Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Απόψε στις 7μμ στην κεντρική πλατεία Καρδίτσας

Πρωτοβάθμια σωματεία, κινήματα και η Πρωτοβουλία Εργαζομένων καλούν τον λαό της Καρδίτσας να συμμετέχει την σημερινή (Παρασκευή 4 Νοεμβρίου) συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας, στις 7 το βράδυ, την ώρα που στην Αθήνα θα βρίσκεται σε εξέλιξη η συζήτηση στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, την ίδια ώρα που σε κάθε πόλη της χώρας εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, νέοι και ηλικιωμένοι, άνθρωποι που νιώθουν τον πέλεκυ της τροϊκανής κυβέρνησης πάνω από το κεφάλι τους, θα βροντοφωνάξουν ένα ΟΧΙ σε όσα άθλια και βάρβαρα συμβαίνουν στη χώρα εις βάρος της ελληνικής κοινωνίας.

Στην αποψινή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας θα συμμετέχουν με ανακοίνωσή τους οι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί του νομού, οι καθηγητές του νομού, το κίνημα "Πολίτες ενάντια στα Χαράτσια", η Πρωτοβουλίας Εργαζομένων, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΚΚΕ (μ-λ), κ.ά.

Παρακάτω δημοσιεύουμε ανακοινώσεις που προσκαλούν για το αποψινό συλαλητήριο:

ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας: Όλοι στην κεντρική πλατεία...
Μπροστά στα σενάρια που εκπονούνται για την νομιμοποίηση και απαρέγκλιτη εφαρμογή της απαράδεκτης ευρωπαϊκής συμφωνίας και των συνοδευτικών αντιλαϊκών πολιτικών που υποθηκεύουν το μέλλον των εργαζομένων και της χώρας, είναι επιτακτικά αναγκαίο να παρέμβουν μαζικά οι εργαζόμενοι και ο ελληνικός λαός.

Η κυβέρνηση αυτή πρέπει να φύγει άμεσα. Να ανατραπούν  οι αντεργατικές πολιτικές και όσοι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τις στηρίζουν.
Ζήτημα δημοκρατικής νομιμοποίησης αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει μόνο για την κυβέρνηση Παπανδρέου. Ζήτημα δημοκρατικής νομιμοποίησης υπάρχει και για  την ίδια τη Βουλή, η σύνθεση της οποίας δεν ανταποκρίνεται πια στη λαϊκή επιθυμία.
Καλούμε τους εργαζόμενους της Καρδίτσας να συμμετάσχουν μαζικά στην συγκέντρωση που έχουν αποφασίσει μέχρι τώρα η Γενική Συνέλευση των Δασκάλων καθώς και οι αντιμνημονιακές πρωτοβουλίες πολιτών του νομού μας (μέχρι τώρα η «Πρωτοβουλία εργαζομένων», και η «Κοινή δράση εκπαιδευτικών») σήμερα (σ.σ. Παρασκευή) στις 7.00 στην Πλ. Ελευθερίας (κεντρική).
Να αγωνιστούμε όλοι μαζί για να ακυρωθεί το πολυνομοσχέδιο και όλοι οι αντεργατικοί μνημονιακοί νόμοι, να διαγραφεί το μεγαλύτερο μέρος του χρέους χωρίς επαχθείς όρους, για εθνικοποίηση-κοινωνικοποίηση των τραπεζών και των στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων για να ενισχυθούν ουσιαστικά το εισόδημα και τα κοινωνικά δικαιώματα.
Οι αγώνες των εργαζομένων και του λαού μπορούν να έχουν αποτελέσματα. Αυτοί οι αγώνες είναι που κλυδωνίζουν το πολιτικό σύστημα και οδηγούν την ανάλγητη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στην κατάρρευση Η κρίση  του πολιτικού συστήματος και οι παλινωδίες των κομμάτων του δικομματισμού, υπογραμμίζουν ότι ο πιο κρίσιμος παράγοντας  για την διαμόρφωση των εξελίξεων είναι ο ίδιος ο λαός.
Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας



Απόφαση Γενικής Συνέλευσης Συλλόγου Δασκάλων:
Το ποτάμι δεν θα γυρίσει πίσω! Οι εργαζόμενοι και ο λαός θα νικήσουν την τρομοκρατία, τον εκβιασμό και την επίθεση στα δικαιώματά του από τη χούντα κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου και όσων πολιτικών δυνάμεων τη στηρίζουν! ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ!  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΝΟΕΜΒΡΗ  ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 7 μμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ Με το αναγγελθέν δημοψήφισμα, η κυβέρνηση των μνημονίων, της εργασιακής εξόντωσης  και του ξεπουλήματος της λαϊκής δημόσιας περιουσίας κλιμακώνει τον εκβιασμό της. Για τα "ιερά και όσια" της διεθνούς των τοκογλύφων, των ευρωπαϊκών πολυεθνικών και των ντόπιων εκμεταλλευτών δεν διστάζει να οδηγήσει το λαό στην ανοιχτή χρεοκοπία, έρμαιο των τοποτηρητών της τρόϊκα.  Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Η λαϊκή οργή δεν εκτονώνεται με δημοψηφίσματα, εκβιαστικά διλήμματα και αναμονή για κάλπες. Η οργή του λαού θα τους διώξει άμεσα μαζί με κάθε επίδοξο διαχειριστή του κοινωνικού πολέμου, τεχνοκράτη ή πολιτικό.ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ σε ένα λαϊκό μέτωπο αγώνα, ρήξης και ανατροπής .Για ν’ανατραπεί η πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ
Να φύγουν  η τρόικα, η Εποπτεία και κάθε διαχειριστής της επίθεσης.Για να ανατραπεί το μνημόνιο, η επαίσχυντη δανειακή σύμβαση και όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που έφερε μαζί της.Για ρήξη με την ΕΕ και το ΔΝΤ.ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΕΣ, ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ.Μπορούμε ΤΩΡΑ, με αποφασιστική δράση και συντονισμό να τους ρίξουμε οριστικά.
Το κίνημα των εκπαιδευτικών συμμετέχοντας στο ταξικό κίνηματων εργαζομένων αγωνίζεται για λαϊκή εξουσία.
ΟΛΟΙ ΤΗΝ  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΝΟΕΜΒΡΗ 
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 7 μμ 
ΣΤΗΝ KENΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.
ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ - ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ.
Για να βγει νικητής ο λαός και όχι ο φόβος!

Η Γενική Συνέλευση του
Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ν. Καρδίτσας
«Νικόλαος Πλαστήρας»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου