Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Σήμερα διακυβεύεται η εθνική μας ανεξαρτησία

Διακήρυξη αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης - Κάλεσμα σε κοινό αγώνα

Η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα μπροστά σε πρωτοφανείς και δραματικές εξελίξεις. Διακυβεύεται το παρόν και το μέλλον της ως ανεξάρτητης και βιώσιμης χώρας. Κατά συνέπεια, το πρόβλημά της είναι σήμερα πρόβλημα επιβίωσης, πρόβλημα κοινωνικό, πατριωτικό και όχι απλώς πρόβλημα χρέους. Η απαίτηση των δανειστών να οδηγηθεί η χώρα σε συντεταγμένη χρεωκοπία με στόχο την αδιάκοπη πληρωμή των τόκων και των χρεωλυσίων και με συνέπεια τη στάση πληρωμών στο εσωτερικό, σε συνδυασμό με την απαίτηση να τους δοθεί ως αντιπαροχή ο δημόσιος πλούτος, υποθηκεύει την ανεξαρτησία της χώρας και την επιβίωση του ελληνικού λαού.


Σήμερα, 70 χρόνια μετά την ίδρυση του ΕΑΜ, διακυβεύεται η εθνική ανεξαρτησία, καταπατείται το Σύνταγμα και υποθηκεύεται η επιβίωση μεγάλου μέρους του ελληνικού λαού. Εμείς, αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, δεν μπορούμε να μείνουμε άπραγοι. Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην Ιστορία, απέναντι σε εκείνους που θυσιάστηκαν για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι, αλλά και απέναντι στον εαυτό μας, απευθυνόμαστε στις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις που ελπίζουν σε ένα διαφορετικό μέλλον από το ζοφερό του Μνημονίου και καλούμε σε κοινόν αγώνα με στόχο:
* Την άμεση απεμπλοκή της χώρας από το Μνημόνιο και την εκδίωξη της τρόικας.
* Την ανάκτηση και την κατοχύρωση της λαϊκής κυριαρχίας.
* Την αναδιανομή του πλούτου υπέρ αυτών που τον δημιουργούν και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
Κατά συνέπεια:

Καλούμε τους Έλληνες πατριώτες να απεγκλωβιστούν από τον δογματισμό και την καταστροφική πολιτική των μνημονιακών και νεοφιλελεύθερων κομμάτων, τα οποία είναι δέσμια της πολιτικής μας εξάρτησης και των συμφερόντων του ελληνικού και του ξένου κεφαλαίου.

Καλούμε τους Έλληνες πατριώτες, που συναισθάνονται την ευθύνη και την ανάγκη για κοινό αγώνα για τη σωτηρία της ελληνικής κοινωνίας από τη λαίλαπα της τρόικας και του Μνημονίου, σε αγωνιστική συνεργασία με άμεσο στόχο την ανατροπή των κυβερνήσεων του Μνημονίου και την αλλαγή των συσχετισμών και πολιτικών δυνάμεων, ώστε η λαϊκή πλειοψηφία να επιβάλει την αλλαγή της διακυβέρνησης και της πορείας της χώρας. Καλούμε σε αγώνα για μια κυβέρνηση σωτηρίας της πατρίδας. Για μια κυβέρνηση που θα φέρει τον λαό στην εξουσία.

Υπογράφουν:
Δημησάνου Ρίκα (Αθήνα), Ενωτιάδη Άννα (Χαλκίδα), Θεοχάρης Βαγγέλης (Χαλκίδα), Κουράση Ντίνα (Αθήνα) Μιχαηλίδης Λάζαρος (Θεσσαλονίκη), Μιχαλόπουλος Αλέκος (Αθήνα), Μιχαλοπούλου Στέλλα (Αθήνα), Λιβιεράτος Δημήτρης (Αθήνα), Αναγνώστου Ευτυχία (Αθήνα), Κωστόπουλος Κώστας (Καρδίτα), Καλαμάκης Αχιλλέας (Αμπελικό Καρδίτσας), Παπαδάκη Ναυσικά (Πεύκη Αττικής), Γεωργακάκη Ευτυχία (Ιεράπετρα), Γαϊτανάκης Γιάννης (Ιεράπετρα), Καλυβάς Κώστας (Ιεράπετρα), Δραγασάκη Μαρία (Ιεράπετρα), Ραπτόπουλος Δημοσθένης (Ηράκλειο) Αμπουλέρης Δημήτρης (Σητεία), Πατατούκος Κώστας (Σητεία), Χατζηδάκης Γιώργος (Αγ. Νικόλαος), Ρόρος Περικλής (Αγρίνιο), Μπαρχαμπάς Επαμεινώνδας ( Αγρίνιο), Βέτσας Θεοφάνης (Αγρίνιο), Μαρτίνης Μιχάλης (Αλεξανδρούπολη), Μπουτζικλής Ευάγγελος (Αλεξανδρούπολη), Γιακουσίης Θέμης (Αλεξανδρούπολη), Γκιούρδα Όλγα (Αλεξανδρούπολη), Αντωνόπουλος Ηλίας (Πάτρα), Τζούτη Ειρήνη (Πάτρα), Σαΐτης Βασίλης (Λάρισα), Αθανασίου Νίκος (Τύρναβος), Γκούρος Κώστας (Λάρισα), Κοτούλα Θεοδώρα (Λάρισα), Πολύμερος Χαρίλαος (Λάρισα), Κούρα Ολυμπία (Λάρισα), Πουπούλης Μιχάλης (Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης), Σιγανός Μανώλης (Αγ. Νικόλαος), Βήττας Χρήστος (Αθήνα), Σέργης Μανώλης (Αθήνα), Νάτσικας Λάμπρος (Άρτα), Πεσλής Δημήτρης (Άρτα), Σπήλιος Ευστάθιος (Άρτα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου