή. Τους αφαιρούν το δικαίωμα στη δουλειά, τη μόρφωση, τη ζωή.
Μείωση 20% της ΕΓΣΣΕ, κατώτερος μισθός 520 ευρώ, παράταση του εργάσιμου χρόνου και μάλιστα με διευθυντικό δικαίωμα, κατάργηση της αμοιβής της υπερωρίας, εκ περιτροπής εργασία, δηλαδή και ανασφάλιστοι.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κατέθεσε την Πέμπτη στη Βουλή ένα πολυνομοσχέδιο με το οποίο καταργούνται οι κλαδικές συμβάσεις στον ιδιωτικό τομέα, χιλιάδες εργαζόμενοι στο Δημόσιο πετιούνται στην ανεργία, μέσω της εργασιακής εφεδρείας, όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι χάνουν μέχρι και το μισό εισόδημά τους με το ενιαίο μισθολόγιο, μειώνονται ακόμα περισσότερο οι συντάξεις, πετσοκόβονται κι άλλο τα επιδόματα.
Η κυβέρνηση με τη στήριξη της ΝΔ έχει ήδη θεσμοθετήσει μισθό 500 ευρώ για τους νέους, έχει ήδη συρρικνώσει μισθούς με τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Τώρα θέλουν να καταργήσουν και τον κατώτατο μισθό της ΕΓΣΣΕ και το τελευταίο εμπόδιο για να γενικευτούν οι μισθοί Κίνας και Ινδίας. Επιταχύνουν τη διαδικασία ίδρυσης εργοδοτικών Σωματείων που θα υπογράφουν επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις με μισθούς που θέλουν οι εργοδότες.
Τεράστια η ευθύνη που έχουν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, Εργατικό Κέντρο, Νομ. Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, γιατί οι πλειοψηφίες τους (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΝ και παρατρεχάμενοι) στήριξαν και στηρίζουν τη γραμμή της ανταγωνιστικότητας, Είναι αδίστακτοι ! Υπηρετούν την κυβέρνηση και την εργοδοσία όλοι τους από άκρο σε άκρο σε όλη την Ελλάδα και καλά κάνουν οι Καρδιτσιώτες και τους έχουν εγκαταλείψει !  Πρέπει όμως να γίνει κατανοητό και τι παιχνίδι παίζουν όσοι έβαλαν πλάτη κατά του ΠΑΜΕ στηρίζοντας το Εργατικό Κέντρο και το Νομ. Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και τώρα καμουφλάρονται πίσω από ‘’επιτροπές’’, ‘’πρωτοβουλίες’’, ‘’ομάδες’’ ή ‘’κινήσεις πολιτών’’ κλπ.
ü      Να αποσυρθούν τώρα τα νομοσχέδια της σφαγής και της βαρβαρότητας (νέο μισθολόγιο, εφεδρεία).
ü      Να μην περάσει η λεηλασία του εισοδήματός μας. Το δικαίωμα στη ζωή για εμάς και τα παιδιά μας είναι αδιαπραγμάτευτο, αναφαίρετο (περικοπές, χαράτσια κλπ).
ü      Καμιά εφεδρεία - καμιά απόλυση.
ü      Να τσακίσουμε το χέρι όποιου επιχειρήσει διακοπή ρεύματος, κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων κλπ σε βάρος εργαζόμενου, συνταξιούχου, απολυμένου ή μικροεπαγγελματία. Η τρομοκρατία της εργοδοσίας και της κυβέρνησης να βρει μπροστά της την οργανωμένη και λυσσασμένη αντίσταση όλων μας.
Η αντιλαϊκή επιδρομή δεν θα έχει τέλος αν τους αφήσουμε ! Ο καθένας να πάρει θέση τώρα και όλοι μαζί, εργαζόμενοι στο Δημόσιο και στον Ιδιωτικό Τομέα, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, νέοι και νέες σε κοινό μέτωπο πάλης να εμποδίσουμε τα αντιλαϊκά μέτρα, αλλά και τα χειρότερα που έρχονται.
Οι θυσίες που καλείται ο καθένας μας να κάνει μπαίνοντας στη μάχη, (μεροκάματο απεργίας κλπ), είναι μικρότερες από τη ληστεία που γίνεται σε βάρος μας για να πλουτίζει μια χούφτα ανθρώπων και επιχειρήσεων.
Στον πόλεμο τους, απαντάμε με πόλεμο.  Εμείς έχουμε τη δύναμη και θα νικήσουμε.

Όλοι στους δρόμους, να ματαιώσουμε το εφιαλτικό μέλλον που μας ετοιμάζουν. Όλοι στην απεργία την Τετάρτη 19 Οκτώβρη και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Κεντρική Πλατεία της Καρδίτσας στις 10:30 το πρωί.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΑΡΙΔΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου