Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Σκυλοκαβγάς ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ για το ποιος είναι ο μεγαλύτερος μούτσος των Εφοπλιστών

Καθημερινά η μαύρη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ αποδεικνύει όχι μόνο το πόσο αδίστακτη είναι στην εξυπηρέτηση των πιο ακραίων ταξικών συμφερόντων των εφοπλιστών και των βιομήχανων του Τουρισμού, αλλά επίσης τσακώνονται σαν τα σκυλιά για να αποδείξουν στα αφεντικά τους το ποιος είναι πιο χρήσιμος σε αυτούς. Ενδεικτικά τα όσα συνέβησαν σχετικά με την Άρση του Καμποτάζ που καταργεί κάθε εργασιακό δικαίωμα και την εξασφάλιση του δικαιώματος στους εφοπλιστές να ανεβάζουν στα πλοία τους Ένοπλους Μπράβους!
Την αρχή έκανε ο Μπουμπούκος του ΛΑΟΣ.Ο ακροδεξιός υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας ανακοίνωσε ότι η Άρση του Καμποτάζ και η αντιμετώπιση της πειρατείας αποτελούν τις προτεραιότητες της άθλιας συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ που προέκυψε μετά το Πραξικόπημα του ελληνικού κεφαλαίου, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ. Στόχος του υφυπουργού είναι η ψήφιση μέχρι την 20η Δεκεμβρίου του νομοσχεδίου για την κρουαζιέρα όπου προβλέπεται αφαίρεση των υπόλοιπων περιορισμών στην άρση του καμποτάζ, δηλαδή της υποχρέωσης υπογραφής ειδικών συμβάσεων από πλοιοκτήτριες εταιρείες που θέλουν να έχουν ελληνικό λιμάνι ως αρχικό λιμάνι επιβίβασης. Επίσης, σχετικά με το μεγάλο πρόβλημα της πειρατείας θα προβλέπεται η παρουσία ενόπλων φρουρών στα ελληνόκτητα ποντοπόρα πλοία.

Την ακόμη μεγαλύτερη λεηλασία των εργασιακών δικαιωμάτων των ναυτικών και την ανατροπή του Διεθνούς Δικαίου που απαγόρευε την παρουσία ενόπλων Μισθοφόρων στα ιδιωτικά πλοία ανακοίνωσε ο άνθρωπος των εφοπλιστών στο Λονδίνο κατά την διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΔΝΟ). Επιπλέον ο Α. Γεωργιάδης συναντήθηκε, με την Επιτροπή των Ελλήνων εφοπλιστών του Λονδίνου κατόπιν πρόσκλησης του προέδρου της Χ.Ι. Φαφαλιού, όπου οι εφοπλιστές για άλλη μία φορά διατύπωσαν τον προβληματισμό τους για την κατάργηση του αυτόνομου υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πριν από δύο σχεδόν χρόνια.

Φυσικά, οι Πασόκοι υπουργοί, παλιές καραβάνες της Διαπλοκής και της εξυπηρέτησης των συμφερόντων των εφοπλιστών δε θα άφηναν το Μπουμπούκο να παίζει μόνος του και να πουλάει μούρη στους εφοπλιστές! Πρόσφατα το φως της δημοσιότητας είδε μία πρώτη μορφή του νομοσχεδίου για την παροχή υπηρεσιών από ενόπλους ιδιώτες φρουρούς σε εμπορικά πλοία, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το «φαινόμενο της πειρατείας», που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Προστασίας Πολίτη, δηλαδή ο Χρ.Παπουτσής. Το νομοθέτημα ορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις έκδοσης σχετικής άδειας από τον πλοιοκτήτη ή το διαχειριστή του πλοίου, τα δικαιώματα των ναυτικών, τη χρήση των όπλων, τις υποχρεώσεις του πλοιάρχου και τυχόν ενδεχόμενες κυρώσεις σε τυχόν παράβαση, ενώ για την εφαρμογή του θα απαιτηθεί η υπογραφή τουλάχιστον τεσσάρων κοινών υπουργικών αποφάσεων.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, η σχετική άδεια παροχής ένοπλων υπηρεσιών θα είναι για έξι μήνες με δικαίωμα παράτασης και θα εκδίδεται κατόπιν αίτησης του πλοιοκτήτη ή της διαχειρίστριας εταιρείας, η οποία μπορεί να είναι εγκατεστημένη και να λειτουργεί νομίμως σε άλλο κράτος. Έ, να μη θίξουμε και τις «σημαίες ευκαιρίας» που εξασφαλίζουν αφορολόγητα στους Έλληνες πλοιοκτήτες και κτηνώδη εκμετάλλευση ξένων ναυτικών.

Η παροχή υπηρεσιών «για άμυνα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης», θα γίνεται από μέχρι έξι ένοπλους φρουρούς ιδιώτες, που δεν μπορεί να είναι μικρότεροι από 21 ετών και θα ανήκουν σε εταιρεία παροχής φύλαξης που είναι εγκαταστημένη σε κράτος μέλος της ΕΕ. Έ, να μη φροντίσουμε και τους δικούς μας ευρωπαίους επιχειρηματίες, πολλοί από αυτούς Απόστρατοι Αξιωματικοί με προϋπηρεσία σε αποστολές των στόλων του ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ στην περιοχή! Η πορεία του Ένοπλου Μπράβου είναι προδιαγραμμένη: Στρατό μέχρι τα 19, θητεία στις Ειδικές Δυνάμεις «για να γίνεις άνδρας» και μετά Μπράβος στην Σομαλία! Ουρά οι φτωχοί και άνεργοι που περιμένουν.

Φυσικά οι συντάκτες του νόμου πρέπει να κρατήσουν τα προσχήματα «καθορίζοντας ειδικές προϋποθέσεις για την εξασφάλιση της ασφάλειας του πλοίου και των επιβαινόντων σε αυτό, η ασφαλιστική κάλυψη και τα προσόντα των ιδιωτών φρουρών όπως και ο τύπος των όπλων και των πυρομαχικών και οι υποχρεώσεις του πλοιάρχου. Οι ιδιώτες φρουροί που θα παρέχουν υπηρεσίες επί του πλοίου θα τελούν υπό την εξουσία του πλοιάρχου, του εκπροσώπου του πλοιοκτήτη δηλαδή, ενώ όποιος ναυτικός μέλος του πληρώματος του πλοίου επιθυμήσει τη διακοπή της εργασίας του στο πλοίο, δύναται να καταγγείλει τη σύμβαση εργασίας και να επιστρέψει στη χώρα με δαπάνες του πλοιοκτήτη ή του διαχειριστή του πλοίου».

Οι δικαιολογίες που χρησιμοποιούν προκαλούν δάκρυα από τα γέλια, οργή και θυμό ανάλογα το πως θα το πάρει κανείς: «Στην περίπτωση διάπλου του πλοίου από περιοχές υψηλού κινδύνου για πειρατική επίθεση, η χρήση των όπλων και των πυρομαχικών των ιδιωτών φρουρών θα μπορεί να απαγορευθεί αν δοθούν οδηγίες από το Αρχηγείο του Λιμενικού. Ο πλοίαρχος υποχρεούται να ενημερώνει τις αρμόδιες αρχές παράκτιου κράτους κατά τον διάπλου για την ύπαρξη όπλων και πυρομαχικών ενώ σε περίπτωση παράβαση των όρων της άδειας, αυτή μπορεί να ανασταλεί». Δηλαδή θα περνούν τα πλοία των Ελλήνων εφοπλιστών και θα ενημερώνουν τις Σομαλικές αρχές.

Ήταν η σειρά του Μπουμπούκου πωλητή αισχρών διαστρεβλώσεων της ιστορίας και μαϊντανού των τηλεοπτικών παράθυρων που τον έκαναν γνωστό και του έδωσαν κυβερνητικό θώκο, να συνειδητοποιήσει ότι είναι άλλο πράγμα να στηρίζεις τις κυρίαρχες αστικές επιλογές και άλλο πράγμα να παρουσιάζεσαι εμπνευστής τους και να διαπραγματεύεσαι το μέλλον σου στο αστικό πολιτικό χρηματιστήριο, με βάση τα χατίρια που κάνεις τους εφοπλιστές.

Ε, όπως και να το κάνουμε, το ΠΑΣΟΚ και ο Χ.Παπουτσής, γνωστός και για το πέρασμα του από το Υπουργείο Ναυτιλίας, που έβαψε τα χέρια του στο αίμα των πνιγμένων του σαπιοκάραβου ΣΑΜΙΝΑ, έχει άλλη εμπειρία στην εξυπηρέτηση των εφοπλιστών, από τον νεοσσό της Ακροδεξιάς, Άδωνη Γεωργιάδη.

Ο Μπουμπούκος λοιπόν έχασε την ψυχραιμία του και σε συνεννόηση με το νεοφύρερ Γ.Καρατζαφέρη, βγήκε στην αντεπίθεση. Σύμφωνα με την αρθρογραφία «Επίθεση κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χ. Παπουτσή, εξαπέλυσε μιλώντας στη ΝΕΤ, ο υφυπ. Ναυτιλίας, Ά. Γεωργιάδης, με αφορμή τη ρύθμιση για την πειρατεία και συγκεκριμένα την παρουσία ένοπλων ιδιωτών φρουρών σε εμπορικά πλοία, και υπαινιγμούς για πολιτικούς που δεν έχουν δουλέψει ποτέ. Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ υποστήριξε ότι ο κ. Παπουτσής δεν είχε καμία αρμοδιότητα πάνω σε αυτό το θέμα, που αφορά καθαρά το υπουργείο Ναυτιλίας και πως χάρη στη δική του παρέμβαση αλλά και αυτή του υπουργού Μ. Χρυσοχοΐδη, αμβλύθηκαν οι αντιδράσεις του εφοπλιστικού κόσμου. Να μη βάζουμε σε θέσεις ευθύνης ανθρώπους που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους, γιατί είναι επικίνδυνοι", δήλωσε επίσης ο Ά. Γεωργιάδης φανερά ενοχλημένος για τη ρύθμιση Παπουτσή».

Τελευταίος και καταϊδρωμένος εμφανίστηκε ο αρχηγός της ΝΔ, που σήμερα εμφανίστηκε στον πλανήτη γη και φυσικά δε γνωρίζει ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ έχουν προσφέρει να πάντα στους βιομήχανους του τουρισμού και στους εφοπλιστές.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, σε χαιρετισμό που απηύθυνε στη Γενική Συνέλευση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, τόνισε ότι ο τουρισμός δεν αντιμετωπίστηκε ως προτεραιότητα: «Πολλές φορές αντιμετωπίστηκε με αδιαφορία. Κάποιες στιγμές με αναλγησία» είπε και συμπλήρωσε ότι αυτό πρέπει να σταματήσει. Ο τουρισμός αποτελεί συλλογική, Εθνική προτεραιότητα, υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι έχει ήδη προτείνει από τον Αύγουστο τη σύναψη «Συμβολαίου καλής πίστης και συνεργασίας» ανάμεσα σε κόμματα, κοινωνικούς εταίρους και συλλογικούς φορείς του τουρισμού, ώστε να δημιουργηθεί κοινό μέτωπο στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του κλάδου!

Φυσικά ο Αντώνης Σαμαράς δεν αναφέρεται στα εγκλήματα κατά των εργαζόμενων, στην κατάργηση των βαριών και ανθυγιεινών, δεν ξέρει τίποτε για την φοροδιαφυγή των ξενοδόχων, για τα οικολογικά εγκλήματα και το Βατοπαίδι.

Το μόνο που τον νοιάζει είναι τα κέρδη των ξενοδόχων και των εφοπλιστών (σ.σ. ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι και το πως οι ξενοδόχοι, όπως και άλλα πληττόμενα "μεσαία στρώματα" έβριζαν τον ΠΑΣΟΚο υπουργό, και στρέφονται προς δεξιούς, ακροδεξιούς, και λοιπους "εθνοσωτήρες" που τους τάζουν ότι θα μπορούν να ξεζουμίζουν ακόμα περισσότερο τους εργάτες). Ας δούμε τις προτάσεις του:

  • Συγκρότηση ξεκάθαρα αυτοτελούς Υπουργείου Τουρισμού για την θεσμική του εκπροσώπηση, υπό την άμεση εποπτεία του πρωθυπουργού.
  • Σύσταση εταιρίας μάρκετινγκ με σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.
  • Ολοκλήρωση του θεσμικού πλαισίου για όλες τις ειδικές μορφές Τουρισμού και κάλυψη των κενών σε υποδομές, όπως μαρίνες, γήπεδα γκολφ και συνεδριακές εγκαταστάσεις.
  • Προσπάθεια για μείωση του ΦΠΑ στο σύνολο του τουριστικού πακέτου, σε 4,5% και διατήρηση του μειωμένου συντελεστή για τα νησιά του Αιγαίου, με επέκταση της ρύθμισης και για τα νησιά του Ιονίου.
  • Πλήρης άρση του καμποτάζ.
  • Μείωση της γραφειοκρατίας για την ταχύτερη υλοποίηση των επενδύσεων και την δημιουργία θετικού επενδυτικού κλίματος.
  • Αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης.
  • Εκπόνηση νέας Στρατηγικής Αερομεταφορών, με μείωση των τελών στα αεροδρόμια της χώρας.
  • Άμεση εφαρμογή όσων ρυθμίζει ο νόμος για τα σύνθετα τουριστικά καταλύματα.
  • Εκπόνηση αυτόνομου στρατηγικού σχεδιασμού για την Αθήνα με σκοπό την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητάς της ως τουριστικός προορισμός.
Δηλαδή, ξεπουλήστε κάθε δημόσια περιουσία, χτίστε τα πάντα, μειώστε τη φορολογία, καταργήστε κάθε εργασιακό δικαίωμα.

Απαιτείται τώρα ο Λαϊκός Ξεσηκωμός.

Να διώξουμε τη Χούντα του Παπαδήμου, των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-Ε.Ε.-ΔΝΤ, των τραπεζιτών, εργολάβων, εφοπλιστών, καναλαρχών. Να βγούμε τώρα από Ε.Ε.-ΕΥΡΩ-ΝΑΤΟ.

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ.

Όλοι στη μεγάλη Πανεργατική Απεργία της 1ης Δεκέμβρη που πρέπει να είναι μέρα Αντίστασης, Ανατροπής και Νίκης για τον κόσμο της εργασίας.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου