Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Ανοιχτή συνέλευση και εκλογή νέας Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας


Με την παρουσία της βουλευτή Λάρισας Ηρώς Διώτη και του μέλους της πανελλήνιας οργανωτικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Χαλάτση και με τη συμμετοχή πολλών μελών και φίλων πραγματοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας την ανοιχτή του συνέλευση την Κυριακή 9 Οκτωβρίου.
Σε πολύ καλό κλίμα αλλά και με έκδηλη την αγωνία για το μέλλον του τόπου διατυπώθηκαν για μια ακόμα φορά οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την έξοδο απ' την κρίση οι οποίες περιλαμβάνουν:

α) αποδέσμευση απ' το Μνημόνιο
β) κοινωνικοποίηση - εθνικοποίηση τραπεζών για τη συγκρότηση δημόσιου τραπεζικού πυλώνα
γ) αναδιανομή του πλούτου με δίκαιο φορολογικό σύστημα (να πληρώσουν οι πλούσιοι, απαλλαγές στους φτωχότερους, δραστική μείωση της έμμεσης φορολογίας)
δ) πολιτική απασχόλησης και ανάπτυξης με αύξηση των δημοσίων επενδύσεων.
Τόσο απ' τους εισηγητές όσο και από τα μέλη τονίστηκε η ανάγκη για αλληλεγγύη, εξωστρέφεια και συμμετοχή στις συλλογικές διαδικασίες των κινημάτων. Τονίστηκε η σημασία της απεργίας της 19ης Οκτώβρη η οποία είναι σημαντική για την πτώση αυτής της κυβέρνησης που έχει καταστεί εχθρός του λαού. Η συντριπτική πια πλειοψηφία του λαού απαιτεί: Να φύγουν!
Την καινούργια Επιτροπή του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, η οποία εξελέγη ομόφωνα, απαρτίζουν οι: Αναγνωστόπουλος Βάιος (ΣΥΝ), Καραμάνης Κώστας (ανένταχτος), Καρατζιάς Νίκος (ανένταχτος), Μουλιάκος Ναπολέων (ΣΥΝ), Παντζάκης Βασίλης (ανένταχτος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου