Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Άκερμαν: Ανυπολόγιστες θα είναι οι ζημιές από την ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

Ανυπολόγιστη δευτερογενή ζημιά θα προκαλούσε η ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, δήλωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας Deutsche Bank, Γιόζεφ Άκερμαν ενώ τόνισε ότι η έξοδός της Ελλάδας θα καθιστούσε λιγότερο πιθανό να πληρώσει τα χρέη της. Την ίδια ώρα, οι συζητήσεις μεταξύ των αναλυτών για το ενδεχόμενο διάσπασης της Ευρωζώνης έχει διευρυνθεί, σύμφωνα με το δημοσίευμα του πρακτορείου «Reuters», με τίτλο «Η κρίση χρέους απλώνεται στο κέντρο της Ευρώπης«, την ώρα που η Γερμανία έχει απορρίψει τις περισσότερες, προτεινόμενες λύσεις για έξοδο από την κρίση.

Πιθανή διάσπαση της Ευρωζώνης θα προκαλούσε μιας μεγάλης κλίμακας ύφεση, συμφώνησε ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, Κις ντε Γιάγκερ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σε συνέντευξή του στο ρ/σ BNP. «Αυτό μπορεί να είναι μία συνέπεια της διάσπασης της Ευρωζώνης» είπε ο κ. Γιάγκερ.
Πρέπει να ληφθούν αποφάσεις πολύ γρήγορα, τόνισε ο πρόεδρος της Goldman Sachs Asset Management, Τζιμ Ο’ Νιλ, μιλώντας για την κρίση στην Ευρωζώνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου