Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Οδηγούν τη χώρα στη δουλεία & την ανωμαλία - Πού είναι η Ν.Δ.;

Εδώ πλέον υπάρχει τεράστιο πολιτικό θέμα, όχι μόνο για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αλλά και για τη Ν.Δ.: Μπορεί μία κυβέρνηση με λαϊκή αποδοχή της τάξεως του 19% ή και ολιγότερο, όπως καταγράφουν όλες οι δημοσκοπήσεις να πάρει στο λαιμό της ολόκληρο το έθνος; 
Το θέμα είναι ότι πρέπει να σηκωθεί λάβαρο επανάστασης, αν δεχθούμε ότι η χώρα εκχώρησε εθνική κυριαρχία παρά την θέληση του λαού της. Δεν μπορεί η Νέα Δημοκρατία να συμπεριφέρεται ως μέρος του συστήματος, σε τέτοιες ώρες.
Σε διαφορετική περίπτωση, τον λόγο πρέπει να έχει απευθείας ο λαός. Έχουμε καταπάτηση του Συντάγματος και οι πολίτες, έχουν τη συνταγματική υποχρέωση να προστατέψουν το Σύνταγμα.

Στη συνέχεια ολόκληρο το άρθρο του defencenet.gr:


Ο τεράστιος κίνδυνος -που ίσως μόνο το defencenet.gr έχει επισημάνει από το σύνολο των ελληνικών ΜΜΕ- τού να μην δεχθούν οι ιδιώτες κάτοχοι των ελληνικών ομολόγων το υψηλό "κούρεμα" του 50 ή 60% πλέον αναδύεται ανάγλυφος, και πώς θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά: 'Οταν περίπου ένας στους τρεις δεν είχαν δεχθεί το κούρεμα του 21%, πώς θα δεχθούν το κούρεμα του 60%;
Βέβαια, όπως γράφουμε σε άλλο σημείο της α' σελίδας, σε άρθρο-βόμβα που δημοσίευσε η βρετανική εφημερίδα The Telegraph και στο οποίο επικαλείται δηλώσεις αξιωματούχου της ΕΕ, οι Ευρωπαίοι ηγέτες είναι έτοιμοι να κηρύξουν επίσημη χρεοκοπία της Ελλάδας, αν οι τράπεζες αρνηθούν να αποδεχθούν απώλειες ύψους 140 δισ. ευρώ στα ελληνικά ομόλογα που έχουν στην κατοχή τους!
Το τραγικό είναι ότι όλο αυτό το παιχνίδι γίνεται εν αγνοία της Ελλάδας, καθώς η κυβέρνηση Παπανδρέου αντιμετωπίζετι ως τοπική κυβέρνηση αποικίας, η οποία απλά υποχρεούται να εφαρμόσει τα μέτρα που λαμβάνει το μητροπολιτικό κεντρο.
Εδώ πλέον υπάρχει τεράστιο πολιτικό θέμα, όχι μόνο για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αλλά και για τη Ν.Δ.: Μπορεί μία κυβέρνηση με λαϊκή αποδοχή της τάξεως του 19% ή και ολιγότερο, όπως καταγράφουν όλες οι δημοσκοπήσεις να πάρει στο λαιμό της ολόκληρο το Έθνος;
Τα περί δήθεν "κατάργησης της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας και εφαρμογής της δημοσκοπικής δημοκρατίας" που είπε ο Ε. Βενιζέλος στη Βουλή στις 14/10, σε περίπτωση που δεχθούμε ότι η κυβέρνηση δεν έχει την λαϊκή εντολή, είναι επιεικώς ανοησίες.
Πέρα από την ανάγκη να υπάρξει νωπή λαϊκή εντολή για τέτοια τεράστια ζητήματα, υπάρχει και το Σύνταγμα που τους απαγορεύει ρητά να κάνουν κάτι τέτοιο: Χρειάζονται τα τρία πέμπτα των βουλευτών και δεν τα έχουν.  Είναι παράνομοι λοιπόν και καταπατούν το Σύνταγμα, και αυτό οδηγεί στο εδώλιο Ειδικού Δικαστηρίου. Βαρύ, αλλά σαφές.
Από εκεί και πέρα, τεράστιες ευθύνες έχει και η Νέα Δημοκρατία, πλέον. Δεν μπορεί να ακολουθεί μια πολιτική αναμονής τύπου "ώριμου φρούτου". Η χώρα κινδυνεύει. Όπως οι ίδιοι οι κυβερνητικοί λένε, "είμαστε σε πόλεμο". Που σημαίνει, ότι δεν μπορούμε να αντιμετωπίζουμε τις καταστάσεις ωσάν να βρισκόμασταν εν ειρήνη. Άρα χρειάζεται ειδική δράση. Πιο κάτω από το 31-32% που δίνουν οι δημοσκοπήσεις δεν μπορεί να πάει. Άρα δεν διακινδυνεύει τίποτα. Αλλά αυτό δεν είναι το θέμα, το αναφέρουμε απλά για τους φοβικούς της Ν.Δ..
Το θέμα είναι ότι πρέπει να σηκωθεί λάβαρο Επανάστασης, ναι, Επανάστασης, αν δεχθούμε ότι η χώρα εκχώρησε εθνική κυριαρχία παρά την θέληση του λαού της. Δεν μπορεί η Νέα Δημοκρατία να συμπεριφέρεται ως μέρος του συστήματος, σε τέτοιες ώρες.
Σε διαφορετική περίπτωση, τον λόγο πρέπει να έχει απευθείας ο λαός. Έχουμε καταπάτηση του Συντάγματος, και ο τελευταίος Συνταγματολόγος το δέχεται - με εξαίρεση τον Ε.Βενιζέλο - και οι πολίτες, έχουν τη συνταγματική υποχρέωση να προστατέψουν το Σύνταγμα.
Δεν είναι ομαλές οι καταστάσεις. Είναι ανώμαλες και προκειμένου να αποκατασταθεί η συνταγματική ομαλότητα, όλες οι μέθοδοι, ακόμα και αυτές που υπό δημοκρατικές συνθήκες θα ήταν μη αποδεκτές, τώρα είναι. 
Για να επανέλθουμε στις εξελίξεις, σημειώνουμε ότι ο κίνδυνος πιστωτικού γεγονότος οφείλεται στο ότι οι γραφειοκράτες και οι πολιτικοί της Ευρώπης αποφασίζουν χωρίς να μας ρωτήσουν, κούρεμα 50 ή 60%, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα το δεχθούν -για πολλούς και ποικίλους- λόγους οι ιδιώτες. Και έτσι τους εκβιάζουν με... πτώχευσή μας!
Εδώ είναι η μέγιστη τραγωδία και το γεωπολιτικό αδιέξοδο στο οποίο έχει φέρει η κυβέρνηση Παπανδρέου-Βενιζέλου την χώρα: Ότι επιτρέπουν σε ξένους να αποφασίζουν πότε θα πτωχεύσει και αν θα πτωχεύσει η Ελλάδα, επιστρέφοντάς τη στον 19ο αιώνα, όταν οι πτωχεύσεις διαδέχονταν η μία την άλλη και οι Ευρωπαίοι έστελναν τα πολεμικά τους στον Πειραιά και τον απέκλειαν για να εκβιάζουν πειθάρχηση στις εντολές τους!
Γιατί τα κάνουν αυτά οι Ευρωπαίοι, βασικά οι Γερμανοί: Για να μην πληρώσουν ένα δεύτερο πακέτο διάσωσης, ύψους 450 δισ. ευρώ, ποσό που υπερβαίνει ακόμα και τα συνολικά κεφάλαια του ευρωπαϊκού ταμείου διάσωσης των 440 δισ. ευρώ! Αν είχε γίνει δεκτή η γαλλική πρόταση για "προικοδότηση" με δύο τρισεκατομμύρια ευρώ του EFSF (πρόταση που ήθελαν και οι ΗΠΑ και η Ρωσία), τότε η Ελλάδα θα διασωζόταν χωρίς πτώχευση. Αλλά το Βερολίνο είχε άλλη άποψη.
Θα περάσει ο εκβιασμός των Γερμανών και κατά δεύτερο των Ολλανδών και Φινλανδών στις αγορές; Σοβαροί οικονομικές αναλυτές λένε πως σε ένα βαθμό ναι, σε κάποιο άλλο όχι. Που σημαίνει πτώχευση και ενεργοποίηση των CDS, αλλά και έναρξη πιθανού ντόμινο πτωχεύσεων στην ευρωζώνη...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου