Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2011

Θετικός ο Κουβέλης σε μετεκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ

Η Δημοκρατική Αριστερά δεν αδιαφορεί για την κυβερνητική εξουσία, δηλώνει σε συνέντευξή του ο Φ. Κουβέλης και απαντά θετικά στο ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας της Δημοκρατικής Αριστεράς με το ΠΑΣΟΚ και άλλες κεντροαριστερές δυνάμεις.
Μιλώντας στα Νέα Σαββατοκύριακο προσθέτει ότι οι συνεργασίες είναι θέμα πολιτικού περιεχομένου και τονίζει ότι ο ίδιος δεν θα μπορούσε να συνυπάρξει σε μια κυβέρνηση με τις απόψεις του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού.

Δηλώνει ότι θα ψηφίσει μέτρα της κυβέρνησης Παπαδήμου, εάν αυτά είναι σωστά, ενώ ερωτηθείς ποια είναι η γνώμη του για τον νέο πρωθυπουργό απαντά ότι είναι θετική. Μιλώντας ωστόσο για την κυβέρνηση, αναφέρει ότι οι 49 υπουργοί μαρτυρούν τον συμψηφιστικό της χαρακτήρα.
Τέλος, ερωτηθείς γιατί δεν έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον Λουκά Παπαδήμο απαντά ότι «ήταν μια επιλογή στο πλαίσιο του συντηρητικού τόξου του πολιτικού συστήματος. Η συγκρότηση αυτού του τόξου απέκλεισε εκ των προτέρων τις άλλες πολιτικές δυνάμεις και τούτο ανεξάρτητα από το τι θα έπρατταν οι άλλες πολιτικές δυνάμεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου