Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Απεργούν την 1η Δεκεμβρίου ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

«Κατά των μέτρων που περιγράφονται στον προϋπολογισμό του 2012», υποστηρίζει η ΓΣΕΕ, ενώ η ΑΔΕΔΥ αντιδρά «στη «μνημονιακή» πολιτική της νέας κυβέρνησης»

Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρούν τα συνδικάτα καθώς η ΓΣΕΕ προκήρυξε 24ωρη Πανελλαδική απεργία για την 1η Δεκέμβρη «κατά των μέτρων που περιγράφονται στον προϋπολογισμό του 2012».Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, αναφέρει, ότι «όσο συνεχίζεται αυτή η πολιτική που αφήνει πίσω της κοινωνικά κουφάρια τόσο εμείς θα είμαστε σταθερά απέναντι γιατί στρατηγικά διαφωνούμε και με κάθε τρόπο θα έναντιωνόμαστε».

Την κήρυξη 24ωρης απεργίας την 1η Δεκεμβρίου εξήγγειλε και η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας, όπως αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση, «στη «μνημονιακή» πολιτική της νέας Κυβέρνησης και στο νέο «μνημονιακό» Προϋπολογισμό, ο οποίος έρχεται να επισφραγίσει τα αντεργατικά μέτρα του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και του Πολυνόμου, επιτείνοντας ταυτόχρονα τη φορο-λεηλασία σε βάρος των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των φτωχών και μεσαίων στρωμάτων».
Η ΑΔΕΔΥ εκτιμά ότι «ο φαύλος κύκλος της ύφεσης που τροφοδοτήθηκε με το αρχικό μνημόνιο και περιελάμβανε τις πρώτες ισοπεδωτικές περικοπές στους μισθούς των Δημοσίων Υπαλλήλων (13ος και 14ος) και τις συντάξεις, οδηγώντας την ελληνική οικονομία στην άβυσσο του συνεχώς αυξανόμενου δημόσιου χρέους και της αδυναμίας αντιμετώπισης των ελλειμμάτων, επιτείνεται τώρα με απανωτά μέτρα όπως νέες μειώσεις εισοδημάτων, νέες μειώσεις συντάξεων αλλά ακόμα και με μαζικές απολύσεις στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα για την επόμενη τριετία (μέσω της «εργασιακής εφεδρείας», της προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας και απολύσεων πλεονάζοντος προσωπικού)».
«Τα μέτρα αυτά θα οδηγήσουν στην αποψίλωση της Δημόσιας Διοίκησης από ικανά και έμπειρα στελέχη, αλλά και στην τραγική υποβάθμιση των Δημοσίων Υπηρεσιών, ειδικά στους χώρους της Υγείας, της Παιδείας και της Κοινωνικής Ασφάλισης. Επιπλέον, με την καθιέρωση του νέου μισθολογίου στο Δημόσιο Τομέα, διαμορφώνονται συνθήκες φτωχοποίησης των Δημοσίων Υπαλλήλων που τις επόμενες ημέρες θα δουν τις αποδοχές τους να υποχωρούν έως και 55%», αναφέρει η ΑΔΕΔΥ.
Για το λόγο αυτό η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε -πέραν της γενικής απεργίας- να προχωρήσει την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Βασ. Σοφίας 15). Προκειμένου να διευκολυνθεί η συμμετοχή των εργαζομένων στη παραπάνω Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας αποφάσισε, επίσης, την κήρυξη δίωρης Στάσης Εργασίας την ημέρα αυτή από 13:00 έως τη λήξη του ωραρίου, στην Αθήνα.
Την ίδια μέρα, τέλος, εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ θα επιδώσουν στις 2 το μεσημέρι στην Πορτογαλική Πρεσβεία ψήφισμα συμπαράστασης στους Πορτογάλους συναδέλφους-εργαζόμενους στο πορτογαλικό Δημόσιο, οι οποίοι εκείνη την ημέρα θα βρίσκονται σε απεργιακή κινητοποίηση.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου