Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Νέες αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα

Η κατάσταση μ' αυτή την κυβέρνηση έχει ξεφύγει πραγματικά...

Το θράσος τους δεν έχει τέλος. Πληρώνουμε καθημερινά δεκάδες χαράτσια και φόρους. Πληρώνουμε καθημερινά τα σπασμένα των προηγούμενων χρόνων και τώρα θα πληρώσουμε και νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ.
Η ΔΕΗ ζητάει αυξήσεις μέχρι και 19% παρακαλώ όμως σύμφωνα με πληροφορίες από αρμόδιες πηγές οι αυξήσεις που θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου του 2012 δεν θα φτάσει σε αυτό που ζητάει η ΔΕΗ. Το ποσοστό των αυξήσεων θα αποφασιστεί εντός των ημερών από τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γ. Παπακωνσταντίνου με βάση τα στοιχεία για αύξηση του κόστους που επικαλείται η ΔΕΗ και την εισήγηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας που επίσης αναμένεται σύντομα.
Δεν αποκλείεται πάντως το ποσοστό αύξησης να είναι διψήφιο, καθώς η σταδιακή προσαρμογή των τιμολογίων του ηλεκτρικού, ώστε να αντανακλούν το κόστος, αποτελεί υποχρέωση της χώρας που απορρέει και από το μνημόνιο, με ορίζοντα ολοκλήρωσης τον Ιούνιο του 2013. Και εμείς φυσικά θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε και να πληρώνουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου