Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Βενιζέλος προς δημάρχους: «Εύκολα κάνετε τους καλούς»

Τσάμπα λόγια ενός καλοπληρωμένου υπουργού... 

Με τους δημάρχους εκείνους που πήραν στα χέρια τους το θέμα στήριξης των φτωχών δημοτών τους απέναντι στο χαράτσι που καλούνται (καλούμαστε) να πληρώσουν εκβιαστικά, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, τα έβαλε χθες ο υπουργός Οικονομίας Ευάγγελος Βενιζέλος. Ας δούμε, λοιπόν, τι έβγαλε ο στόμας του Μπένυ σύμφωνα με δημοσίευμα (σ.σ. σε παρένθεση με κόκκινο το σχόλιό μας).


Το ρεπορτάζ έχει ως εξής:

Κατά τη συνέντευξη Τύπου, χθες Παρασκευή, όπου έγινε και η κατάθεση του προϋπολογισμού, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση κατά των δημάρχων «Δεν Πληρώνω»!
Ο κ. Βενιζέλος μίλησε για «τοπικό συντεχνιασμό και συνδικαλισμό» στον οποίο έχουν προσχωρήσει κάποιοι δήμαρχοι, υπογραμμίζοντας με έμφαση:
«Δεν είναι αυτοί οι αιρετοί και εμείς υπεύθυνοι για τα δύσκολα μέτρα. Αιρετοί είναι κατεξοχήν αυτοί που εκλέγονται στη Βουλή (Σ.Σ. Ωρε τι μας λες μεγάλε; Είσαι και... "εξέχων" νομικός και συνταγματολόγος, καθηγητής τρομάρα σου!!... Κι εμείς που νομίζαμε ότι και οι δήμαρχοι είναι εξίσου αιρετοί με τους βουλευτές!!!). Κανείς δεν πρέπει να κάνει τον καλό τσάμπα και εύκολα (σ.σ. Εσύ που μας το παίζεις σωτήρας της χώρας γι' αυτό καλοπληρώνεσαι;;). Δεν υπάρχουν οι τσάμπα συμπαθείς και οι επί πληρωμή δυσάρεστοι. Είναι ψέμα. Αυτό το τραγικό ψέμα πρέπει να σταματήσει». (σ.σ. Καιρός λοιπόν χοντρέ πολυλογά να σταματήσεις εσύ και τα παρεάκια σου τα ψέματα και τις κλεψιές σας...).
Παράλληλα, ζήτησε από τους δημάρχους να μην κάνουν τον αυτόκλητο διαμεσολαβητή ή υπερασπιστή αλλά όποια προβλήματα υπάρχουν στην περιοχή τους να λύνονται μέσω της διαδικασίας που έχει καθοριστεί με τη συνεργασία ΚΕΔΕ, ΔΕΗ και Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων. (σ.σ. Αλήθεια ακούς άραγε καμιά φορά τις λες; Τι βγάζει ο στόμας σου; Ο δημότης θα πάει στην ΚΕΔΕ και στη Γραμματεία; Κι όχι στο δήμαρχό του;;)


Επιπλέον, ο υπουργός Οικονομικών έριξε στους δήμους την ευθύνη για τα λάθος στοιχεία στους λογαριασμούς της ΔΕΗ (!!!!!!!!!!) σε σχέση με τα τετραγωνικά μέτρα και την τιμή ζώνης, τονίζοντας ότι θα διορθωθούν άμεσα τα λάθη με συνεργασία της ΚΕΔΕ, της ΔΕΗ και της Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.
Επιπλέον χαρακτήρισε το Ειδικό Τέλος «μικρό ασφάλιστρο κινδύνου» (σ.σ. από ποιον ...κίνδυνο άραγε τα ασφαλίζουμε τα σπίτια μας; Και μάλιστα με το έτσι θέλω!!;;;) προκειμένου να συνεχίσει να υπάρχει αγορά γενικότερα και ειδικότερα αγορά ακινήτων, ώστε τα ακίνητα που έχει κάποιος στην ιδιοκτησία του να συνεχίσουν να έχουν αξία (!!!!!!!!!!!!).

Αναφορικά με τις ελαφρύνσεις που σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών ο κ. Βενιζέλος έδωσε το παράδειγμα μητέρας με 16 παιδιά (!) που του έστειλε e-mail, λέγοντάς του ότι δεν μπορεί να πληρώσει τα χρήματα για το Τέλος (σ.σ. Σίγουρα δεν θα ήταν η μάνα του Αχιλλέα από τη Λάρισα, του παιδιού που έδωσε τη μούτζα στην παρέλαση!!):
«Έδωσα αμέσως εντολή όχι μόνο να μην πληρώσει το Τέλος η συγκεκριμένη οικογένεια αλλά και το ηλεκτρικό ρεύμα να είναι πάγια χορηγία της ΔΕΗ», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών. (σ.σ. Κάνα στοιχεία περισσότερο να το ελέγξουμε αν λες αλήθεια;; Και τι θα γίνει με τις οικογένειες των ανέργων;; Γιατί θα πρέπει να πληρώσουν πρώτα το χαράτσι και μετά να περάσουν απ' τις συμπληγάδες να να πάρουν πίσω τα λεφτά;; Πού θα βρουν να τα δώσουν;; Και γιατί να σε πιστέψουμε πως θα τα δώσεις πίσω, χοντρέ πολυλογά και τσάμπα μάγκα Βενιζέλε;;;)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου