Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2011

Η παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

To blog Αγανακτισμένοι Λευκού Πύργου παρουσιάζει τρία βίντεο που δεν πρόβαλαν τα τηλεπτικά κανάλια, "από τις ιστορικές στιγμές που ζήσαμε στη μεγάλη παρέλαση της Θεσσαλονίκης. Χιλιάδες απλοί πολίτες έδωσαν το μήνυμα οτι οι δωσίλογοι της Τρόικας είναι ανεπιθύμητοι!"
Στο πρώτο απόσπασμα φαίνεται η εισβολή του κόσμου στο δρόμο, κατά την άφιξη του Παπούλια και των υπολοίπων. Όπως εύκολα διακρίνεται στο τέλος, η συμμετοχή του κόσμου ήταν καθολική, καμία σχέση με «ομάδες» ή «μειοψηφίες». 
Παρακάτω φαίνεται η αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων, μετά τη φυγάδευση του Παπούλια και των επισήμων. Ο κόσμος ξεχύνεται αυθόρμητα προς το γερμανικό προξενείο.
Η παρέλαση ξεκινά κανονικά, γιατί οι πολίτες το επιθυμούσαν. Ο κόσμος (και όχι τα ΜΑΤ, όπως έγραψαν κάποιοι) έχει καταλάβει τις εξέδρες των επισήμων και φωνάζει συνθήματα.
Θα θέλαμε να καταγγείλουμε τη μεθοδευμένη απόκρυψη της αλήθειας από όλα σχεδόν τα τηλεοπτικά κανάλια, τα οποία μετέδιδαν εικόνες μόνο του Παπούλια, χωρίς ήχο (για να μην ακούγονται τα συνθήματα του πλήθους), φυσικά δίχως να προβάλλουν καθόλου τη μαζική συμμετοχή στη διαμαρτυρία όλων των παρευρισκομένων. Έτσι, όσοι δεν ήταν παρόντες και πληροφορηθούν από τα ΜΜΕ, θα ακούσουν μόνο τις δηλώσεις του Παπούλια για τον πατριωτισμό του και τις «μειοψηφίες» που προκαλούν ταραχές...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου