Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Μητροπάνος: «Τράβα σπίτι σου ρε Γιώργο»

Στάζει φαρμάκι για το "ΚΚΕ των 80ρηδων"

Ο δημοφιλής λαϊκός τραγουδιστής δεν μασάει τα λόγια του και το απέδειξε άλλη μια φορά σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε στην Ελευθεροτυπία. Με σταράτα λόγια, ο Δημήτρης Μητροπάνος παρότρυνε τον πρωθυπουργό να πάει σπίτι του.
«Βγήκε στην αρχή ο Γιώργος και μας είπε «λεφτά υπάρχουν». Είχε συμφωνήσει να κόψει τη σχέση με τη Ρωσία, είχε δώσει κι άλλες υποσχέσεις κι έτσι τον έβγαλαν. Κι εκείνος προκειμένου να γίνει πρωθυπουργός τα πούλησε όλα. Αλλά ο χρόνος θα τα ξεκαθαρίσει όλα. Σαν προδότης θα μείνει στην Ιστορία».

Όσον αφορά την απειλή της επιστροφής στη δραχμή, ο τραγουδιστής δεν έδειξε να προβληματίζεται. «Κι επειδή; Θα είμαστε πιο φτωχοί, αλλά δεν θα ‘χουμε τον κάθε κερατά να μας λέει τι να κάνουμε«, επισημαίνει ο Δημήτρης Μητροπάνος, ενώ προειδοποιεί ότι σύντομα η μεσαία τάξη θα βγει στον δρόμο "κι όποιον πάρει ο Χάρος".
Στην ερώτηση αν έχει χάσει πια την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση, ο λαϊκός τραγουδιστής τα είπε έξω από τα δόντια: «H κυβέρνηση μάλλον δεν καταλαβαίνει τι συμβαίνει ή τουλάχιστον έτσι φέρεται. Λένε ‘θα δημιουργήσουμε‘. Ρε σεις, δεν έχουν οι άνθρωποι να φάνε, τι θα δημιουργήσετε; Πήρατε από το μισθωτό και το συνταξιούχο, τους τσακίσατε. Τώρα τι; Θα τους θάψετε και θα πάρετε φόρο θαψίματος;
Απ’ την άλλη μεριά είναι πρόκληση οι επιχειρηματίες να χρωστάνε δισεκατομμύρια, να μην ξέρουν τι είναι το ΙΚΑ και όχι μόνο να μην τολμάει κανένας να τους πειράξει, αλλά ούτε να αναφέρεται το όνομά τους. Μετά βγαίνει η κυβέρνηση και σου λέει "εμείς θα σώσουμε την Ελλάδα". Αστε το, ρε παιδιά, αρκετά τη σώσατε. Ασ’ το, ρε Γιωργάκη, τράβα σπιτάκι σου».
O Δημήτρης Μητροπάνος δεν μάσησε τα λόγια του ούτε για την γενιά του Πολυτεχνείου, την οποία χαρακτήρισε ως την πιο άχρηστη, ενώ έσταξε φαρμάκι και για την Αριστερά: «Πιο χάλια δεν νομίζω να ήταν ποτέ. Ποια είναι η πρόταση της Αριστεράς για να πει ο κοσμάκης "έχω κάπου να ακουμπήσω"; Κι ύστερα στο ΚΚΕ μείναν οι 80ρηδες. Γιατί, για να σου επιτρέψει το ΚΚΕ να εκλεγείς πρέπει να 'χεις περάσει τα 50. Έλεος».
Τέλος, όσον αφορά τους Αγανακτισμένους και την κίνηση του Συντάγματος, ο τραγουδιστής απόρησε: «Ποια από τις δύο; Γιατί έγιναν δύο Συντάγματα: ένα που κατέβηκε ο κόσμος κι ένα που κατεβαίνουν τα ΜΑΤ και τον μαυρίζουν στο ξύλο.
Αυτό δεν είναι δείγμα ότι η κυβέρνηση φοβήθηκε και γι’ αυτό, μόλις μαζεύονται 5-10, τους πλακώνουν στο ξύλο για να μην προλάβουν να γίνουν περισσότεροι; Τέτοιο άγριο ξύλο, χωρίς λόγο, δεν το έχω ξαναδεί! Δηλαδή, απαγορεύεται να απεργούμε και να διαδηλώνουμε και είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε ό,τι αποφασίσει ο Γιωργάκης; Ε όχι, ρε φίλε, δεν θα το κάνουμε. Και μη μας πει μετά ότι θα πτωχεύσουμε. Γιατί, δεν είμαστε σε πτώχευση και τώρα που υπογράφει και δίνει τα πάντα;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου