Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

«Να φύγουν πριν μας χρεοκοπήσουν. Μόνη λύση η Αριστερά»

«Εργαζόμαστε να σχηματισθεί ένας νέος συνασπισμός εξουσίας των αντιμνημονιακών και αντινεοφιλελεύθερων κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων με πυρήνα τις δυνάμεις της Αριστεράς, που με βασικό εργαλείο και στόχο την πραγματική δημοκρατία, θα ανατρέψει το δικομματισμό, θα οδηγήσει την πολιτική και κοινωνική ζωή σε προοδευτική διέξοδο με βάση τις κοινωνικές ανάγκες, θα επηρεάσει θετικά τις εξελίξεις σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο», αναφέρει η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου του ΣΥΝ Θεσσαλίας και καταλήγει καλώντας όλες και όλους τους εργαζομένους, τους ανέργους, τους μικρομεσαίους και τους αυτοαπασχολούμενους, τους νεολαίους να συμμετέχουν μαζικά στις 19-20 Οκτωβρίου στις απεργίες και στις διαδηλώσεις σε κάθε πόλη, με το σύνθημα «Να φύγουν πριν μας χρεοκοπήσουν. Μόνη λύση η Αριστερά».

Ολόκληρη η απόφαση έχει ως εξής:




Συνεδρίασε το Σάββατο 15 Οκτωβρίου στη Λάρισα το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας του Συνασπισμού, παρουσία και του μέλους της Ε.Γ. του κόμματος, Φ. Κούβελα, με θέμα τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και τους τρόπους με τους οποίους οι νομαρχιακές οργανώσεις της περιοχής του κόμματος, θα συμβάλουν στην οργάνωση των λαϊκών αντιστάσεων σε έναν αγώνα διαρκείας με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης και του Μνημονίου.

Αποφασίστηκε να γίνουν περιοδείες των τοπικών στελεχών του κόμματος σε χώρους εργασίας, πλατείες, γειτονιές, για να συμβάλλουν στη μαζική συμμετοχή στις πανεργατικές κινητοποιήσεις της εβδομάδας που έρχεται, για την επιτυχία της 48ωρης γενικής απεργίας στις 19-20 Οκτωβρίου. 



Ιδιαίτερη έμφαση κατά τη συνεδρίαση δόθηκε στο ζήτημα των «χαρατσιών» (έκτακτη εισφορά, τέλος ακινήτων κλπ.) και το πώς θα οργανωθεί η μαζική ανυπακοή και άρνηση πληρωμής τους από τους πολίτες. Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε η διεξαγωγή σειράς συναντήσεων με φορείς ανά νομό (σωματεία, επιστημονικούς και επαγγελματικούς συλλόγους, πρωτοβουλίες και τοπικές επιτροπές), προκειμένου να απευθυνθεί μαζικό κάλεσμα προς τους πολίτες να διατρανώσουν ότι «δεν έχουμε, δεν θέλουμε, δεν πληρώνουμε τα χαράτσια».

Επιπλέον, στο περιθώριο της συνεδρίασης, συζητήθηκε και το θέμα της απεργίας των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α., προς τους οποίους το Περιφερειακό Συμβούλιο του ΣΥΝ στην απόφασή του εκφράζει την αλληλεγγύη του, σημειώνοντας μάλιστα πως είναι η πρώτη φορά που μια κινητοποίηση με τόσο άμεσες επιπτώσεις στο κοινωνικό σύνολο, βρίσκει τόση υποστήριξη από τους πολίτες, διότι πλέον οι πολίτες έχουν καταλάβει ότι έχουν κοινά προβλήματα και κοινά συμφέροντα.

Ως προς την πολιτική πρόταση του κόμματος, η απόφαση του Π.Σ. του Συνασπισμού σημειώνει ότι η λύση για  αλλαγή πορείας, για μια εναλλακτική διέξοδο από την κρίση υπέρ των εργαζομένων,  απαιτεί την πολιτική ανατροπή. Συμβάλλουμε στη διαμόρφωση ενός  μαζικού κοινωνικού και πολιτικού κινήματος που θα επιβάλλει να φύγει η κυβέρνηση μαζί με τα μνημόνια και την πολιτική της.

«Εργαζόμαστε να σχηματισθεί ένας νέος συνασπισμός εξουσίας των αντιμνημονιακών και αντινεοφιλελεύθερων κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων με πυρήνα τις δυνάμεις της Αριστεράς, που με βασικό εργαλείο και στόχο την πραγματική δημοκρατία, θα ανατρέψει το δικομματισμό, θα οδηγήσει την πολιτική και κοινωνική ζωή σε προοδευτική διέξοδο με βάση τις κοινωνικές ανάγκες, θα επηρεάσει θετικά τις εξελίξεις σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο», αναφέρει η απόφαση και καταλήγει καλώντας όλες και όλους τους εργαζομένους, τους ανέργους, τους μικρομεσαίους και τους αυτοαπασχολούμενους, τους νεολαίους να συμμετέχουν μαζικά στις 19-20 Οκτωβρίου στις απεργίες και στις διαδηλώσεις σε κάθε πόλη, με το σύνθημα «Να φύγουν πριν μας χρεοκοπήσουν. Μόνη λύση η Αριστερά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου