Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Απεργία των μηχανικών της ΕΕΤΕΜ Καρδίτσας

«Βρισκόμαστε σε τροχιά χρεοκοπίας όλοι οι εργαζόμενοι και πρέπει να οργανώσουμε μαζικά την αντίστασή μας μαζί με τα σωματεία σε κάθε χώρο που δουλεύουμε. Κανένας συμβιβασμός στα κυβερνητικά μέτρα, κανένας συμβιβασμός στην πολιτική που θυσιάζει τα δικαιώματά μας.
Όλοι μαζί οι συνάδελφοι, εργαζόμενοι του Ιδιωτικού Τομέα, ΔΕΚΟ και πρώην ΔΕΚΟ, στο Δημόσιο, επαγγελματίες, συνταξιούχοι να πάρουμε μέρος στη 48ωρη γενική απεργία την Τετάρτη 19 & την Πέμπτη 20 του μήνα και να διατρανώσουμε τη διαφωνία μας με την πολιτική που ακολουθείται και μας βυθίζει στη φτώχεια».

Ολόκληρη η ανακοίνωση των Μηχανικώντης ΕΕΤΕΜ νομού Καρδίτσας:






Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

Ο επιστημονικός και επαγγελματικός ενιαίος φορέας οργάνωσης και εκπροσώπησης
των Μηχανικών του τεχνολογικού τομέα ανώτατης εκπαίδευσης

Νομαρχιακό Τμήμα Καρδίτσας

Δημ. Μπλατσούκα 11,   431 00 ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Τηλέφωνο – FAX: 24410 25684






Καρδίτσα   13/10/2011



Αριθμ. Πρωτ.:  402


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάδελφοι πτυχιούχοι μηχανικοί τεχνολογικής εκπαίδευσης,
Η επίθεση της κυβέρνησης ενάντια στα δικαιώματα μας, στα δικαιώματα του συνόλου των εργαζομένων, μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων, κλιμακώνεται. Είτε είμαστε εργαζόμενοι του Ιδιωτικού Τομέα, ΔΕΚΟ και πρώην ΔΕΚΟ, στο Δημόσιο, επαγγελματίες, είτε συνταξιούχοι, βιώνουμε καθημερινά την αγριότητα της επίθεσης με τη συρρίκνωση των δικαιωμάτων μας, με την εκτίναξη της φορολογίας, με τα χαράτσια, με τον εξαναγκασμό μας σε εξαντλητικά ωράρια με εξευτελιστικές αμοιβές - όποτε έχουμε δουλειά - με το κλείσιμο χιλιάδων γραφείων και με την εκτίναξη της ανεργίας, με την ακρίβεια και την εμπορευματοποίηση υγείας και παιδείας, με τις περικοπές μισθών και συντάξεων, με την εφεδρεία και τις απολύσεις κλπ, κλπ.
Πρόκειται για μια επίθεση που αφορά το σύνολο των εργαζομένων τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ΕΕ, έχει καθολικό χαρακτήρα και δεν αφορά τον ένα ή τον άλλο κλάδο. Δεν ξεκίνησε, ούτε θα σταματήσει με την ψήφιση του  πολυνομοσχεδίου που κατατέθηκε στη βουλή και ψηφίζεται στις 20 του μήνα. Όλο μας καλούν να «βάλουμε πλάτη», να στρατευθούμε σε μια «νέα εθνική προσπάθεια» ώστε να μην χρεοκοπήσουμε, ώστε να έρθει η ανάπτυξη και η ανταγωνιστικότητα. Είναι ψέμα ! Το βαρέλι δεν έχει πάτο για το λαό. Όλα γίνονται για να πληρωθούν τα χρέη των μεγάλων επιχειρήσεων – όλα θα τα φορτώσουν σε αυτούς που δε φταίνε, στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους.
Συνάδελφοι, ήδη βρισκόμαστε σε τροχιά χρεοκοπίας όλοι οι εργαζόμενοι και πρέπει να οργανώσουμε μαζικά την αντίστασή μας μαζί με τα σωματεία σε κάθε χώρο που δουλεύουμε. Κανένας συμβιβασμός στα κυβερνητικά μέτρα, κανένας συμβιβασμός στην πολιτική που θυσιάζει τα δικαιώματά μας.
Όλοι μαζί οι συνάδελφοι, εργαζόμενοι του Ιδιωτικού Τομέα, ΔΕΚΟ και πρώην ΔΕΚΟ, στο Δημόσιο, επαγγελματίες, συνταξιούχοι να πάρουμε μέρος στη 48ωρη γενική απεργία την Τετάρτη 19 & την Πέμπτη 20 του μήνα και να διατρανώσουμε τη διαφωνία μας με την πολιτική που ακολουθείται και μας βυθίζει στη φτώχεια.
Για το Νομαρχιακό Τμήμα Καρδίτσας της ΕΕΤΕΜ
          Ο Πρόεδρος                          Ο Γραμματέας
      ΧΑΤΖΗΓΟΥΛΑΣ Α.                  ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου