Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Αλ. Τσίπρας: Να πει την αλήθεια ο πρωθυπουργός γιατί φθάσαμε ως εδώ

«Θα περίμενα από τον πρωθυπουργό, που ζήτησε νέες θυσίες από τον λαό, να πει την αλήθεια γιατί φθάσαμε έως εδώ», δήλωσε ο κ. Τσίπρας σε συνέντευξη Τύπου
«Δεν περιμένω κάτι ιδιαίτερο από τη συνάντηση Παπαδήμου - Γιούνκερ. Θα περίμενα, όμως, από τον πρωθυπουργό, που ζήτησε νέες θυσίες από τον ελληνικό λαό στο όνομα μιας συμφωνίας, που βρίσκεται στον αέρα, να πει την αλήθεια γιατί φθάσαμε έως εδώ», δήλωσε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παρέθεσε από κοινού με μέλη του προεδρείου του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.
«Ο κ. Λουκάς Παπαδήμος ήταν διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος την περίοδο της ανάπτυξης και όταν οι ελληνικές τράπεζες ενεχυρίαζαν ομόλογα στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα», είπε ακόμη ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι ο λαός θα πρέπει να γνωρίζει γιατί τα τελευταία 15 χρόνια η Ελλάδα πλήρωσε 156 δισ. ευρώ σε τόκους, επειδή η ΕΚΤ λειτουργούσε με τη δογματική λογική του Μάαστριχτ.
Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στο θέμα των ενυπόγραφων δεσμεύσεων που ζητούνται για την απεμπλοκή της έκτης δόσης, για να αναρωτηθεί «αν το θέμα είναι το αν θα υπογράψει ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, ή αν θα διαπράξει το έγκλημα με την υλοποίηση μιας συμφωνίας, που θα βυθίσει τη χώρα ακόμη περισσότερο στην ύφεση και την καταστροφή».
Ταυτόχρονα ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, σημειώνοντας ότι το πρόβλημα είναι πως «ο κ. Καρατζαφέρης τείνει να γίνει σταθερός συνομιλητής στα κεντρικά δελτία ειδήσεων σε πολλά ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια και μπαίνει κάθε μέρα στα σπίτια μας ο ίδιος και ο ακροδεξιός του λόγος, ως κυρίαρχος», προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση Παπανδρέου είναι εκείνη που έκανε political correct τον ΛΑΟΣ και τον κ. Καρατζαφέρη, επειδή στήριζε τις αποφάσεις της».
Η συνεδρίαση του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς έγινε εκτάκτως στην Αθήνα για λόγους «όχι μόνο συμβολικούς αλλά και για λόγους αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό που υφίσταται κατά κατά μέτωπο επίθεση», αναφέρθηκε από τα μέλη του προεδρείου κ.κ. Pierre Laurent, Maite Mola, Fabio Amato και Gr. Petrengo.
Όλοι τους μίλησαν για τις ραγδαίες εξελίξεις στην ευρωζώνη, προκρίνοντας την ανάγκη να σταματήσει άμεσα η εφαρμογή πολιτικών λιτότητας και να αντικατασταθούν από πολιτικές ανάπτυξης, να υπάρξει δημόσιος έλεγχος των τραπεζών και να αλλάξει ο ρόλος της ΕΚΤ, προκειμένου να μην στερεί τη δυνατότητα αναχρηματοδότησης των κρατών και να βρεθούν άλλοι τρόποι χειρισμού του χρέους.
Οι ομιλητές κατήγγειλαν επίσης παρέμβαση της ΕΚΤ στα πολιτικά συστήματα των χωρών και υπογράμμισαν την ανάγκη να επιδιωχθεί συμπαράταξη της αριστεράς και των δυνάμεων που θα αντιπαλέψουν τα Μνημόνια, όχι μόνο σε επίπεδο κάθε χώρα αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου