Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

«Ενωτική Κίνηση» Κοτζιά, Κουρουμπλή, Μητρόπουλου, Τσουκαλά , Κωτσακά

Η νέα πολιτική κίνηση των Νίκου Κοτζιά, Αλέξη Μητρόπουλου, Παναγιώτη Κουρουμπλή, Αντώνη Κωτσακά και Δημήτρη Τσουκαλά, «Ενωτική Κίνηση» παρουσίασε την ιδρυτική της διακήρυξη το πρωί της Τετάρτης σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε στην ΕΣΗΕΑ. Η «Ενωτική Κίνηση» όπως εξήγησαν οι ίδιοι φιλοδοξεί να δώσει «πολιτική έκφραση στον κόσμο που ολοένα και περισσότερο αποδεσμεύεται από τα κόμματα και εναντιώνεται στα μνημόνια».

«Είμαστε μία Κίνηση Ενότητας με πολιτική συμμαχιών. Στο επίκεντρο της κίνησής μας βρίσκονται το κοινωνικό ζήτημα και ο πατριωτισμός. Είμαστε μια κίνηση που ενωτικά παίρνει πρωτοβουλία ανασύνταξης της Δημοκρατικής Παράταξης. Μια κίνηση που συγκρούεται με το μνημόνιο και τις νέες μνημονιακές πολιτικές» τόνισε ο κ. Νίκος Κοτζιάς και συμπλήρωσε «τείνουμε προς άρση της κυριαρχίας του λαού και της χώρας με την κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα που την στηρίζουν να υποκύπτουν στους συνεχείς εκβιασμούς Μέρκελ-Σαρκοζί και στις συνεχείς παραβιάσεις των Συνθηκών της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Από την πλευρά του ο καθηγητής Αλέξανδρος Μητρόπουλος είπε: «Τα πολιτικά κόμματα δέχονται τους εκβιασμούς και στη συνέχεια τους μεταφέρουν στους πολίτες, αντί να καταγγείλουν τον κ. Όλι Ρεν ότι υπερβαίνει τις αρμοδιότητές του. Η χώρα μας έφτασε έως εδώ από την ψοφοδεή υποτέλεια του πολιτικού προσωπικού περισσότερο και όχι τόσο από τα δημοσιονομικά. Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς θα βάλει την υπογραφή που απαιτεί η τρόικα διότι δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά μετά τις συνεχείς εκχωρήσεις τις οποίες αποδέχθηκε».
Ο Δημήτρης Τσουκαλάς, πρώην πρόεδρος της ΟΤΟΕ, εξήγησε πως «Ο πόλεμος που έχει ξεκινήσει είναι ανάμεσα στους λαούς και τις τράπεζες» και δήλωσε βέβαιος ότι «η Ενωτική Κίνηση μπορεί να δώσει το όραμα του ξεσηκωμού στον κόσμο που βράζει και θέλει όραμα και αριστερή ηγεσία να τον οδηγήσει».
«Δεν θέλουμε να αποδειχθούμε ούτε υπήκοοι ούτε και υπάκουοι» ανέφερε ο ανεξάρτητος βουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Τα μέλη της Ενωτικής Κίνησης δεν απέκλεισαν ούτε και το ενδεχόμενο συμμετοχής τους στις επικείμενες εκλογές.
«Σήμερα πλειοψηφία είναι οι δυνάμεις με προοδευτικό προσανατολισμό και εμείς φιλοδοξούμε να λειτουργήσουμε ως καταλύτης για συνεργασίες οι οποίες μπορεί να είναι εκλογικές» ανέφερε ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αντώνης Κοτσακάς.
Τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής ενημέρωσαν ότι από αύριο τίθεται σε λειτουργία και η ηλεκτρονική σελίδα στη διεύθυνση www.enotiki.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου