Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Να μιλήσει η Αλέκα

"...το ΠΑΜΕ ίσως πράγματι έχει την απάντηση στο ερώτημα «ποιοι είναι οι κουκουλοφόροι».  Όπως φαίνεται στα βίντεο των συγκρούσεων, κάποιοι κουκουλοφόροι -τουλάχιστον τρεις- έπεσαν στα χέρια των ανδρών του ΠΑΜΕ. Τους αφόπλισαν και τους οδήγησαν στα μετόπισθεν. Ποιοί ήταν λοιπόν; Τι τους είπαν; Γιατί τους επιτέθηκαν; Πώς δικαιολογήθηκαν; Φαντάζομαι ότι ασφαλίτες και παρακρατικοί δεν θα ήταν γιατί αν ήταν, το ΠΑΜΕ δεν θα το αποσιωπούσε. Αντιθέτως θα έκανε μαζί τους το γύρω του θριάμβου, στην πλατεία και τα κανάλια. Τι ήταν λοιπόν; Αντιεξουσιαστές, χουλιγκάνοι, χαβαλέδες, ακροδεξιοί, παραστρατημένοι… Ας μας πει επισήμως το ΠΑΜΕ ποιοι ήταν αυτοί που έπιασαν;"
 Ολόκληρο το άρθρο παρακάτω:

Να μιλήσει η Αλέκα

Είναι να απορείς σε αυτή τη χώρα. Όλοι θέλουν να κάνουν την δουλειά των άλλων και κανένας δεν θέλει να κάνει τη δουλειά τη δική του. Γιατρός του Ευαγγελισμού βγήκε το βράδυ στις ειδήσεις του Μέγκα – με άσπρη μπλούζα- για να μας πληροφορήσει αρμοδίως πως πέθανε ο οικοδόμος.

«Του πέταξαν δακρυγόνο».
- Εσείς που το ξέρετε;
«Έχω πληροφορίες από τους παραβρισκόμενους».
- Εσείς τον είδατε;
«Κάποιοι άλλοι συνάδελφοι προσπαθούσαν να τον σώσουν, εγώ ήμουν παρατηρητής».
- Και τι συμπέρασμα έχετε βγάλει;
«Ότι κάποιοι ήθελαν αίμα. Αυτοί που κυβερνάνε, το παρακράτος και η τρόικα δεν υπολογίζουν τίποτε».
- Σωστά όλα αυτά αλλά εμείς σας ρωτάμε τι συμπέρασμα έχετε βγάλει για τις αιτίες του θανάτου του;
«Α αυτό δεν το ξέρω εγώ. Ρωτήστε τους γιατρούς ή τον ιατροδικαστή».

Ο αρμόδιος γιατρός λοιπόν είχε άποψη για το μνημόνιο αλλά για τις αιτίες του θανάτου δεν είχε. Οπότε αναγκαστικά βγήκαν οι πολιτικοί να καλύψουν το ιατρικό κενό. «Τον σκότωσαν οι κουκουλοφόροι», «τον σκότωσαν οι αστυνομικοί», «τον σκότωσε η ανεργία», «τον σκότωσε η στεναχώρια». Ότι θες άκουγες χθες από το βήμα της Βουλής. Αλαλιασμένοι οι βουλευτές (που άλλο ήθελαν να ψηφίσουν και άλλο θα ψήφιζαν – οι μισοί ΠΑΣΟΚοι ήθελαν το καταψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο και οι μισοί Νεοδημοκράτες ήθελαν να το υπερψηφίσουν), έβγαζαν το άχτι τους παίζοντας τους γιατρούς και τους αστυνόμους. Στα κανάλια βέβαια οι εκδοχές ήταν περισσότερες. «Αυτοί που μας επιτέθηκαν ήταν ένας συνασπισμός αναρχικών, ασφαλιτών και ανθρώπων του Καρατζαφέρη. Αυτοί είναι οι κουκουλοφόροι». Ναι! Ακριβώς έτσι τα είπε στέλεχος του ΠΑΜΕ – χαμηλόβαθμο ελπίζω - στο δελτίο του Άλτερ!. Ο μαυροφορεμένος– αλά Τζέιμς Μποντ – συνδικαλιστής, παρά τις πιέσεις δεν αποκάλυψε πώς καταφέρνουν να συνυπάρχουν στην ίδια ομάδα αναρχικοί και καρατζαφερικοί – εντάξει οι ασφαλίτες πάνε με όλα- μας βεβαίωσε όμως ότι έχει τις πληροφορίες του (να την πάλι η αντιποίηση αρχής).

Παρεμπιπτόντως βέβαια το ΠΑΜΕ ίσως πράγματι έχει την απάντηση στο ερώτημα «ποιοι είναι οι κουκουλοφόροι».  Όπως φαίνεται στα βίντεο των συγκρούσεων, κάποιοι κουκουλοφόροι – τουλάχιστον τρεις- έπεσαν χθες στα χέρια των ανδρών του ΠΑΜΕ. Τους αφόπλισαν και τους οδήγησαν στα μετόπισθεν. Ποιοί ήταν λοιπόν; Τι τους είπαν; Γιατί τους επιτέθηκαν; Πώς δικαιολογήθηκαν; Φαντάζομαι ότι ασφαλίτες και παρακρατικοί δεν θα ήταν γιατί αν ήταν, το ΠΑΜΕ δεν θα το αποσιωπούσε. Αντιθέτως θα έκανε μαζί τους το γύρω του θριάμβου, στην πλατεία και τα κανάλια. Τι ήταν λοιπόν; Αντιεξουσιαστές, χουλιγκάνοι, χαβαλέδες, ακροδεξιοί, παραστρατημένοι … Ας μας πει επισήμως το ΠΑΜΕ ποιοι ήταν αυτοί που έπιασαν;

Και οι σύντροφοι του οικοδόμου από τον Βύρωνα που προφανώς ήταν μαζί του στη διαδήλωση ας μας πουν για τις τελευταίες στιγμές του ανθρώπου. Πώς ακριβώς έγινε; Σε ένα βίντεο στο ίντερνετ εμφανίζεται ξαπλωμένος σε ένα παγκάκι με έναν μοτοσικλετιστή του ΕΚΑΒ να προσπαθεί να τον επαναφέρει. Ποιοι τον πήγαν εκεί; Πού ήτανε; Την αλήθεια την οφείλουν πρώτα από όλα στην οικογένεια του, στη γυναίκα του και τα παιδιά του. Μόνο έτσι θα σταματήσει και το κλοτσοσκούφι της ανευθυνότητας γιατρών, συνδικαλιστών και πολιτικών.
Η Αλέκα Παπαρήγα η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος που το τελευταίο ειδικά διάστημα διακρίνεται για την ευθύτητα της, ας ζητήσει από όλους να πουν δημοσίως την αλήθεια. Στους δρόμους της Αθήνας δεν μπορεί συνεχώς να προστίθενται νεκροί και να μην υπάρχουν απαντήσεις παρά μόνο σκιές και σύννεφα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου