Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Σχολή Ευελπίδων: Γιός ακροδεξιός, πατέρας ακροδεξιός τραμπούκος!

Ντοκουμέντο:
δημοσίευμα του 1982,
που δείχνει ότι η ιστορία στη ΣΣΕ,
επαναλαμβάνεται
Σύμφωνα με την αρθρογραφία, ο Ταξίαρχος πατέρας συναντήθηκε με τον 4ετή Εύελπι γιο στη Σχολή Ευελπίδων, μετά τον σάλο που έχει ξεσπάσει με τις αποκαλύψεις για τη γιορτή της Χούντας ανήμερα της επετείου της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου, με τους αλαλάζοντες Ευέλπιδες να τραγουδούν τον ύμνο της Χούντας.
Να σημειώσουμε ότι ο 22χρονος Εύελπις ήταν Αρχηγός της Σχολής, αν και υπήρχε καλύτερος σε επιδόσεις Εύελπις ο οποίος όμως δεν ήταν “των Όπλων” αλλά των “Σωμάτων” και σ΄ αυτές τις περιπτώσεις επιλέγεται ο Αρχηγός από τα πρώτα.

Μια ματιά όμως στο παρελθόν αποδεικνύει ότι «σόι πάει το βασίλειο».
Και ο πατέρας Ταξίαρχος ήταν δράστης και μάλιστα πρωταγωνιστής δραματικού τραμπούκικου επεισοδίου στη Σχολή Ευελπίδων. Επίσης Αρχηγός, είχε επιτεθεί εναντίον συναδέλφου του με αποτέλεσμα να του αφαιρεθεί η Αρχηγία.
Δεν διώχθηκε όμως από την Σχολή Ευελπίδων καθώς «έπεσε στα μαλακά». Φυσικά η ακροδεξιά
και ο τραμπούκος δεν κρύβονται και συχνές είναι οι κατηγορίες για την εμφάνιση αυτών των στοιχείων της προσωπικότητας του κατά τη διάρκεια της καριέρας του.
Μάλιστα, είχε επιβραβευτεί αυτό από τις κυβερνήσεις των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ καθώς προηγούμενοι ΥΕΘΑ τον έστειλαν ως Ακόλουθος Άμυνας σε χώρα των Βαλκανίων και είχε υπηρετήσει στο ΕΠΥΕΘΑ επί Β.Μεϊμαράκη.

Σχολή Ευελπίδων: η ιστορία επαναλαμβάνεται
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η αποκάλυψη του onalert.gr που φωτίζει ξεχασμένες πτυχές του σχετικά πρόσφατου παρελθόντος της Σχολής Ευελπίδων, αποδεικνύοντας το ακροδεξιό και εθνικιστικό κλίμα που επικρατούσε (;) στην Σχολή Ευελπίδων, την ακροδεξιά και τραμπούκικη δράση του πατέρα Ταξίαρχου, αλλά και την επιχείρηση δικαιολόγησης και συγκάλυψης των αλήτικων επιθέσεων από το κόμμα της ΝΔ!


Σύμφωνα λοιπόν με το άρθρο:
«Η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων είχε απασχολήσει τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων το1982. Τότε, που το ΠΑΣΟΚ μετρούσε ένα χρόνο στην εξουσία και είχε καταργήσει τα περιβόητα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων για την είσοδο στις στρατιωτικές σχολές.

Θύμα τότε ήταν ένας πρωτοετής εύελπις, ο Παπαϊορδανίδης, που -κατά τα δημοσιεύματα της εποχής- τον είχαν«καρφώσει» συμμαθητές του ότι κάποτε είχε βρεθεί σε συγκέντρωση του ΚΚΕ ή κατά άλλους στα γραφεία της ΚΝΕ. Τι έγινε; Σύμφωνα πάντα με δημοσιεύματα της εποχής,την υπόθεση είχαν αναλάβει να «ξεκαθαρίσουν» ο αρχηγός των τεταρτοετών της σχολής, που συμβαίνει να είναι πατέρας του εύελπι, που πρωταγωνίστησε στα γεγονότα της 17 Νοεμβρίου στη ΣΣΕ φέτος.

Έτσι, λοιπόν, ο τότε αρχηγός των τεταρτοετών της σχολής, που ήταν γιος συνταγματάρχη κι αδελφός του αρχηγού άλλης τάξης στη σχολή, μαζί με άλλους οχτώ συμμαθητές του προσέφυγαν σε μια άτυπου χαρακτήρα ανάκριση. Ο πρωτοετής κατέληξε στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο από το ξύλο.

Το θέμα, όμως, πήρε πολιτικές διαστάσεις εντός και εκτός Βουλής. Ο Ευ. Αβέρωφ, τότε πρόεδρος της Ν.Δ.,κατηγόρησε την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ότι "υπέχει ευθύνες για την ανοχή την οποία επιδεικνύει στις προσπάθειες του ΚΚΕ να αλώσει τις ένοπλες δυνάμεις". Από την άλλη, ο φιλοκυβερνητικός Τύπος μιλούσε για "νέα ΕΣΑ", το ΚΚΕ για «χοντροκομμένη προβοκάτσια» και από το Πεντάγωνο έλεγαν ότι οι εννέα ευέλπιδες θα παραπέμπονταν στο Πειθαρχικό με το ερώτημα της αποπομπής και διέρρεαν ότι τα αδικήματά τους ανήκουν στην αρμοδιότητα του Διαρκούς Στρατοδικείου.

Άλλο τι έλεγαν, άλλο τι έγινε... Το Πειθαρχικό της Ευελπίδων θεώρησε ότι δεν συνέτρεχε κανένας λόγος αποβολής,τα περί Στρατοδικείου ξεχάστηκαν, ο αρχηγός της τάξης τιμωρήθηκε με 40 μέρες φυλακή κι οι άλλοι οκτώ με 30, πρακτικά όσες θα έτρωγαν και για κάποιο τρέχον πειθαρχικό παράπτωμα. Οι ποινές δεν τελείωσαν εκεί. Επεκτάθηκαν και στον Παπαιορδανίδη -αυτόν που έκαναν μαύρο στο ξύλο- με μια 20άρα με το σκεπτικό ότι εξέθεσε σε βέβηλα μάτια τα εσωτερικά του άβατου της σχολής.

Ο Παπαϊορδανίδης επέστρεψε στη ΣΣΕ, αλλά μόνον για λίγους μήνες. Κάποια «αόρατη» δύναμη στη σχολή είχε δώσει γραμμή να μην του μιλάει και να μην τον πλησιάζει κανένας. Απογοητευμένος εγκατέλειψε το στρατό για πάντα, ενώ εκείνοι που τον είχαν βασανίσει παρελάμβαναν τα ξίφη τους από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Υ.Γ. Όταν συνεδρίαζε το πειθαρχικό, θυμούνται κάποιοι, στο διάλλειμα βρισκόταν στο πλευρό του ο συνταγματάρχης πατέρας του, αλλά και -χωρίς να κρατούν προσχήματα- τα μέλη του πειθαρχικού. Λεπτομέρειες;».


Εμείς από την πρώτη στιγμή τοποθετηθήκαμε για το γεγονός τονίζοντας ότι ο Διοικητής της Σχολής Ευελπίδων και ο ακροδεξιός Εύελπις πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά για τις πράξεις τους, όμως αποτελούν απλά γρανάζια στην αντιδραστική εκπαίδευση που παρέχεται στις Στρατιωτικές Σχολές, αποκρύπτοντας τις σοβαρές αντιδραστικές τομές που σχεδιάζονται στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας που έχει επικεφαλής τον πολιτευτή της ΝΔ Αβραμόπουλο, της ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά που κυριαρχείται πλέον από το Ακροδεξιό και Πολεμοκάπηλο ΔΙΚΤΥΟ 21!

Στον σύγχρονο Κοινοβουλευτικό Ολοκληρωτισμό η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων πρέπει να γαλουχήσουν την νέα γενιά αξιωματικών ώστε να είναι προετοιμασμένη για θερμά πολεμικά επεισόδια που θα προκαλέσει ο ιμπεριαλιστικός ανταγωνισμός μεταξύ των κρατών Ελλάδας-Τουρκίας, για την συμμετοχή τους στις δολοφονικές αποστολές των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ, αλλά και για να κατέβουν στο δρόμο σε ρόλο Απεργοσπάστη, αναλαμβάνοντας επίσης αποστολές Καταστολής των κοινωνικών κινημάτων.

Η Χούντα των Συνταγματαρχών πάει χέρι-χέρι με τη Χούντα του Παπαδήμου, συγκυβερνά πλέον στο πλαίσιο της πολιτικής συμφωνίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, δανείζει τα εμετικά της συνθήματα για τους γειτονικούς λαούς και τον «κουμουνιστικό κίνδυνο». Ο Στρατιωτικός Κανονισμός και οι Διαταγές του ΓΕΣ είναι κουρελόχαρτα, δεν εφαρμόζονται πρώτα από όλα στην Σχολή Ευελπίδων, εκεί που εκπαιδεύονται οι αυριανοί αξιωματικοί που σύμφωνα με τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα του εκάστοτε ΥΕΘΑ, θα έπρεπε να τα διαφυλάξουν ως κόρη οφθαλμού. Αντίθετα το καψόνι, η εθνικιστική προπαγάνδα και η απαξίωση των κοινωνικών αγώνων είναι καθεστώς στις Στρατιωτικές Σχολές.

Αυτά που τους μαθαίνουν στην Ευελπίδων σύντομα εφαρμόζουν οι νεαροί αξιωματικοί πρώτα από όλα στα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων, όπου οι καταγγελίες των συναδέλφων φαντάρων είναι συνεχείς.

Όμως το ΓΕΣ και ο ΥΕΘΑ Αβραμόπουλος αδιαφορούν και συγκαλύπτουν.

Ανακοίνωση από το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου