Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Καταγγέλλει για παζάρι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ο Αλέξης Τσίπρας

BINTEO: "Kατηγορώ" του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, σε Γ. Παπανδρέου και Α. Σαμαρά, για τη συμφωνία συγκρότησης μεταβατικής κυβέρνησης 

Για παρασκήνιο που συντελέστηκε στις πλάτες του ελληνικού λαού, έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε σημερινή συνέντευξη Τύπου.
"Όλες αυτές τις μέρες ζήσαμε ένα απίστευτο παρασκήνιο στις πλάτες του ελληνικού λαού.
Στόχος τους να εμποδίσουν τη λαϊκή ετυμηγορία. Ο κ. Παπανδρέου, παρόλο που αναγκάζεται υπό το βάρος των λαϊκών κινητοποιήσεων να εγκαταλείψει το Μέγαρο Μαξίμου, από το αποτέλεσμα του παρασκηνιακού μαγειρείου και των διαβουλεύσεων θα πρέπει μάλλον να αισθάνεται ανακουφισμένος.
Ο πρωθυπουργός, που μας έβαλε στα κρυφά στο ΔΝΤ, που συμφώνησε δανειακές συμβάσεις υποτέλειας, δίχως να τις φέρει στη Βουλή, δεν θα θέσει τελικά τις επιλογές του στην κρίση του λαού. Θα τις φορτώσει στον επόμενο.
Ο κ. Σαμαράς ξεκίνησε νωρίτερα από όσο μπορούσαμε να φανταστούμε τις εκπτώσεις. Αρχικά αποδέχτηκε τη δανειακή σύμβαση που όλο το προηγούμενο διάστημα κατηγορούσε. Στο τέλος αποδέχεται και τα δεινά των σκληρών μέτρων που αυτή θα αποφέρει. Από το «οι μάσκες έπεσαν» κατέληξε μέσα σε 24 ώρες στο «είμαι αποφασισμένος να βοηθήσω", δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για πολιτική εκτροπή και ζήτησε εκλογές άμεσα με απλή αναλογική:
"Πρόκειται για μια επιλογή εκτροπής και εθνικής καταρράκωσης. Καλούμε τον ελληνικό λαό, καλούμε όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα της μέχρι χθες πολιτικής και κομματικής τους τοποθέτησης, να μην χαμηλώσουν το φρόνημα. Να μη σκύψουν το κεφάλι.
Γνωρίζουμε ότι η κυρίαρχη προπαγάνδα θα αναπαραχθεί και από τα ΜΜΕ και θα αναπαράγει τους κυρίαρχους εκβιασμούς. Μην τρομοκρατήστε. Μην τους αφήνετε να σας εκβιάσουν, μην τους αφήνετε να βάλουν τη δημοκρατία στο απόσπασμα. Όταν ο λαός μας θέλει, έχει τη δύναμη και μπορεί να τους ανατρέψει.
Οι εκλογές πρέπει να γίνουν άμεσα και με απλή αναλογική. Αυτή είναι η μόνη λύση της ομαλότητας και η μόνη προοπτική αποκατάστασης της κοινωνικής συνοχής", πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ,  ο Γιώργος Παπανδρέου αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το Μέγαρο Μαξίμου υπό το βάρος των λαϊκών κινητοποιήσεων και κάλεσε το λαό να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις ενάντια στην οικονομική πολιτική των Βρυξελλών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου