Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Ο ιατροδικαστής Νίκος Καλόγριας γλίτωσε από το αυτόφωρο τον τραμπούκο αστυνομικό των ΜΑΤ

Ο ιατροδικαστής Νίκος Καλόγριας ευθύνεται για τη μη παραπομπή σε δίκη, με την αυτόφωρη διαδικασία, του αστυνομικού των ΜΑΤ που χτύπησε τη φωτορεπόρτερ Τατιάνα Μπόλαρη, στα επεισόδια της Τετάρτης στο Σύνταγμα.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του directnews.gr ο ιατροδικαστής - προφανώς σε συνεννόηση με τα υψηλά κλιμάκια της ΓΑΔΑ - αρνήθηκε να παραδώσει, όπως είχε υποχρέωση, την έκθεση πραγματογνωμοσύνης στην Τατιάνα Μπόλαρη, αμέσως μετά την εξέτασή της από τον ίδιο, την Πέμπτη το πρωί.

Αντίθετα ο Ν. Καλόγριας χρησιμοποίησε ως δικαιολογία ότι ήταν, δήθεν, υποχρεωμένος να περιμένει πρώτα τις γνωματεύσεις των γιατρών του νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός -στο οποίο είχε διακομιστεί η φωτορεπόρτερ αμέσως μετά τα χτυπήματα που δέχθηκε από το ΜΑΤατζή- προκειμένου στη συνέχεια να συντάξει τη δική του έκθεση.
Μάλιστα, για να της “χρυσώσει το χάπι”, της είπε ότι δεν χρειαζόταν λόγω του τραυματισμού της να κουραστεί για να προσκομίσει η ίδια τη γνωμάτευση των γιατρών, αλλά θα μπορούσε να του την αποστείλει και με φαξ !
Η Τατιάνα Μπόλαρη πιστεύοντας ότι αυτή είναι η συνήθης διαδικασία και πρακτική της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών δέχθηκε ως αληθή τα λεγόμενα του Καλόγρια και αποχώρησε.
Ωστόσο, με αυτό τον τρόπο ο κύριος ιατροδικαστής πούλησε απλώς εκδούλευση στην πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ, αφού έτσι “κέρδισαν” τον απαιτούμενο χρόνο, για να γλιτώσουν τον τραμπούκο αστυνομικό των ΜΑΤ από το Αυτόφωρο Δικαστήριο.
Ειδικότερα, όταν ο αστυνομικός συνελήφθη… για τα μάτια του κόσμου και οδηγήθηκε κρυφά στον εισαγγελέα, ο τελευταίος βρήκε ως πρόσχημα το γεγονός ότι δεν περιλαμβανόταν στα έγγραφα της δικογραφίας η σχετική ιατροδικαστική έκθεση.
Έτσι… με άνεση παρέπεμψε την υπόθεση, για προκαταρκτική εξέταση, σε πταισματοδίκη, δηλαδή με άλλα λόγια στις… ελληνικές καλένδες.
Προκαλούμε ευθέως τον Νίκο Καλόγρια να απαντήσει δημόσια σε ποιες άλλες περιπτώσεις έχει λειτουργήσει με τέτοιο τρόπο, όταν μάλιστα είχε εισαγγελική παραγγελία να εξετάσει την τραυματία και να συντάξει αμέσως έκθεση πραγματογνωμοσύνης.
Παράλληλα, καλούμε την προϊστάμενη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας Ελένη Ράικου και τον Ειδικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Νίκο Σκανδάμη να διατάξουν ποινική και πειθαρχική έρευνα σε βάρος του Νίκου Καλόγρια που στη συγκεκριμένη περίπτωση λειτούργησε ως μέλος ενός άθλιου παρακρατικού μηχανισμού.
Τέλος, θυμίζουμε ότι το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος διώκεται και τιμωρείται αυτεπαγγέλτως.
Αυτά προς το παρόν…

1 σχόλιο:

  1. τ ότι είναι υποχρεωμένος αμέσως να συντάξει ολόκληρη ιατροδικαστική έκθεση πού το διαβάσατε και πού το έχετε δει να συμβαίνει? Και κάτι ακόμα, σε όλα τα περιστατικά που αφορούν ξυλοδαρμούς υπάρχει εισαγγελική παραγγελία ή παραγγελία από ΑΤ.....
    Ο,τι να ναι άρθρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή