Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Ψάχνουν νομική λύση για να περάσουν την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας

Ολοκληρώθηκε η ανακοίνωση των αποφάσεων για την τύχη της Ελλάδας  των Άνγκελα Μέρκελ και Νικολά Σαρκοζί στον Γ.Παπανδρέου πριν λίγο στις Βρυξέλλες.
Παρόντες στη συνάντηση ήταν, από ευρωπαϊκής πλευράς, οι πρόεδροι της ΕΕ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Χέρμαν βαν Ρομπάι και Ζοζέ Μπαρόζο και από ελληνικής πλευράς, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.
Οι κυβερνητικοί διέρρεαν ότι "Το ζητούμενο πλέον για την ελληνική πλευρά είναι ο εντοπισμός

των «διορθωτικών κινήσεων» που θα πρέπει να γίνουν, ούτως ώστε να δημιουργηθεί ένα πιο ισορροπημένο σχήμα αντιμετώπισης των προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας σε σχέση με αυτό που συμφωνήθηκε στις 21η Ιουλίου".
"Ο ελληνικός στόχος είναι, σύμφωνα με την ίδια πηγή, η εξεύρεση μιας λύσης, αναφορικά με το ελληνικό δημόσιο χρέος, η οποία θα είναι οριστική, καθαρή και ασφαλής τόσο από νομικής όσο και από θεσμικής απόψεως".
Και όταν λένε "νομικής" εννοούν να βρούν τρόπο να περάσουν την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας από την Βουλή, χωρίς να κινδυνέψουν να καθίσουν εν συνεχεία στο εδώλιο του κατηγορουμένου...
Και βέβαια όλα αυτά, με την προϋπόθεση ότι θα συμφωνήσουν οι ιδιώτες και δεν θα πάμε σε "πιστωτικό γεγονός" δηλαδή ανακήρυξη σε ολική χρεοκοπία της χώρας, ενδεχόμενο που πάντως δεν δείχνει πλέον και τόσο κακό σε σχέση με την εναλλακτική λύση της ανάληψης διακυβέρνησης της χώρας από τους ξένους.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου