Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

ΔΕΗ: Κλιμακώνεται η αντίδραση παρά τη τρομοκρατία!

Δείτε (πάνω) ζωντανή εικόνα από τη Μεσογείων

Παρά την τρομοκράτηση των συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ με τη παρουσία και το τελεσίγραφο του εισαγγελέα πρωτοδικών, συνεχίζεται και κλιμακώνεται η αντίδραση τόσο της ΓΕΝΟΠ όσο και αλληλέγγυων οι οποίοι σπεύδουν να ενισχύσουν τη περιφρούρηση στο κτίριο της ΔΕΗ επί της Μεσογείων. 
Στο κέντρο έκδοσης εντολών διακοπής ρεύματος της ΔΕΗ μετέβη το μεσημέρι ο εισαγγελέας πρωτοδικών Γιάννης Δραγάτσης ο οποίος σύμφωνα με την Ομοσπονδία, έδωσε προθεσμία έως τις 8 το βράδυ, προκειμένου να αποχωρήσουν από το κτίριο της οδού Μεσογείων.


Ο εισαγγελέας πρωτοδικών προειδοποίησε ότι σε περίπτωση που δεν αποχωρήσουν τα μέλη της ΓΕΝΟΠ θα διατάξει την εκκένωση του κτηρίου. Οι συνδικαλιστές από την πλευρά τους δηλώνουν ωστόσο ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσουν.

Χθες η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου, διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για την κατάληψη στο Κέντρο Διακοπών Ρεύματος, αναθέτοντας την υπόθεση στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση.

Εντολή της εισαγγελέως είναι να σχηματίζονται δικογραφίες με την διαδικασία του αυτοφώρου, με σύλληψη δηλαδή των υπαιτίων, για όσες περιπτώσεις διαπιστώνεται η διάπραξη αδικημάτων που διώκονται αυτεπάγγελτα.

Ερωτηθείς για την εισαγγελική παρέμβαση μετά από σχετική μηνυτήρια αναφορά της διοίκησης της ΔΕΗ για τη συνεχιζόμενη κατάληψη, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Νίκος Φωτόπουλος δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι δεν φοβούνται και θα παραμείνουν στο χώρο της κατάληψης.

Μανώλης Γλέζος και Παναγιώτης Κουρουμπλής
στην κατάληψη της ΔΕΗ πριν τα μεσάνυχτα,
και μετά το τέλος της συγκέντρωσης του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου