Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Ο Λαζόπουλος για την στάση του ΚΚΕ στα πρόσφατα γεγονότα

Στο βίντεο που παραθέτουμε βλέπουμε τον τρόπο που σχολίασε από την τηλεοπτική του εκπομπή, ο Λάκης Λαζόπουλος την στάση που κράτησε το ΚΚΕ στα πρόσφατα γεγονότα. Ηταν αναμενόμενη και δεν μας εξέπληξε. Η ρήση «και με τον χωροφύλακα και με τον αστυφύλακα» είναι αυτό που χαρακτηρίζει την τοποθέτησή του.
Σχόλιο δικό μας:
Πολλοί ανεγκέφαλοι φανατικοί κομματικοί με παρωπίδες, δεν αρέσκονται να ακούνε αλήθειες... Γι' αυτό και άρχισαν να επιτίθενται (μέσω του Blog ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ, του youtube, κ.λπ.) στον Λαζόπουλο, ο οποίος μέχρι το 4.30' μιλάει για την όλη συλλογιστική του ΚΚΕ πάνω
στο θέμα, με την οποία βεβαίως συμφωνεί - όπως και κάθε λογικός άνθρωπος...
Αλλά μετά η αλήθεια πόνεσε τα μέλη του ΚΚΕ, όταν ο Λαζόπουλος είπε: "Το λάθος του ΚΚΕ είναι ότι θέλει να μονοπωλεί το δίκιο και να νομίζει ότι το λαϊκό κίνημα εκφράζεται μόνο απ' αυτούς και ότι όλοι οι άλλοι είναι παρείσακτοι..."
Αυτό είναι το ΛΑΘΟΣ του ΚΚΕ και τα μέλη του, καλό θα είναι να κάνουν λίγο τουμπεκί επ' αυτού!!! Και... ψιλοκομμένο μάλιστα!...

Άλλες δύο αναφορές Λαζόπουλου που δεν αρέσουν στους ΚΚΕδες αλλά τι να κάνουμε είναι πραγματικότητα, που την έχουν ΟΛΟΙ πλέον αντιληφθεί:
- "Το ΚΚΕ είχε αγανακτήσει με τους αγανακτισμένους που είχαν πρωτοκαθεδρία στο Σύνταγμα και ήθελε ξανά να έχει αυτό "πρώτο τραπέζι πίστα"... Το ΚΚΕ λοιπόν ηθελε να επαναποκτήσει την πρωτοκαθεδρία στο Σύνταγμα..."
- "Επίσης, το ΚΚΕ έμπλεξε μέσα και τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί προφανώς έχει νεύρα με την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα και έτσι τους συγχαίει όλους..."

6 σχόλια:

  1. Είναι γνωστό το ιδιαιτέρως χαμηλό επίπεδο της πολιτικής σκέψης του Λάκη Λαζόπουλου και μάλιστα θα έλεγα πως είναι απόλυτα λογικό, μιας και πρόκειται για έναν απο τους πιο ακριβοπληρωμένους παρουσιαστές της ελληνικής τηλεόρασης. Οι ανάγκες του για να το πούμε απλά, και τα συμφέροντά του, ΔΕΝ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ με τα συμφέροντα των εργαζομένων αυτής της χώρας και λυπάμαι που αρκετοί προοδευτικοί - κατα τα λεγόμενά τους - ιστότοποι και blogs, τον χρησιμοποιούν ως παράδειγμα πολιτικής έκφρασης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καποια πραγματα φίλε Λακη ειναι πολύ σοβαρά. Καποια παιδια 15χρονα μπορεί να μην ειναι βεβαια ασφαλίτες, είναι όμως συχνα ο τρόπος που εχουν οι ασφαλίτες για να επιβαλουν τις επιλογες τους σε ένα χωρο τοσο χαλαρό και ευάλωτο όπως ο "αντιεξουσιαστικός" και να μετατρεπουν τους δρόμους από χωρους διεκδικησης δικαιωματων σε χουλιγκανομπάχαλο διαλύοντας τις διαδηλώσεις. Επίσης κι εγω ανάμεσα σε άλλους έχω βαρεθεί να ακούω αναλύσεις που παρουσιάζουν αυτα τα παιδιά σαν το μελλον του κόσμου ή των κινημάτων. Υπάρχουν κι άλλα παιδια που κινούνται στα όρια, που νοιωθουν την ιδια και μεγαλύτερη πίεση και που δεν πετάνε μολότωφ και πετρες σε διαδηλωτές, αλλά εντασσονται σε αυτα τα κινήματα που υπάρχουν -με τα όποια προβλήματα, και παλεύουν να τα αλλάξουν και αυτά και μέσω αυτών τον κόσμο.

    Οταν μιλάμε για γεγονοτα όπως της 20/10 που ειχαν νεκρό, δεν μπορει να κάνουμε δημόσια τοποθετηση στηριζόμενοι στο "δεν μπορεί κι οι 2 θα φταινε" και να καθομαστε καπου στη μεση για να μη στεναχωρήσουμε κανεναν.
    Μπορεί βεβαια η άποψη όπως είπε "να μην ειναι τοις μετρητοίς",αλλά η αλήθεια είναι οτι την παρακολούθησε ένα τεράστιο ακροατήριο με ό,τι σημαίνει αυτό. Και το ζητημα φυσικά δεν είναι αν αδίκησε κάποιον αλλά αν δημιούργησε μια εντελώς λάθος και βλαβερή εικόνα εμφυλίου -που απομακρύνει τον κόσμο από τα κινήματα-, που όμως δεν έχει καμια σχεση με την πραγματικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ντάβανε έχεις καταντήσει πραγματικά γελοίος! Έχεις αναγάγει τη σκέψη του Λαζόπουλου σε ευαγγέλιο. Γιατί? Γιατί ο Λαζόπουλος πουλάει και έχει τεράστιο ακροατήριο. Είμαι οπαδός του Λαζόπουλου στη σάτιρα αλλά αυτό δεν σημαίνει κκάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ο λαζόπουλος και ο κάθε λαζόπουλος (τύπου ράδιο αρβύλα) είναι ακριβώς ότι τους έχει καθορίσει το τηλεοπτικό σύστημα να είναι...το άλλοθί τους και η "κριτική" (της πλάκας και ανώδυνη ανάμεσα σε δυο τσιπουράκια κι ένα χειροκρότημα),καθώς και ένας "χαριτωμένος" τρόπος να ακούς ,με όση περισσότερη διαστρεύλωση γίνεται, "αναλύσεις" και "εξηγήσεις" ,που δεν θα τις έκανε ούτε παιδάκι δημοτικού (και χωρίς βιβλία ακόμα)...η χθεσινή του τοποθέτηση του,για τα γενονότα της απεργίας, δείχνει εμπάθεια (στα όρια της ψύχωσης) και η διαστρεύλωση των θέσεων του ΚΚΕ και των δηλώσεων των στελεχών του,ειναι απόλυτα συνειδητή και εκ του πονηρόυ,καθώς οι διασκεδαστές τύπου λαζόπουλου,βλέπουν ότι ,παρόλη την λυσσαλέα τους προσπάθεια χαιδέματος αυτιών του κόσμου,τα γεγονότα και οι καταστάσεις, τους έχουν ΗΔΗ ξεπεράσει...μοιραία,άβουλα ανθρωπάκια,προορισμένα να λειτουργούν σαν κυμματοθραυστης της οργής του κόσμου που σύντομα θα καταλήξουν στην θέση που η ιστορία τους έχει τοποθετήσει...στο βόθρο του αστικού τους συστήματος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. «Ο Χαρδαβέλλας έγραψε στο newsbomb από την Τρίτη, το σχέδιο της επίθεσης των κουκουλοφόρων. Αποκλείεται την Πέμπτη να μην το ήξερε και η Αστυνομία. Τότε γιατί τους άφησε να φτάσουν στο Σύνταγμα;».
    Και φυσικά εννοούσε ότι κάποιου είδους συνεργασία ή ανοχή υπάρχει από την πλευρά της Αστυνομίας (και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη) με τους κουκουλοφόρους, οι οποίοι κάνουν τη «βρώμικη δουλειά»: διαλύουν στο Σύνταγμα συγκεντρώσεις πολιτικής διαμαρτυρίας στις κυβερνητικές αποφάσεις.
    Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί της.

    Εγώ είχα την πληροφορία, από πολύ καλές πηγές του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, ότι υπήρχε ήδη «πολεμικό σχέδιο» της Αστυνομίας για την αντιμετώπιση επεισοδίων την Πέμπτη, μετά από πολύωρες συσκέψεις το σαββατοκύριακο (15-16 Οκτώβρη) στο μέγαρο της οδού Κατεχάκη.
    Δευτέρα 17 Οκτώβρη, ανέβασα στο newsbomb όλο το σχέδιο της Αστυνομίας.
    Ήξεραν λοιπόν στην ηγεσία της ΕΛΑΣ τι θα κάνουν οι κουκουλοφόροι.
    Πότε θα εμφανιστούν. Από πού θα χτυπήσουν. Τα παρουσίαζα όλα στο ρεπορτάζ μου.
    Αυτά Δευτέρα.
    72 ώρες μετά, η Αστυνομία άφησε τις «κουκούλες» να ανέβουν σαν σε παρέλαση, χωρίς καμία ενόχληση στη Σταδίου, να φθάσουν στο Σύνταγμα, να παραταχθούν απέναντι από τους διαδηλωτές του ΠΑΜΕ και να αρχίσουν να πετάνε μολότοφ.
    Γιατί, ενώ ήξερε το σχέδιο των κουκουλοφόρων, η ηγεσία της Αστυνομίας, δεν τους σταμάτησε π.χ. στο μέσο της Σταδίου ή δεν έβαλε τα ΜΑΤ μπροστά από τους διαδηλωτές του ΠΑΜΕ, για να προστατεύσει τη συγκέντρωσή τους, είναι ένα ερώτημα που δίκαια διατυπώνει η Αλέκα Παπαρήγα και στο οποίο η κυβέρνηση ποιεί για μια ακόμα φορά τη νήσσα.
    ΠΗΓΗ-WWW.NEWSBOMB.GR

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κάποιος φίλος παραπάνω είπε ότι την επίμαχη αναφορά (στο βίντεο) του Λαζόπουλου την "παρακολούθησε ένα τεράστιο ακροατήριο με ό,τι σημαίνει αυτό".
    Να υποθέσω ότι κακώς την παρακολούθησε (ίσως επειδή "δεν συμφέρει στο κίνημα";);; Και πώς το θέλουμε το λαϊκό κίνημα; Τυφλωμένο; Με παρωπίδες; Πιστό σε κάποιο κομματικό ευαγγέλιο;

    Μάλλον τέτοι θέλει το κίνημα ο φίλος αυτός, αφού συνεχίζει λέγοντας: "Και το ζητημα φυσικά δεν είναι αν αδίκησε κάποιον αλλά αν δημιούργησε μια εντελώς λάθος και βλαβερή εικόνα εμφυλίου -που απομακρύνει τον κόσμο από τα κινήματα-, που όμως δεν έχει καμια σχεση με την πραγματικότητα".
    Φίλε, αρχίζω από το τελευταίο:
    1. Αυτή είναι η πραγματικότητα καταγραμμένη στις φωτο και στα βίντεο.
    2. Ο "εμφύλιος" υπάρχει δυστυχώς, και γι' αυτόν δεν φταίει μονομερώς κάποια (μία) πλευρά.
    3. Για τον "εμφύλιο", κυρίως δεν φταίει ο (απλός) κόσμος, που φυσικά φτύνει τους υπαίτιους και δυστυχέστατα ξαναγυρνάει στο σπίτι του.
    Σκέψου τα παραπάνω...
    ΜΙΧΑΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή