Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Μας κάνανε ...ριάλιτι!!!

Η ελληνική κρίση εμπνέει ριάλιτι σόου στη Βρετανία

Λονδίνο
Εκτός από δημοσιεύματα και σατιρικά βίντεο, τώρα η ελληνική οικονομική κρίση αποτελεί έμπνευση για ένα νέο «προκλητικό» τηλεπαιχνίδι με τίτλο «Go Greek for a week», δηλαδή «Γίνε Έλληνας για μία εβδομάδα», το οποίο κάνει πρεμιέρα στον βρετανικό τηλεοπτικό σταθμό Channel 4.
Σε αυτό το ριάλιτι, του οποίου έχουν ήδη προβληθεί τρία επεισόδια
στην Αγγλία, μετέχουν τρεις βρετανικές οικογένειες, οι οποίες προσπαθούν να ζήσουν σύμφωνα με την «κακή» ελληνική πραγματικότητα, που οδήγησε τη χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Μάλιστα σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του βρετανικού καναλιού, «οι προσωπικές εμπειρίες τριών χαρακτήρων που υποστηρίζονται από συνεντεύξεις ειδικών, διαμορφώνουν τους τρόπους φοροδιαφυγής, διαφθοράς και κακοδιαχείρισης που βοήθησαν την ελληνική οικονομία να βουλιάξει».
Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα του Channel 4, ήρωες είναι μια κομμώτρια, ένας οδηγός λεωφορείου και ένας χειρουργός.
«Μια 54χρονη κομμώτρια ανακαλύπτει τη γενναιοδωρία του ελληνικού συνταξιοδοτικού συστήματος, το οποίο εξακολουθεί να επιτρέπει σε κομμωτές, ζαχαροπλάστες, εκφωνητές ραδιοφώνου και πολίτες σε περίπου 600 επαγγέλματα, να συνταξιοδοτούνται στα 53 χρόνια και με το 90% του τελικού μισθού τους ως σύνταξη γιατί τα επαγγέλματά τους θεωρούνται βαρέα και ανθυγιεινά.
Ένας οδηγός λεωφορείου «θερίζει» τους καρπούς της ελληνικής προσέγγισης στις κρατικές υπηρεσίες, όπου οι οδηγοί λεωφορείων πληρώνονται στο διπλάσιο του εθνικού μισθού και παίρνουν μπόνους γιατί φτάνουν στη δουλειά τους νωρίς και γιατί ελέγχουν τα εισιτήρια.
Και ένας Βρετανός χειρουργός είναι ευτυχής που ανακαλύπτει πως αν πληρώνει τους φόρους αλά ελληνικά μπορεί να μεταμορφώσει το διαθέσιμο εισόδημά του»,
αναφέρει το κανάλι – παραλείποντας όμως να προσθέσει τις εργασιακές συνθήκες που επικρατούν τώρα στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου