Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Άνοδος της Αριστεράς - Πτώση των κομμάτων της συγκυβέρνησης

Από το news247.gr
Προβάδισμα 6,2% της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΠΑΣΟΚ δείχνει δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Μέγκα.
Η δημοσκόπηση καταγράφει άνοδο της Αριστεράς αλλά και μικρή - ελάχιστη πτώση των κομμάτων που συμμετέχουν στη συγκυβέρνηση.
Αναλυτικότερα:

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 21,5%, ενώ ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 15,3%.
Μετά, σταθερά τρίτο το ΚΚΕ με 10%, ο ΛΑΟΣ με 7,1%, η Δημοκρατική Αριστερά με 6,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 6,1%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 3%, είναι το τελευταίο κόμμα που μπαίνει στη Βουλή, και η Δημοκρατική Συμμαχία με 2,3%.
Το 17,5% δηλώνει ότι θα ψηφίσει λευκό ή άκυρο και το 10,1% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι δεν έχει αποφασίσει τι θα ψηφίσει.
Στην ερώτηση που είναι μέσα σε κάθε δημοσκόπηση, ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργό, το 29,2% απαντά ο Αντώνης Σαμαράς και το 16% ο Γ. Παπανδρέου, ο οποίος βλέπει τα ποσοστά του όχι απλώς να πέφτουν αλλά να συρρικνώνονται δραματικά.
Όσο για τον επίσης γνωστό "κανέναν", αυτός βρίσκεται στο 53,8%.
Το 80,3% υποστηρίζει πως κακώς ο πρώην πρωθυπουργός προχώρησε σε δημοψήφισμα, το 83,7% των ερωτηθέντων λέει πως ορθά παραιτήθηκε από τη θέση του πρωθυπουργού, ενώ η συνολική αποτίμηση, για τα δύο χρόνια διακυβέρνησής του είναι απλώς τραγικά.
Μόλις το 15,8% έχουν θετική εικόνα για το Γ. Παπανδρέου και τη διακυβέρνησή του, έναντι ενός 83,5% αρνητικού.
Όσο για το εάν ο κ. Παπανδρέου πρέπει να ηγηθεί του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές, το 76,3% απαντά όχι, ναι το 16,3%, ενώ το 29,8% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ λέει να πάει το ΠΑΣΟΚ σε εκλογές με το Γιώργο αρχηγό αλλά το 62,5% λέει όχι.
Το 62% πιστεύει ότι σωστά ο Α. Σαμαράς συμμετέχει στην κυβέρνηση, με το 36, 3% να είναι αρνητικό ως προς σε αυτό.
Επίσης, το 79,3% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι το μνημόνιο απέτυχε, έναντι του ελάχιστου ποσοστού του 2,6% που κρίνει ότι πέτυχε.
Μάλιστα, το 51,4% των ερωτηθέντων λέει πως από την αρχή η συνταγή του μνημονίου ήταν λάθος και πολύ σημαντικότερο:
Μόλις 7,3% πιστεύουν πως το μνημόνιο δεν πέτυχε επειδή υπήρξαν έντονες κοινωνικές αντιδράσεις.
Ακόμα, το 80,7% είναι σίγουροι ότι το 2012 η κατάσταση θα χειροτερέψει, ένα 4,4% πιστεύει πως θα βελτιωθεί.
Όμως, αυτό το 4,4% έχει ήδη υψηλά εισοδήματα, όταν το 88,8% λέει πως μειώθηκαν τα εισοδήματά του το 2011.
Τέλος, να επισημανθεί πως πλέον εκείνοι οι οποίοι θέλουν να φύγουμε από το ευρώ φτάνουν στο 20,8%.
Αντίθετη άποψη έχει το 76,7%.

2 σχόλια:

  1. Μα καλα, εδω και 30 χρονια ειχαμε αριστερες πολιτικες και τωρα θελουμε ακομα περισσοτερη αριστερα;
    Η βασικη διαφορα μεταξυ αριστερας και φιλελευθερων ειναι η διαφορα μεταξυ στη λεξη δικαιου και την ελευθεριας.
    Αλλα το προβλημα με το δικαιο ειναι οτι, ποιος ειναι αυτος ο οποιος θα κρινει για τον λαο τι ειναι δικαιο και τι οχι;
    Επισης ολες οι αριστερες πολιτικες εχουν την δυναμικη να διογκωνουν το κρατος, οπου αυτο εχει ως συνεπεια την αυξημενη φορολογια και την παρακμη της ιδιωτικης πρωτοβουλιας.
    Σε αντιθεση ο φιλελευθερισμος σημαινει ελαχιστο κρατος και ελευθερια επιλογης για τον πολιτη.
    Σε τελικη αναλυση η ελευθερια ειναι το υπερτατο αγαθο για τον ανθρωπο και το οποιο η αριστερα δεν το αναφερει καθολου, παρα μονο κανει αναφορα για ενας κρατος δικαιου οπου αυτοι και οι κομματικοι τους στρατοι θα ειναι οι απολυτοι αρχοντες.
    ΚΑΜΙΑ κυβερνηση εδω και 30 χρονια δεν εχει εφαρμοσει εστω και στο ελαχιστο μια φιλελευθερη πολιτικη, αφου πρωτα απ'ολα θα πρεπει οι ιδιοι οι πολιτικοι να χασουν ενα μεγαλο κομματι απο την εξουσια τους. Γι'αυτο το λογο εχουν μπερδεψει τον πολιτη ωστε να νομιζει οτι ο δρομος προς την ελευθερια σημαινει περισσοτερη φορολογια και διαλυση του ιδιωτικου τομεα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από το σχόλιό σου βλέπω ότι μάλλον τα έχεις μπερδέψει λίγο και αγνοείς (άθελά σου;) πολλά!!

    1. Εδώ και 30 χρόνια ΔΕΝ είχαμε εφαρμογή καμιάς αριστερής πολιτικής. Μόνο αριστερή πολιτική δεν εφάρμοσε το ΠΑΣΟΚ. Στα λόγια (προεκλογικά ή και μετεκλογικά) μια χαρά τα πήγαινε, αλλά όχι και αριστερή η πολιτική του ΠΑΣΟΚ!!! Το ότι αυτοχαρακτηριζόταν Αριστερά ή Κεντροαριστερά δεν σημαίνει ότι ήταν. Εκ τους αποτελέσματος, δεν φαίνεται κάτι τέτοιο.

    2. Τα περί Δικαίου και Ελευθερίας... τι ακριβώς εννοείς????
    Η ελευθερία είναι ελευθερία και ξέρουμε τι σημαίνει και μέχρι πού φτάνει (σε μια ευνομούμενη κοινωνία, υπάρχουν όρια σε όλα): Η ελευθερία φτάνει πολύ μακριά, μέχρι εκεί που δεν "καλύπτει" την ελευθερία του διπλανού... Όσο για το δίκαιο, προς τι ο προβληματισμός; Είναι πάρα πολύ απλό: Δίκαιο π.χ. είναι η ψήφος η δική μου να είναι ΙΣΗ με τη δική σου! Γιατί λοιπόν το δικό σου κόμμα να παίρνει "δώρο" 50 έδρες????? (ένα παράδειγμα φέρνω!) Επειδή η ψήφος σου αξίζει περισσότερο από τη δική μου??? Και άλλο ένα: Γιατί ένας άνεργος να πληρώνει Εφορία 300 ευρώ όσα πληρώνει και ένας με εισοδήματα 20.000 ευρώ????? Γιατί να μπαίνει τεκμήριο διαβίωσης στον άνεργο, επειδή έχει ένα αυτοκίνητο να πάει στη δουλειά σου τότε που εργαζόταν, ή ένα σπίτι που του άφησαν οι γονείς του;; Αυτό είναι Δίκαιο??? Κι όμως συμβαίνει!! Και φαίνεται ότι αυτό εσύ το θεωρείς δίκαιο...

    3. Το κράτος για την Αριστερά (δεν μιλάω για ΠΑΣΟΚ), δεν είναι πανάκεια. Αλλά αν το δημόσιο δούλευε καλά οργανωμένα, θα ήταν πολύ χρήσιμο για πολλούς λόγους, και με λιγότερα άτομα. Το κακό κράτος πάντως της Ελλάδας το έθρεψε η κάθε χρώματος Δεξιά εδώ και 37 χρόνια (16 η ΝΔ, 21 το ΠΑΣΟΚ - γιατί και το ΠΑΣΟΚ δεξιά είναι, εξού και η συγκυβέρνηση)

    4. Η "ελευθερία επιλογής για τον πολίτη": Είναι αυτή που κατάντησε τη χώρα εδώ που βρίσκεται γιατί στη ουσία δεν υπήρξε πραγματική ελευθερία για τον πολίτη (λόγω δεξιάς - νεοφιλελεύθερης πολιτικής).

    5. Κι ερχόμαστε στο ...καλύτερο!!!
    Η Αριστερά (δεν μιλάω για το ΠΑΣΟΚ) πάντα είχε και έχει την ελευθερία μέσα σε ένα τρίπτυχο προτεραιοτήτων της (ψωμί, παιδεία, ελευθερία) και το συναντάς συχνά στα κείμενά της.
    Συμφωνώ με το "ένα κράτος δικαίου οπου αυτοι και οι κομματικοι τους στρατοι θα ειναι οι απολυτοι αρχοντες", αλλά ποια σχέση έχει η Αριστερά με αυτό;; Πράγματα 37 χρόνια, οι "κομματικοί στρατοί" της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ήταν απόλυτοι άρχοντες (πρασινοφρουροί, τα "δικά μας παιδιά", κ.λπ.) με τα γνωστά αποτελέσματα.
    Το κακό για τους κάθε χρώματος Δεξιούς (νεοφιλελεύθερους, λαϊκούς, πασοκο-σοσιάλ), είναι ότι βαρύνονται με όλα τα αμαρτήματα των κυβερνήσεών τους.
    Η Αριστερά ΔΕΝ κυβέρνησε ποτέ, δεν της δόθηκε ποτέ η δυνατότητα να εφαρμόσει αυτά που διακηρύσσει, μερικά των οποίων "έκλεψε" το ΠΑΣΟΚ, είπε ότι τα εφαρμόζει αλλά άλλα εφάρμοζε στην πράξη...
    Για τον ιδιωτικό τομέα, άσε καλύτερα! Πάντα οι διαπραγματεύσεις αφορούσαν τη ΣΣΕ του Δημοσίου, αφού στον Ιδιωτικό πουθενά δεν εφαρμόστηκε σύμβαση. Κι όταν υπήρχε καταγγελία, ο εργαζόμενος έμενε στο δρόμο χωρίς δουλειά. Οι κυβερνήσεις, επιδοτούσαν με μπόλικο δημόσιο και ευρωπαϊκό χρήμα επιχειρηματίες άχρηστους (δικούς τους βεβαίως), που το χρήμα αυτό δεν το επένδυαν αλλά το τοποθετούσαν... "αλλού"!!!

    Αυτή είναι η κοινωνία που δημιούργησαν οι φιλελεύθερες, νεοφιλελεύθερες, λαϊκές, λαϊκίζουσες, σοσιαλδημοκρατικές, δεξιοεκσυγχρονιστικές, και λοιπές μονοκομματικές κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή