Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Ούτε ένα ευρώ δεν θα καταβάλουν στους τοκογλύφους οι «Πολίτες ενάντια στα χαράτσια»

 
Του  
Νίκου Γκαμαλέτσου

Κατάμεστο ήταν το κέντρο «Παυσίλυπο» το βράδυ του  Σαββάτου 8 Οκτώβρη, όπου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση ενάντια στα απανωτά χαράτσια της κυβέρνησης προς  εκείνους συνήθως τους  πολίτες που σηκώνουν όλα τα φορολογικά βάρη της κοινωνίας: τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και τους μικροεπαγγελματίες. Καταγγέλθηκε, ότι τα μέτρα της δήθεν κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου που επιβάλλονται από το διεθνές τραπεζικό και τοκογλυφικό κεφάλαιο, αποσκοπούν στον οικονομικό στραγγαλισμό και στη συνέχεα στο φυσικό και ηθικό εξανδραποδισμό των πολιτών.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των «Πολιτών ενάντια στα χαράτσια», μια  νέα συλλογικότητα που προέκυψε από το κίνημα των πλατειών. Στη συγκέντρωση κλήθηκαν και συμμετείχαν ο Δικηγορικός Σύλλογος Καρδίτσας δια του Αντιπροέδρου του κ. Σπύρου Λάππα και ο Πρόεδρος του Σωματείου των Τεχνικών της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ κ. Δημήτρης Δρόσος. Παρέμβαση έκανε και ο πρόεδρος των υπαλλήλων ΟΤΑ νομού Καρδίτσας κ. Αποστόλης Ταξιάρχης. Χαιρετισμό επίσης απηύθυνε και ο εκπρόσωπος του κινήματος Τρικάλων «Δεν πληρώνω» Δικηγόρος κ. Χρ. Σταμόπουλος.
Την εκδήλωση εκ μέρους των «Πολιτών ενάντια στα χαράτσια» προλόγισε η κ. Ρένα Παλιούρα και συνέχισε ο υπογράφων αυτό το άρθρο, ο οποίος τόνισε με έμφαση ότι οι «Πολίτες ενάντια στα χαράτσια» θα κάνουν το παν, ώστε ούτε ένα ευρώ να μη καταλήξει στα χέρια των τοκογλύφων. Την κύρια εισήγηση στην εκδήλωση έκανε ο εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου Καρδίτσας κ. Σπύρος Λάππας, ο οποίος τεκμηριωμένα -από επιστημονική, πολιτική και νομική άποψη- απόδειξε ότι τα χαράτσια είναι παράνομα, άδικα και αντισυνταγματικά. Ανέφερε επίσης ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος Καρδίτσας σε συνεργασία με τους υπόλοιπους Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας θα παρέχει νομική υποστήριξη σε οποιονδήποτε πολίτη θα ήθελε να ασκήσει προσφυγή κατά της καταβολής του χαρατσιού και κατέληξε πως: Στη Λετονία κάτω από την πίεση του παλλαϊκού κινήματος ο Άρειος Πάγος των χωρών αυτών, υποχρεώθηκε να πάρει μια ιστορική απόφαση η οποία ανέφερε ότι “το μνημόνιο αντιστρατεύεται τα συμφέροντα του κράτους της Λετονίας” και υποχρέωσε έτσι την κυβέρνηση να μην υπογράψει τη σύμβαση με το ΔΝΤ. Το ίδιο έγινε και στην Ισλανδία, και επομένως όσοι υποστηρίζουν πως δεν υπάρχουν προηγούμενα δικαστικών αποφάσεων που ανατρέπουν αποφάσεις των κυβερνήσεων, είναι χονδροειδή ψεύδη». Στη συνέχεια αναπτύχθηκε πλούσιος διάλογος και ακολούθησαν  ολιγόλεπτες τοποθετήσεις.
Επειδή υπήρχε μαζική συμμετοχή, οι «Πολίτες ενάντια στα χαράτσια» αποφάσισαν εν όψει των δύο κινητοποιήσεων στις 15 και 19 Οκτώβρη, (παγκόσμια και πανελλαδική απεργία αντίστοιχα), να ξαναβρεθούν  την Πέμπτη το βράδυ στις 8 στην Κεντρική πλατεία, ή -ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες-  την ίδια ώρα στο Παυσίλυπο. Ιδιαίτερα, σε ό,τι αφορά την παγκόσμια ημέρα κινητοποίησης των αγανακτισμένων στις 15 Οκτώβρη που προηγείται της απεργιακής κινητοποίησης, αναμένεται στην κεντρική πλατεία μαζική παρέμβαση και διαμαρτυρία γιατί άνθρωποι από όλα τα μήκη και πλάτη της Γης θα βγουν στους δρόμους των πόλεων και θα διαδηλώσουν ειρηνικά για τα δικαιώματά τους και για «αληθινή δημοκρατία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου