Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

"Δημοκρατία" και "antinews" στο παιχνίδι του χουντοτράγουδου εκ μέρους της ΝΔ!

Άποψη: Left-News

Μπρος στις καρέκλες της εξουσίας κάποιοι είναι ικανοί να αλλάξουν και την ιστορία! Με αφορμή το χθεσινό -Κυριακάτικο- ρεπορτάζ του Βήματος τα δεξιά, Νεοδημοκράτικα, Σαμαρικά έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ έχουν εξαπολύσει έναν αγώνα δρόμου για να κουκουλώσουν την υπόθεση στη σχολή Ευελπίδων εκεί όπου σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας ο νεαρός στρατιωτικός τραγούδησε τον ύμνο της χούντας μαζί με άλλους συναδέλφους του ενώ μίλησε για μύθο για τα όσα έγιναν στο Πολυτεχνείο.

Μια ματιά στα δεκάδες κείμενα που έχουν δημοσιευθεί στο διαδίκτυο, αρκεί για να αντιληφθεί κανείς το παιχνίδι που προσπαθεί να παίξει η ΝΔ σε βάρος της πραγματικής δημοκρατίας με στόχο μερικούς ψήφους παραπάνω από την εθνικιστική μερίδα του κόσμου. Και τι δεν διαβάσαμε. Πως υπάρχει συνωμοσία κατά των ενόπλων δυνάμεων, πως είναι παιχνίδι του Μπεγλίτη και του Φράγκου, πως ο νεαρός που κατηγορείτε για το χουντοτράγουδο ήταν αυτός που πήρε το στρατιωτικό άγημα και αποχώρησε από την παρέλαση της Θεσσαλονίκης (λες και κάτι σημαίνει αυτό!) και γι' αυτό τον “κυνηγούν”, πως ο λαός έχει ξυπνήσει και δεν τρομοκρατείται με αυτά τα σενάρια και άλλα πολλά.

Ένα πραγματικό συνονθύλευμα απόψεων πάνω σε ένα ζήτημα που είναι ξεκάθαρο! Αν ο συγκεκριμένος φοιτητής-στρατιωτικός έπραξε όπως αποκαλύπτει το Βήμα της Κυριακής πρέπει να διαγραφεί και αποπεμφθεί από τις ένοπλες δυνάμεις μαζί με τους συνοδοιπόρους του.

Πάμε όμως στο προκείμενο τώρα, που δεν είναι άλλο από τη ρητορική της ΝΔ πάνω στο ζήτημα με εξέχουσα παπαγαλάκια την Σαμαρική εφημερίδα “Δημοκρατία” και το γνωστό site "antinews", επίσης δεξιό και Σαμαρικό.

Σήμερα η εφημερίδα που παίρνει γραμμή απευθείας από τη Συγγρού, βγήκε με κεντρικό τίτλο: “Ποιοι φοβούνται τους νεαρούς Ευέλπιδες!"

Επεξηγηματικό για τον κεντρικό τίτλο “ Ο 22χρονος (αυριανός) αξιωματικός είχε στοχοποιηθεί (sic...) από τη ματαιωθείσα παρέλαση της Θεσσαλονίκης, όταν το τμήμα του είχε τραγουδήσει το “Μακεδονία ξακουστή” καταχειροκροτούμενο από όλους τους πολίτες” (sic 2).

Υπέρτιτλος: “Το...τραγούδι της 21ης Απριλίου (την ημέρα του Πολυτεχνείου και ο σκληρός αρχηγός της σχολής”.

Τι μας λέει λοιπόν η εφημερίδα και κατ επέκτασιν η ΝΔ; Ότι ο νεαρός υμνητής της χούντας -σύμφωνα πάντα με το Βήμα της Κυριακής- ότι και αν έκανε, είχε στοχοποιηθεί! Διότι αγωνίστηκε(!) μαζί με την υπόλοιπη κοινωνία για την πτώση της προηγούμενης Κυβέρνησης!

Επίσης, σύμφωνα με τα συμπεράσματα που μπορούν να βγουν από το κεντρικό τίτλο, “κάποιοι” -δεν μας αναφέρει ποιοι- τον φοβούνται! Για πιο λόγο; Κανείς δεν κατανοεί. Απλά φωτογραφίζει τον πρώην αρχηγό Φράγκο και τον πρώην υπουργό Άμυνας, Μπεγλίτη. Μα είναι δυνατόν, αυτοί οι δύο να φοβούνται ένα 22χρονο; Και δη ούτε καν στρατιωτικό; Επίσης δεν μας λέει η εφημερίδα αν συμφωνεί ή όχι με την πράξη του για το χουντοτράγουδο. Αφήνει όμως υπονοούμενα για το αν αυτό είναι τραγούδι της χούντας ή όχι...

Στο ίδιο μήκος και το antinews το οποίο δημοσιεύει κείμενο με τίτλο “Ψάχνουν να βρουν “σταγονίδια” για να πλήξουν τον πατριωτισμό των Ελλήνων”.

Και δείτε πόσο επικίνδυνη και ρηχή είναι η ανάλυση που γίνεται: Αρχικά, για τους λόγους που αναλύσαμε πιο πάνω, συγχαίουν τεχνηέντως τον πατριωτισμό με τον εθνικισμό και τη χούντα του Παπαδόπουλου. Ορμώμενοι από τον “πόλεμο” που άνοιξε ο Μπεγλίτης με τα στελέχη του στρατού και την πρόσφατη στήριξη του Σαμαρά στις Ε.Δ. κλείνουν το μάτι προς όλες τις κατευθύνσεις!

Επίσης τεχνηέντως συγχαίουν τους αγώνες της κοινωνίας με το στρατό! Μα είναι δυαντόν κάποιος να θεωρεί ως πράξη αντίστασης και χτύπημα στη προηγούμενη κυβέρνηση, αυτό που λέγεται πως έκανε με το τμήμα του κατά τη διάρκεια της 28ης Οκτωβρίου, ο νεαρός;

Στη συνέχεια, αφού αυθαίρετα παίρνουν ως δεδομένο πως ο νεαρός Ευέλπις έχει πέσει θύμα παγίδας(!), επί της ουσίας του δίνουν συγχαρητήρια αφού τόλμησε(!) να πάρει το τμήμα του και να τραγουδήσουν μαζί το “Μακεδονία ξακουστή”.

Και συνεχίζει ο σεναριογράφος (...): “Και επίσης, ερωτηματικό παραμένει το γεγονός ότι κάποιος έδωσε το ρεπορτάζ στην εφημερίδα του Ψυχάρη και δημοσιεύεται λίγα 24ωρα από τη στιγμή που ο γνωστός εκδότης συνέτρωγε με τον Μ. Βορίδη, γνωστό για τις θέσεις του”.

Ό,τι 'να 'ναι!

Με λίγα λόγια: Η ΝΔ θέλει ψήφους και εξουσία. Θα κάνει τα πάντα για να κερδίσει τη Κυβέρνηση. Θα προσπαθήσει να οικοδομήσει ξανά το αντιμνημονιακό της προφίλ με ΜΜΕ και blogs που θα εκθιάζουν τη μή υπογραφή Σαμαρά(!) προσπαθώντας να αλιεύσουν παράλληλα ακροδεξιούς-χουντικούς ψηφοφόρους.

Και επειδή ο συγγραφέας του antinews μάλλον δεν το αντιλήφθηκε, το κείμενό του βγάζει ως γενικό συμπέρασμα αυτό που είχε πει ο έτερος κάτοικος της...πολυκατοικίας τους και της συγκυβέρνησής τους, πλέον, Γ Καρατζαφέρης: "Ελάτε χουντικοί, ελάτε χρυσαυγίτες, ελάτε βασιλικοί..."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου