Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Τσίπρας: «Περιμένω μέχρι Τετάρτη στοιχεία για τα μυστικά κονδύλια»

Επαναφέρει μέσω του real fm 97.8 το μείζον θέμα των μυστικών κονδυλίων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας την κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία να του παραδώσουν στοιχεία μέχρι την Τετάρτη.

Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι δεν πήρε απαντήσεις τόσο από το υπουργείο Οικονομικών όσο και από το υπουργείο Εξωτερικών στις δυο ερωτήσεις που κατέθεσε.


«Ο κ. Σαχινίδης μας απάντησε ότι είναι αναρμόδιος και ο κ. Λαμπρινίδης ότι τα κονδύλια είναι μυστικά. Αυτό το ξέρουμε» είπε ο κ. Τσίπρας, σημειώνοντας ότι οι ερωτήσεις του δεν αφορούν το που πήγαν τα χρήματα, αλλά το εάν αυξήθηκαν και με ποια διαδικασία αυτές οι δαπάνες μέσα σε συνθήκες κρίσης.

«Φοβάμαι ότι είμαστε μπροστά σε μία απόπειρα συγκάλυψης. Δεν μπορεί ο πρωθυπουργός να μην γνωρίζει. Να μάθουμε πόσα και με ποιες διαδικασίες αυξήθηκαν -εάν αυξήθηκαν- την ώρα που ο μέσος Έλληνας σφίγγει το ζωνάρι. Αν δεν απαντήσουνε, θα απαντήσουμε εμείς» πρόσθεσε.

Από το Παρίσι, όπου βρίσκεται για τη σύνοδο των ευρωπαϊκών κομμάτων της Αριστεράς, ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι η Ελλάδα έχει γίνει το πειραματόζωο ενός ευρωπαϊκού πειράματος και μίλησε για «ρατσιστικό κλίμα στη Γερμανία», το οποίο δημιούργησε ο κ. Ρέσλερ.

«Έρχεται στην Ελλάδα ως άλλος Βαν Φλιτ και βλέπει τον κ. Χρυσοχοΐδη να του λέει “ιδού η οικονομία σας”. Τον Παπανδρέου μόνο που δεν τον σήκωσαν στα χέρια οι Γερμανοί βιομήχανοι» τόνισε ο κ. Τσίπρας και κατέληξε: «Τους δίνει γη και ύδωρ με μισθούς Ινδίας και Πακιστάν».


Ακούστε τι είπε ο κ. Τσίπρας στον real fm 97,8

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου